Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Тешко се земаат државјанства затоа што почнало да им фуфка на Бугарите, на избори може партал на направат овие "новиве". Ова му кажале на еден човек што посредува дирекно од таму, се знаеме премногу добро со него.
Иначе, јас сега за сега не планирам Бугарски. Ќе си ја пробам прво среќата со други три земји на кои се надевам дека би добил во барем две од нив државјанство и би го откажал ова од Македонија и па, па... пут без повратка. :pos:Ќе разгледам и законите таму, со тоа дали имам шанси да им пристапам во војска и на основа на тоа да добијам државјанство. Е ј*бига нема ништо лесно.. :нинџ:

И сакам да додадам дека Бугариве на скоро секој Албанец од Македонија и Ром му давале пасош, а што не е од проблематичните зони.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Тешко се земаат државјанства затоа што почнало да им фуфка на Бугарите, на избори може партал на направат овие "новиве". Ова му кажале на еден човек што посредува дирекно од таму, се знаеме премногу добро со него.
Иначе, јас сега за сега не планирам Бугарски. Ќе си ја пробам прво среќата со други три земји на кои се надевам дека би добил во барем две од нив државјанство и би го откажал ова од Македонија и па, па... пут без повратка. :pos:Ќе разгледам и законите таму, со тоа дали имам шанси да им пристапам во војска и на основа на тоа да добијам државјанство. Е ј*бига нема ништо лесно.. :нинџ:

И сакам да додадам дека Бугариве на скоро секој Албанец од Македонија и Ром му давале пасош, а што не е од проблематичните зони.
Poznavam Albanec od Skopje so Audi A7 i uste 20 koli, covekot e dovolno bogat i si ima Bugarski pasos. I brat mu isto taka. Vo Bugarija imaat ogromen biznis. Isto znam 3-ca od Republika Kosovo sto imaat Bugarski pasosi sosem regulrno zemeni.
BTW spomnav Hrvatski pasos i toa e najsigurnata no i poskapa varijanta. Vo svetot imas preku 150 zemji i probaj si ja srekjata nadvor. Garant nekoja zemja ke ti dade nivni pasos.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Vo svetot imas preku 150 zemji i probaj si ja srekjata nadvor. Garant nekoja zemja ke ti dade nivni pasos.
Босна, Србија, Црна Гора ќе добијам 102,3%. Финтата е и да добијам пасош што кога ќе заминам таму? Со средно школо сум.. Прво да научам занает нешто, па после да се најде и да заминеме. Јас од Златен Балкан не се мрдам, дури и Германски пасош да би ми давале сега одма. Мене желба ми е само да избегам од Македонија, за јадење и леб и сол нека има само да не сум овде. Капито? :icon_mrgr:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
работата што никој јасно не кажува што бараат..дали е доволно извод од родител и дедо и ако пишува националност македонец или бараат документ каде јасно пишува националност бугарин..изгледа форумов појше се користи за политички глупости одколку за размена на квалитетни информации
Не е доволно да се однесе извод од татко и дедо ... бараат документ (крштение бг , воена книшка ) и било што само да однесеш дополнителен да е од твој дедо, прадедо.
Јас имав едно крштение дома од дедо ми го однесов пред 1 месец кога го Однесов во бг на нотар ми го пофали и кажа дека со тоа поминувам 100 посто да не сум се секирал бла бла бла ... ама еве после 1 месец гледам дека нема никакви резултати... така да тоа можам да ти помогнам околу инф.

S

Sagan

Гостин
Многу пати сум покажувал документи,во кои jaсно се гледа дека нема ваква работа како не признава македонски jaзик, па и не признава македонци. Тоа са ваши химери.
Се глупираш. Јавно, на форум.
Многу полесно би било ако просто побарат во архивите во Софиja или Скопиje информациja за дедо си или баба си.
Викаш, документација од времето на кратката бугаро-фашистичка окупација ќе сврши работа?

Интересно станува, лугето ке мора да се разроват во архивите да видат какви били дали баба,дали дедо...
Изванземни.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
:icon_lol: многу и фуфка на бугарија 5000 Македонци не можат да се соберат за да регистрираат партија.Стрвот е за македонската Влада бидејќи кога овие 200 000 пасош сега, кога ќе станат 500 000 бугарските граѓани добиваат сите права кои имаат сега Албанците во македонија и тогаш ... ........
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 20:45 ---
Не е доволно да се однесе извод од татко и дедо ... бараат документ (крштение бг , воена книшка ) и било што само да однесеш дополнителен да е од твој дедо, прадедо.
Јас имав едно крштение дома од дедо ми го однесов пред 1 месец кога го Однесов во бг на нотар ми го пофали и кажа дека со тоа поминувам 100 посто да не сум се секирал бла бла бла ... ама еве после 1 месец гледам дека нема никакви резултати... така да тоа можам да ти помогнам околу инф.
штом имаш крштене и нотарот ти рекол дека сè е ок ќе добиеш нема страшно

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
:icon_lol: многу и фуфка на бугарија 5000 Македонци не можат да се соберат за да регистрираат партија.Стрвот е за македонската Влада бидејќи кога овие 200 000 пасош сега, кога ќе станат 500 000 бугарските граѓани добиваат сите права кои имаат сега Албанците во македонија и тогаш ... ........
Да ама голем дел од тие што земаа Бугарски пасош ТРАЈНО си заминаа од Македонија и се спасија од овде, значи треба да сметаат и на тоа.

S

simpleman

Гостин
На мој пријател пред месец во ДАБЧ му кажале дека треба да однесе само изводи од МКР или МКУ од татко и дедо.Има ли некој информација што ќе биде?Од првите два протокола со соопштенија од 11 и 14 октомври броевите се повторно во постапка во Правосудство.Од сигурни извори на почетокот кога почна ова разбрав дека имаат план да прекинат со издавање на пасоши на Македонци и затоа ги бараат тие документи кај што ќе докажеш потекло.Да каже некој дали во меѓувреме навистина се смениле барањата на изводи од МКР и МКУ?Нека даде некој поконкретна и најнова информација ако има.;)

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
znaci pasosi ne prekinale da izdavaat tuku sega baraat dopolnitelni dokumenti koi treba da se dostavat.

uspeh vi pozeluvam.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
дали воопшто некој има однесено дополнителни документи,и кои докумети поминуваат за издавање државјанство или приказната бугарски пасоши завршена е?
Кои документи поминуват.. тоа ке решат органите.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Да ама голем дел од тие што земаа Бугарски пасош ТРАЈНО си заминаа од Македонија и се спасија од овде, значи треба да сметаат и на тоа.
лошо нема посакувам им само убави работи каде и да се и да имаат убави плати да испраќаат пари на своите роднини во македонија, кога немаме добри политичари да ја движат економијата ќе ни ја движат емигрантите така е и во бугарија.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Се глупираш. Јавно, на форум.
Викаш, документација од времето на кратката бугаро-фашистичка окупација ќе сврши работа?

Изванземни.
От кога википедиja е официалната бугарска позициja?
Можеш ли да отговориш простичко на две прашаниja:
1.Дали под догорите мегу Бугариja и Македониja седи бугарски и македонски jaзик?
2.Дали на последниот попис имаше декларирали се македонци и официално известена таква група от луге?
Определено ако некоj вака ги напише...нема да виде државjaнство. Па зашто само от периодот 1941-1944? Има многу документи и пред тоа от 1870 па се до 1944 година.
Па види,некои може и изванземни да били.Никоj не знае.

S

Sagan

Гостин
От кога википедиja е официалната бугарска позициja?
Можеш ли да отговориш простичко на две прашаниja:
1.Дали под догорите мегу Бугариja и Македониja седи бугарски и македонски jaзик?
2.Дали на последниот попис имаше декларирали се македонци и официално известена таква група от луге?
Абе преваранту!
Првите договори се потпишуваа на бугарски јазик и „официјалниот јазик во РМ според Уставот“. По 1999 година формулацијата е „македонски и бугарски, според уставите на двете земји“.
Затоа што Уставот е менлива категорија.

На последниот попис го масакриравте македонскиот народ. Илјада и кусур декларирани во цела Бугарија. Пошто сте во ЕУ и немавте како да одите против волјата на тие малкуте кои не подлегнале на константните притисоци.

Преварант великобугарски!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom