- Член од
- 30 април 2013
- Мислења
- 674
- Поени од реакции
- 1.294
Како си сигурен дека не си посвоен?Што ако си,само сеуште не знаеш?Скроз!![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како си сигурен дека не си посвоен?Што ако си,само сеуште не знаеш?Скроз!![]()
Нема никаква врска со посвојување... слики, роднини, баби, дедовци .. ехее... туку работава е шо не ме разбира луѓево несакаат да ми дадат поттик туку само се караме ..Како си сигурен дека не си посвоен?Што ако си,само сеуште не знаеш?
Абе другарче.. шо и да направам, се погрешно е иако ниту пушам, пијам .. на sch сум солиден.. како никој да нема слух за мене. Пробувам со спорт да се занимавам нешто, немам поддршка, напротив уште ти ја уриваат мотивацијата или ФИЛМОТ во кој шо сакаш да влезиш. Си идиш дома од уилиште од чаршија, тренинг небитно , се преслекуваш одиш вдевна и шо да видиш? Истото секој ден, тие е*ани турски серии. Пробуваш нешто нешто да кажиш, или се сфаќа на зафрканција или не ни те слуша само ти гестикулира со главата како демек те следи... Дај да гледам фудбал, дискавери, нат џио, мтв (да не менувам јазична поддршка) на ТВ, -неможи оди на ком. Е аман бе луѓе... На секој муабет недоразбирање, одма спротивставени ставови. За време на летово и работев само за да се мрдни од она статус кво, се трудам и стварно мислам дека иам напредок од некој си финансиски аспект( иначе работев тутун, семејно каде што најголемиот удел беше мој, а и иницијативата за то беше моја). И пак караници пак неистомисленици пак јас нешина, јас прам проблеми ... Незнам
Жалам навистина,но можеби би требало да направиш днк тест...Нема никаква врска со посвојување... слики, роднини, баби, дедовци .. ехее... туку работава е шо не ме разбира луѓево несакаат да ми дадат поттик туку само се караме ..
На која возраст си?Абе другарче.. шо и да направам, се погрешно е иако ниту пушам, пијам .. на sch сум солиден.. како никој да нема слух за мене. Пробувам со спорт да се занимавам нешто, немам поддршка, напротив уште ти ја уриваат мотивацијата или ФИЛМОТ во кој шо сакаш да влезиш. Си идиш дома од уилиште од чаршија, тренинг небитно , се преслекуваш одиш вдевна и шо да видиш? Истото секој ден, тие е*ани турски серии. Пробуваш нешто нешто да кажиш, или се сфаќа на зафрканција или не ни те слуша само ти гестикулира со главата како демек те следи... Дај да гледам фудбал, дискавери, нат џио, мтв (да не менувам јазична поддршка) на ТВ, -неможи оди на ком. Е аман бе луѓе... На секој муабет недоразбирање, одма спротивставени ставови. За време на летово и работев само за да се мрдни од она статус кво, се трудам и стварно мислам дека иам напредок од некој си финансиски аспект( иначе работев тутун, семејно каде што најголемиот удел беше мој, а и иницијативата за то беше моја). И пак караници пак неистомисленици пак јас нешина, јас прам проблеми ... Незнам
Баш така токипп. Иако звучи малку смешно искрено јас мислам дека најголем проблем ми се ова турциве... од нив ми почнува караниците... Толку веќе се затупија со нив.. нешто неверојатно...ти му викаш дај да се донајадам и че излезам одовде после шо знајте прајте... не бре брате..Tokipp
и јас работам тутун и кај мене неможам да гледам тв поради ебани турски серии којшо нашите родители ги напраја роботи/заложници буквално му го испраја мозоко.Немаштија,ми е јасно да не зборуваме појче.
Кога и да сменам дискавери/џиографик че ми реча дека не разбира странско не ги интересира кратко кажано глупости било.Не си само ти другарче......многу ги има,вклучувајчи и јас!
решение.Клавај си пари настрана,барај си работа(уште од сега побарај на нет се има,шо е исплатливо шо не,од тутун само че добијаш грпка и денар настрана.) барај си женска по можност од странство,за да заминиш од ебанава држава, иако сметам дека тоа е невозможно пошто истото го мислам.Извај си бугарски пасош и убо научи го англискио.
Уште 1 месец до полнолетство
Жалам. Најверојатно си посвоенУште 1 месец до полнолетство
Beric Dondarrion
Жалам. Најверојатно си посвоен
[/QUOTE
абе какво посвојување.. не ме терајте да бидам ПИШМАН шо сум се "пожалил " на форумов. Туку барам помош да му внесам малце ум на мојвееда ме слуша појче, да се оттараса од серииве и да ми даваат поттик троа појче
поправено..Never tell your problems to anyone...1% don't care and the other 1% are glad you have them.
ОК, еве кратко и јасно: заврши школо-шмоло ако учиш и фаќај патот. Дури и ако патот те однесе 200 метри подалеку под кирија. Не е проблемот ни до тебе ни до твоите. Генерациски разлики се во прашање. Во нормален свет стануваш полнолетен и си бркаш работа. Ќе работиш турбо ако треба, ќе си живееш свој живот,ќе си плаќаш свои сметки, никој нема да ти соли памет ни ти нема да солиш памет некому. Кај нас е до стравот. Се плашиш да тргнеш по свој пат, ти изгледа невозможно, се плашиш од неуспех, дека сите ќе ти јадат гомна ако не успееш... совладај го стравот и само напред. Осамостои се, нема друго. Луѓето нема да ги смениш, нити тие тебе.Уште 1 месец до полнолетство
не е се така шарено како што викаш... доколку има мала плата неможе да си дозволи кирија да плаќа... а со тоа и други проблеми идат.. сметки храна итн.. треба најмалце 10-12 да има.ОК, еве кратко и јасно: заврши школо-шмоло ако учиш и фаќај патот. Дури и ако патот те однесе 200 метри подалеку под кирија. Не е проблемот ни до тебе ни до твоите. Генерациски разлики се во прашање. Во нормален свет стануваш полнолетен и си бркаш работа. Ќе работиш турбо ако треба, ќе си живееш свој живот,ќе си плаќаш свои сметки, никој нема да ти соли памет ни ти нема да солиш памет некому. Кај нас е до стравот. Се плашиш да тргнеш по свој пат, ти изгледа невозможно, се плашиш од неуспех, дека сите ќе ти јадат гомна ако не успееш... совладај го стравот и само напред. Осамостои се, нема друго. Луѓето нема да ги смениш, нити тие тебе.
Не реков дека е лесно. Ќе работиш, ако не ти стигаат пари ќе приработиш уште нешто екстра. Нема лесни решенија. Само сукање ракавите. Или пак седи и трпи. Тоа е...не е се така шарено како што викаш... доколку има мала плата неможе да си дозволи кирија да плаќа... а со тоа и други проблеми идат.. сметки храна итн.. треба најмалце 10-12 да има.
делумно си во право.Не реков дека е лесно. Ќе работиш, ако не ти стигаат пари ќе приработиш уште нешто екстра. Нема лесни решенија. Само сукање ракавите. Или пак седи и трпи. Тоа е...
Абе другарче.. шо и да направам, се погрешно е иако ниту пушам, пијам .. на sch сум солиден.. како никој да нема слух за мене. Пробувам со спорт да се занимавам нешто, немам поддршка, напротив уште ти ја уриваат мотивацијата или ФИЛМОТ во кој шо сакаш да влезиш. Си идиш дома од уилиште од чаршија, тренинг небитно , се преслекуваш одиш вдевна и шо да видиш? Истото секој ден, тие е*ани турски серии. Пробуваш нешто нешто да кажиш, или се сфаќа на зафрканција или не ни те слуша само ти гестикулира со главата како демек те следи... Дај да гледам фудбал, дискавери, нат џио, мтв (да не менувам јазична поддршка) на ТВ, -неможи оди на ком. Е аман бе луѓе... На секој муабет недоразбирање, одма спротивставени ставови. За време на летово и работев само за да се мрдни од она статус кво, се трудам и стварно мислам дека иам напредок од некој си финансиски аспект( иначе работев тутун, семејно каде што најголемиот удел беше мој, а и иницијативата за то беше моја). И пак караници пак неистомисленици пак јас нешина, јас прам проблеми ... Незнам