РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прво да им ја честитам победата на Металург, нема да ја оспорувам, само ќе го изнесам моето мислење подоле.
Повеќе се залагаа, повеќе се бореа и сакаа да победат, или барем беа добри глумци.

Немало местење? Аха, да бевме во Данска или Шведска можеби. Во Македонија сме, колку и да е клише ова што го зборувам, за менталитетот и се што иде пропратно со тоа, кога ќе видиш малку од повисоко и те како е точно.

Не разбирам, Вардар си држеше одредено ниво пред мечов и секоја утакмица, дури и против ПСЖ и Барселона ја играше одлично. Не ми е јасно како тимот кој го расканта Металург пред 10 дена, денеска прикажа дијаметрално различна партија. Ајде, ќе речеш лош ден. И тоа држи вода. Пораз како пораз, од силен тим и не е така страшно.
Не знам колку и дали се гледаше тоа од пред ТВ, ама ние во сала како да ги гледавме работите појасно.
Вардар во второ полувреме излезе како да играчите не фатиле ракометна топка во живот, а не како еден колектив кој за малку ќе ги покореше европските гиганти во Скопје.
Промашени зицери, еден на еден со голман. Грешни додавања и аматерски шутови, безвезни пробивања и исклучувања. Како да го правеа тоа намерно. Тие грешки ќе беше штета да не ги искористи Металург.

Не сум некој човек што постојано бара некои теории на заговор, напротив. Само на овој меч така ми изгледаше. И немам намера да ја деградирам победата која ја издвојуваа играчите на Металург, да разјасниме. Никогаш и нема да дознаеме најверојатно, ама секогаш ќе постои сомнеж. Ако се испорави некогаш дека ова што го зборувам е точно, тогаш и двете екипи не не заслужуваат во Борис. Секако, ако двете учествувале во сето ова, а не само една од нив.

Друга работа. Ве молам немојте да генерализирате. Навистина. Еден човек да го поистоветувате со цела група, со сите навивачи на еден клуб, во случајов на Вардар.
Ми се згади од тој сељакот што ја фрли столицата во терен. Треба доживотно да му се забрани влез во сала. И сега Вардар поради тој потег, ќе треба да плати одредена сума и може мечот проти Минс, најбитниот да се игра пред празни трибини. Што би било еднакво на самоубиство.
Имаше и други фрки по трибини, тепачки меѓусебни, обични детишта испијанети, кои мислат дека е кул да се тепа, го расипуваа дербито и му дадоа една друга слика.

Посакувам и двете екипи да се пласираат понатаму и се надевам дека ова што го мислам и што го напишав не е точно и дека ова издание било само лош ден и ништо повеќе.
Како и да е, негативни импресии пренесувам од дербито. Што од терен, тоа од трибини.

Кој рашири нозе на одбиента топка на Милиќ за Димовски да ја фати?

Ова е тоа навивање?
Некако слабо атмосфера кога губите а?

АБе може не беше наивањето нај нај, ама пак гремше, и имаш мозок размилис малце пред да пишеш нешто, пошо и против Барса И ПСЖ губевме па пак грмеше.

Прво да им ја честитам победата на Металург, нема да ја оспорувам, само ќе го изнесам моето мислење подоле.
Повеќе се залагаа, повеќе се бореа и сакаа да победат, или барем беа добри глумци.

Немало местење? Аха, да бевме во Данска или Шведска можеби. Во Македонија сме, колку и да е клише ова што го зборувам, за менталитетот и се што иде пропратно со тоа, кога ќе видиш малку од повисоко и те како е точно.

Не разбирам, Вардар си држеше одредено ниво пред мечов и секоја утакмица, дури и против ПСЖ и Барселона ја играше одлично. Не ми е јасно како тимот кој го расканта Металург пред 10 дена, денеска прикажа дијаметрално различна партија. Ајде, ќе речеш лош ден. И тоа држи вода. Пораз како пораз, од силен тим и не е така страшно.
Не знам колку и дали се гледаше тоа од пред ТВ, ама ние во сала како да ги гледавме работите појасно.
Вардар во второ полувреме излезе како да играчите не фатиле ракометна топка во живот, а не како еден колектив кој за малку ќе ги покореше европските гиганти во Скопје.
Промашени зицери, еден на еден со голман. Грешни додавања и аматерски шутови, безвезни пробивања и исклучувања. Како да го правеа тоа намерно. Тие грешки ќе беше штета да не ги искористи Металург.

Не сум некој човек што постојано бара некои теории на заговор, напротив. Само на овој меч така ми изгледаше. И немам намера да ја деградирам победата која ја издвојуваа играчите на Металург, да разјасниме. Никогаш и нема да дознаеме најверојатно, ама секогаш ќе постои сомнеж. Ако се испорави некогаш дека ова што го зборувам е точно, тогаш и двете екипи не не заслужуваат во Борис. Секако, ако двете учествувале во сето ова, а не само една од нив.

Друга работа. Ве молам немојте да генерализирате. Навистина. Еден човек да го поистоветувате со цела група, со сите навивачи на еден клуб, во случајов на Вардар.
Ми се згади од тој сељакот што ја фрли столицата во терен. Треба доживотно да му се забрани влез во сала. И сега Вардар поради тој потег, ќе треба да плати одредена сума и може мечот проти Минс, најбитниот да се игра пред празни трибини. Што би било еднакво на самоубиство.
Имаше и други фрки по трибини, тепачки меѓусебни, обични детишта испијанети, кои мислат дека е кул да се тепа, го расипуваа дербито и му дадоа една друга слика.

Посакувам и двете екипи да се пласираат понатаму и се надевам дека ова што го мислам и што го напишав не е точно и дека ова издание било само лош ден и ништо повеќе.
Како и да е, негативни импресии пренесувам од дербито. Што од терен, тоа од трибини.
Кое местење бе :facepalm:...толкули е тешко да се признае дека ви го наебаа газето јако...Самси не знае колку пари има ќе местел утакмици :tapp:

АБе може не беше наивањето нај нај, ама пак гремше, и

Зошто навивачите предвреме го напуштаа натпреварот ?
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 21:05 ---
Кој рашири нозе на одбиента топка на Милиќ за Димовски да ја фати?
2779489-Chuck-Norris-Side-Kick.jpg

Пред мене се случи тоа со кретенот можам да кажам само дека посакував да го фатеше мурија и да го скичмеа на лице место.
Избега ко некоја пичица нагоре.

И јас бев нервозен и се тоа(а кој не беше) и столиците беа пред мене ама не сум до толку глуп.
Ако Вардар игра без публика со Минск тогаш копуков треба да се најде и да се измлати.

Исто така и редарот што требаше да седи таму изгледа му ја здувнал пред време и тоа е тоа. Ја ко шо знам тој не треба да мрда од таму.

Утакмицата нема да ја коментирам многу пошо сум уште нервозен ама нека им е со среќа на Металург.

И само ќе кажам дека ВУГРИНЕЦ е најголемо пиченце и на судијата што се напраи на три ипол кога Вугринец боксираше еден играч на Вардар ко тој да е вреќа да му ја ебам мајката.
Требаше да го избрка СКРОЗ!

Самсоненко може да дава пари ама нека престане со екскурзиите.

Кај го фрлаше тој идиотот столчето? Гарант од утре ќе го направите воџа. Прав муж, а не ко педерчињана што се сликаат за инстаграм.

Купи си пуканки за следните натпревари на Вардар.
Тој што го фрли столчето немаше допирна точка со Комити. Кога го фрли столот на паркет цела трибина Комити изреагира одма, така да не збори на празно.

Тој што го фрли столчето немаше допирна точка со Комити. Кога го фрли столот на паркет цела трибина Комити изреагира одма, така да не збори на празно.

Ако било така тогаш тој глупак да се најде и да му се забрани присуство на спортски натпревари. Се надевам дека Вардар нема да биде казнет и против Динамо Минск ќе игра пред публика во најважниот меч за пласман на 4 место.

АБе може не беше наивањето нај нај, ама пак гремше, и имаш мозок размилис малце пред да пишеш нешто, пошо и против Барса И ПСЖ губевме па пак грмеше.

На тие два натпревари бев и стварно беше "вулкан" ,ама ова вечерва не беше ни пола од тоа.
На моменти пиратите беа погласни од вас.

Прашав нешто на страната на Вардар и попив бан...хахахахххаахха и модераторите биле комити :pos:
Затоа и овде ќе прашам: вистина ли е дека столицата која беше фрлена на паркет била наменета за Мијатовиќ за да седне и да бране

Се работеше за пијан куртон и ништо поеќе немој да паламудиш многу без врска.
Ебате тоа липковецот, се утепа од јадење трици изминативе 2 недели.

Прибери се малце,не е ова на татко ти имање па што сакаш да збориш.ЕХФ К не ги боли дали некој куртон пијан бил,и сам знаеш дека се строги у однос на инциденти а посебно према МК екипи.
Ја не реков дека сакам да биде казнет Вардар,него ај нервозен си олади се простено ти е.

Толку глупаво ми делуваат овие теории за местенки , појма немаш , ама ај ќе сфатиш.

Те молам, кај прочита во моето прашање местење? Ме интерсира само кој ја протна топката. Ме заболе дали беше местена или не, срамота е.

Шо ствараш муабет со сила?

Да не се враќам на претходните страни, дали има некаде податок колку одбрани имаше Раде Мијатовиќ? :cuc:(y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom