3D наочари

• Креатор на темата Креатор на темата Adflicto
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знаете од кај можам да купам 3D наочари? Го симнав Аватар од замунда во 3D и сакам да го глеам...
Доколку сакаш да купиш 3D наочари можеш да купиш од овде http://s.dealextreme.com/search/3d+glasses јас исто така имам порачано и добро се гледа гледам филмови :D

Има ли негде во Скопје да се купат од оние картонските црвено-зелени наочари....
... ми се маткаа дома неколку пара од нив, сега ко ми притребаа ко у земја да пропаднале...

Има ли негде во Скопје да се купат од оние картонските црвено-зелени наочари....
... ми се маткаа дома неколку пара од нив, сега ко ми притребаа ко у земја да пропаднале...

Во книжари барај 3D разгледници, со нив доаѓаат 2 пара такви за некои 100-120 денари. Или на ибеј порачај си, ама не вреди ич тоа 3D, нит бои ќе разликуваш, нит ќе осетиш нешто многу, а ќе те болат очи после 1 минута.

Во книжари барај 3D разгледници, со нив доаѓаат 2 пара такви за некои 100-120 денари. Или на ибеј порачај си, ама не вреди ич тоа 3D, нит бои ќе разликуваш, нит ќе осетиш нешто многу, а ќе те болат очи после 1 минута.

Не ми се за гледање, експериментирам со некои фотографи за заебанции за штосеви правање, за гледање ги имам и повремено ги користам оние сивине од нВидиа.....

Не ми се за гледање, експериментирам со некои фотографи за заебанции за штосеви правање, за гледање ги имам и повремено ги користам оние сивине од нВидиа.....

Кои поточно? Тие старите што се приклучуваат во графичката или овие најновиве што бараат монитор со над 100 херци? И од кај ги зема и по која цена.

Кои поточно? Тие старите што се приклучуваат во графичката или овие најновиве што бараат монитор со над 100 херци? И од кај ги зема и по која цена.

Да тие... во фирма имам и еден постар P4 со графичка GF 4 oд ASUS.... на него си гледам филмови и лутам по интернет (без антивирус или било каква заштита, ич не ми е гајле, нема ништо во него, а ако нешто се поебе да е жив и здрав Norton Ghost имиџот) .... понекогаш симнувам 3д филмови или директно од нет гледам.... не е нешто нарочито и замара, е сега има и една заебанција.. со преводите ... т.е. тие се вметнуваат на само една од двете паралелни слики па можат да се читаат само со лево или само со десно око, па сега ако се гледаат само со „мрзливото’’ око за читање... имаме проблем, ги гледаш буквите ама не стигаат до мозокот...:D

Google ги тестира новите наочари.

atunez-google-glasses.jpg

Сака да ти каже дека не можеш да гледаш 3д филмови/видеа на обичен монитор и успат да биде смешен.
Има како да гледаш и во боја и во 3Д ако си „отворен„ за предизвици и за нови работи! :sneaky:

Види како типов го решил тоа:

ги расипа очите :)

Еј како што има хипнотизирани луѓе од обични ЦРТ телевизори па се што ќе видат на филм серија или вести мислат дека е вистина, со ова наочариве ќе има многу повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom