Скапи испити и често повеќекратно полагање за возачка дозвола

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Да се "пофалам" и јас :D

Теорија и полигон минав на прва , а градска 2 пати по ред пагам.
Првиот пат малку трема , имав неколку грешки , а интересно е што најглавната што ми ја рекоа откако завшив со возењето, беше таа каде на еднонасочна улица ми доага возило од спротивна страна.Прв пат се наогам во ваква ситуација така да откако видов дека возилото вози накај мене со поголема брзина ја намалив брзината ,тој ја намали и застанавме еден спроти друг ...Одкако видов дека тој не се врака назад , дадов жмигавец и го заобиколив едноставно....После тоа следуваше коментар: Зошто го стори тоа , ти имаше предност o_Oo_O:eek: ЊТФ

Вториот пат на раскрсница се вклучувам на главен пат , свртувам на десно и гледам од левата страна да нема некое возило , гледам се е чисто ... и веке 90% флезен во главниот пат ми велат застани велосипедист има му го сечеш патот :vozbud::vozbud::vozbud: а има велосипедска патека до патот , има згради , куки, недозволено паркирани возила ... не е можно да се движел по главната улица.

И најинтересно е што после секое пагање ми велат : Добро возиш!Стабилен си. Ти треба искуство само малку повеќе:sick:
И како да го добијам сега тоа искуство кога поминаа 3 месеци откако ги завршив часовите , а во последните 2месеци имам возено само по 30 мин (Двата дена кога полагав)
:tapp::pos:

Член од
7 август 2012
Мислења
90
Поени од реакции
41
Дали некој знае колку пати е дозволено да се падне градска? И дали ако се падне повеќе од дозволеното треба да се земат 36 часа и да се преполагаат тестовите и полигонот? Некаде слушнав дека ако паднеш повеќе од неколку пати све полагаш од поново...

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Дали некој знае колку пати е дозволено да се падне градска? И дали ако се падне повеќе од дозволеното треба да се земат 36 часа и да се преполагаат тестовите и полигонот? Некаде слушнав дека ако паднеш повеќе од неколку пати све полагаш од поново...

Паѓај колку сакаш, немаш гајле:icon_lol:

Член од
21 март 2012
Мислења
31
Поени од реакции
2
Od denot koga ke gi polozis testovite ,dokolku vo rok od 1 godina ne polozis i poligon i gradska ne ti vazi obukata vo avtoskolata ,ne ti vazat ni testovite i ke treba pak od pocetok se da plakas i da polagas

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Ne treba da se lutis i ako padnes poveke pati.Jas prviot pat padnav bidejki bev namesten od taa turcinkata ili neznam sto e!Me butnaa na raskrnica na koja ne se gledaa dole strelkite za pravcite.Ete od tolku pazenje tamu me butnaa!Vtoriot pat bev napravil tolku mnogu greski,a do mene bese toj stariot koj celo vreme te mami i ako nasednes gotov si.Moram da ti priznaam deka togas bev mnogu iznerviran,osobeno koga me butnaa vtoriot pat.:)

Ali koga razmisluvam denes mislam deka sepak bilo za moe dobro.Jas i onaka svativ deka neznaev bas tocno se,a veruvaj mi i onie koi gi pustile od prva neznaat mnogu raboti.Bitno e da se skoncentriras i da go slusas toj(taa) do tebe kade da odis(levo,desno,pravo itn)
Ako pocnes da im objasnuvas na niv,citiram(ama ovde svrtev poradi ova,ona)racunaj deka si padnal.

Jovan 995

Моторџија !
Член од
10 ноември 2013
Мислења
284
Поени од реакции
69
Ne treba da se lutis i ako padnes poveke pati.Jas prviot pat padnav bidejki bev namesten od taa turcinkata ili neznam sto e!Me butnaa na raskrnica na koja ne se gledaa dole strelkite za pravcite.Ete od tolku pazenje tamu me butnaa!Vtoriot pat bev napravil tolku mnogu greski,a do mene bese toj stariot koj celo vreme te mami i ako nasednes gotov si.Moram da ti priznaam deka togas bev mnogu iznerviran,osobeno koga me butnaa vtoriot pat.:)

Ali koga razmisluvam denes mislam deka sepak bilo za moe dobro.Jas i onaka svativ deka neznaev bas tocno se,a veruvaj mi i onie koi gi pustile od prva neznaat mnogu raboti.Bitno e da se skoncentriras i da go slusas toj(taa) do tebe kade da odis(levo,desno,pravo itn)
Ako pocnes da im objasnuvas na niv,citiram(ama ovde svrtev poradi ova,ona)racunaj deka si padnal.
На тоа слушај ги каде да одиш право лево десно и така натаму мене на тоа ме бутнаа еден од комисијата ми рече сега сврти десно а таа босанката албанката незнам што е ми рече оди лево и јас застанав пошто незнаев каде да идам во моментот и после тоа ми рекоа зашто застана им реков па незнам каде да одам и ми рече таа дојди за 15 дена да полагаш пак -.- и што треба да направам во врска со тоа ..... да ја пријавам во АМСМ :mad::mad::mad::mad:

Член од
4 ноември 2013
Мислења
113
Поени од реакции
20
На тоа слушај ги каде да одиш право лево десно и така натаму мене на тоа ме бутнаа еден од комисијата ми рече сега сврти десно а таа босанката албанката незнам што е ми рече оди лево и јас застанав пошто незнаев каде да идам во моментот и после тоа ми рекоа зашто застана им реков па незнам каде да одам и ми рече таа дојди за 15 дена да полагаш пак -.- и што треба да направам во врска со тоа ..... да ја пријавам во АМСМ :mad::mad::mad::mad:
еххх и ти си жртва на комисијата... мене 2 пати ме бутаат градска сеа у пон полагам по трети пат :(

Член од
4 ноември 2013
Мислења
113
Поени од реакции
20
Денеска положив градска од трет обид :vozbud::vozbud::vozbud:

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.613
Поени од реакции
2.235
Od denot koga ke gi polozis testovite ,dokolku vo rok od 1 godina ne polozis i poligon i gradska ne ti vazi obukata vo avtoskolata ,ne ti vazat ni testovite i ke treba pak od pocetok se da plakas i da polagas
За кои тестови зборуваш? Пробниот тест кој се решава во авто школа, или оној официјалниот тест во испитна комисија?
Нема временски рок од кога ќе ги земеш часовите во авто школа да морат да положиш?

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Исто и мене вака ми кажа еден од испитниот центар (велес) дека важело 1 година...

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Искрено, срамота е за една година да не положиш, настрана парите пак што треба да ги даваш пак.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
9 јануари 2014
Мислења
50
Поени од реакции
63
Дали некој успеал да им фрли некоја паричка на комисијата. Мене ми е хитно и не можам да чекам екстра месц два за глупости. А парите не се проблем:icon_lol:

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.613
Поени од реакции
2.235
Дали некој успеал да им фрли некоја паричка на комисијата. Мене ми е хитно и не можам да чекам екстра месц два за глупости. А парите не се проблем:icon_lol:
Пари не прифајкаат секош,ама однесиги во кафана почастиги да јадат ипијатна твоја сметка да видиш какко че поминишна прва.

Член од
9 јануари 2014
Мислења
50
Поени од реакции
63
Пари не прифајкаат секош,ама однесиги во кафана почастиги да јадат ипијатна твоја сметка да видиш какко че поминишна прва.
Како да им го кажам тоа :D "Дечки сте за да идеме до палас да се најадеме:D"

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.613
Поени од реакции
2.235
Како да им го кажам тоа :D "Дечки сте за да идеме до палас да се најадеме:D"
Абе фино лепо со еден од комисијата че викниш че му кажиш, дека итно ти треба возачка, дали можит некако да средите.
Нормално ќе ти речит дека не примет пари, мора се да оди по ред, ти понуди им други начини, ручек во некој хотел ова она. Нормално ак си детиште, нема ти да го напрајш то, нема да те сватат сериозно, пушти некој постар, таткоти на пример, Или некој со искуство :))

Kajgana Shop

На врв Bottom