Суровоста и гневот Божји

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Арабскиот јазик ниту најмал удел нема во Израилот и зошто би имал?
Таа книга не е ниту најмалку не наликувана некаква матријална книга а гнасните имиња како мухамед и исламот ниту најмалку не се достојни да стојат таму.
Сето тоа е запишано од покрстените христијани во арабските држави!
Изопачувањето и извртувањето е познато само кај Исламистите и кај Еретиците и сектите кој се како тебе самонаречени христијани!

.

Израилот и Арабите се браќа по тело, а во Христа - со БОЖЈАТА Волја - ќе бидат и по Дух!

БОГ да го благослови Авраам, Исаак, Израил и да не го заборави Исмаил

Во Името и Срцето Исусово

Амин!

п.с. Ти мене ме наречуваш еретик, но јас никого (дури и најмалечкиот) кој верува дека Словото БОЖЈЕ стана човек во Исуса Христа, не наречувам еретик. Без разлика дали лично го знам или не, како што е случај за вистинскиот Мухамед, кој (според она што го имам на чудесен начин слушнато) го одел патот на Евангелието!

.

W

Werther

Гостин
Кога Откровението тек треба да се исполни,можеби уште не се ниту родени!
Неписмен, ако ставаш на крајот од секоја реченица извичник, не значи дека мислењата ти добиваат на тежина. ;)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Спиро друже, чинам никој не те разбира изглеа :( Нит христијани, нит муслимани, нит атеисти.....

Евентуално, само Гурџи.

.

Од широката маса и широкиот пат, што може друго и да се очекува! :(

.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
.

Израилот и Арабите се браќа по тело, а во Христа - со БОЖЈАТА Волја - ќе бидат и по Дух!

БОГ да го благослови Авраам, Исаак, Израил и да не го заборави Исмаил

Во Името и Срцето Исусово

Амин!

п.с. Ти мене ме наречуваш еретик, но јас никого (дури и најмалечкиот) кој верува дека Словото БОЖЈЕ стана човек во Исуса Христа, не наречувам еретик. Без разлика дали лично го знам или не, како што е случај за вистинскиот Мухамед, кој (според она што го имам на чудесен начин слушнато) го одел патот на Евангелието!

.
Па кажи веќе еднаш,од каде си слушнал за такво учење.Сподели ја таа информација,без разлика што ќе бидеш критикуван.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
.

.

Кој се Придржува до Евангелските зборови и основното нормално христијанство!

Но сето останато без матријални докази писанија и историја е изопачување и извртување на класичното рисијанство.
Еве јас ќе ти ги докажам апостолите како го ширеле христијнството и биле христијани сето тоа е запиша е во библијата.

А ти докажи го тоа за твојот Мухамед,ако не можеш ќе личиш само на уште еднен секташ кој пушел печурки!
Можеш?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Па кажи веќе еднаш,од каде си слушнал за такво учење.Сподели ја таа информација,без разлика што ќе бидеш критикуван.

.

Не само критикуван, туку и исмеван, понижуван, ... а најрадо од некои и убиен!:(

Затоа, кога и жив би ме дереле, не би го предал изворот на мојата радост, која иако не е толку голема колку Евангелиската, сепак е еден неодделив дел од неа! :)

.

.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
туку се тоа е само дел од имагинацијата,се дотогаш ќе биде оспорувано верувањето на сите верници без разлика на која вероисповест припаѓаат.
Постои само еден Творец на живиот свет и едно верување создадено во Црквата кој самиот Бог ја создаде.
Сите останати кој се надвор од таа црква се случува ова што се случува изопачување и извртување со векови и векови!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Кој се Придржува до Евангелските зборови и основното нормално христијанство!

Но сето останато без матријални докази писанија и историја изопачување и извртување на класичното рисијанство.
Еве јас ќе ти ги докажам апостолите како го ширеле христијнството и биле христијани сето тоа е запиша е во библијата.

А ти докажи го тоа за твојот Мухамед,ако не можеш ќе личиш само на уште еднен секташ кој пушел печурки!
Можеш?

.
Воопшто не ме изненадува твоето држење, сакан брате, бидејќи и јас бев истиот, додека не сфатив дека има некои работи коишто им се сокриени на егоистичните и крвопроливни широки патишта!

Знај дека Арапскиот народ - од сите нееврејски народи - е првиот на кому Апостолската уста му Го проповедаше Евангелието!

Воопшто не ти се лутам, нити замерам, туку потполно те разбирам и (покрај се’) братски те сакам.

Биди ми поздравен и благословен.

.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
.

Не само критикуван, туку и исмеван, понижуван, ... а најрадо од некои и убиен!:(

Затоа, кога и жив би ме дереле, не би го предал изворот на мојата радост, која иако не е толку голема колку Евангелиската, сепак е еден неодделив дел од неа! :)

.

.
Пријателе најискрено ти сигурно имаш некој сериозен проблем.По ова што го читам,јас те сваќам како една осамена и маргинализирана личност која само по формулирање на некакви нововерски науки се труди да привлече внимание.По твоите постови и начинот на кој ги пишуваш се гледа дека се трудиш да наметнуваш некој твој егоизам,кој е различен од останатите Христијани на форумов.Не е можно со никого на форумов да немаш согласност,тоа ти така сакаш да го прикажеш,за да во очите на луѓето изгледаш голем.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Пријателе најискрено ти сигурно имаш некој сериозен проблем, ...
.

Имам и јас (како секој друг човек) проблеми, но тие се ништо во споредба со Љубовта БОЖЈА чиста, за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа!

Тоа е Вистинската големина БОЖЈА, а не мојата, твојата, вашата, нашата, ... Но, најверојатно ти и ова пишување ќе го сфатиш како потврда на дијагнозата која веќе си ми ја дал. :)

.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Арабскиот јазик ниту најмал удел нема во Израилот и зошто би имал?
Таа книга не е ниту најмалку не наликувана некаква матријална книга а гнасните имиња како мухамед и исламот ниту најмалку не се достојни да стојат таму.
Сето тоа е запишано од покрстените христијани во арабските држави!
Изопачувањето и извртувањето е познато само кај Исламистите и кај Еретиците и сектите кој се како тебе самонаречени христијани!
Тие " гнасни имиња" јасно ви ставиле до знаење дека Бог е Еден, а не микс од идолатрија!
Тие "гнасни имиња" постојано ве повикуваат да ја отфрлите идолатријата и пригрлите Монотеизмот!

И не мора да ги слушаш " гнасните имиња", доволно е да прочиташ како вие христијаните имате многу различни поимања за Бога, за да сфатиш дека нешто е гнило во вашата вера.

А потоа... потоа, фино лепо да го земиш четивото за канонизација на Библијата и да видиш што е вметнато а што исфрлено.
Со другите деноминации, немате ниту заеднички број на книги ( читај поглавја) од Стариот, па и Новиот Завет. И откако ќе сфатиш дека сето тоа укажува на изопачување и извртување на Словото Божје, да се јавиш на Кајгана форум и да ја повлечиш оваа погоре напишана бласфемија. Еретику еден!;)

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Постои само еден Творец на живиот свет и едно верување создадено во Црквата кој самиот Бог ја создаде.
Сите останати кој се надвор од таа црква се случува ова што се случува изопачување и извртување со векови и векови!
Се слагам само во едно,дека постоела Творечка сила,која сеуште постои и делува во Космосот.Не се согласувам дека постои Творец кој завршил со создавањето и сега седи на Престол, во лик на белобрад старец,кој држи во рацете Книга на Животот и Смртта.Сето тоа сваќање е останато од архаичното време кога луѓето во лик на Старец со брада гледале Мудрец,Во лик кој седи на Престол гледале Владетел,во Книга гледале врвно достигнување на времето својствено за периодот од неколку илјади години наназад.Сега веќе и книгите се заменија со електронски формати,а Бог остана несовремен.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Т... постојано ве повикуваат да ја отфрлите идолатријата и пригрлите Монотеизмот!
...
.

Се’ додека човекот вистински не се разбуди за *Светото Слово БОЖЈЕ и БОЖЈИОТ *Светол Дух, - пред Кого шејтанот одби (во времето на Адам) и до ден денешен ги лаже луѓето одбивајќи да се поклони -тој е одделен од ЕДИНСТВЕНИОТ Вистински и Совршено *Светол БОГ, а со тоа и од вистинскиот монотеизам!

Еден ден - Иншалах - ќе ме разбереш што сум ти сведочел.

Куполата во Мевлана - Иконија!

.
Се слагам само во едно,дека постоела Творечка сила,која сеуште постои и делува во Космосот.Не се согласувам дека постои Творец кој завршил со создавањето и сега седи на Престол, во лик на белобрад старец,кој држи во рацете Книга на Животот и Смртта.Сето тоа сваќање е останато од архаичното време кога луѓето во лик на Старец со брада гледале Мудрец,Во лик кој седи на Престол гледале Владетел,во Книга гледале врвно достигнување на времето својствено за периодот од неколку илјади години наназад.Сега веќе и книгите се заменија со електронски формати,а Бог остана несовремен.
.

Колку си тенок, само да знаеш. :facepalm:

.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
.

.

.

Колку си тенок, само да знаеш. :facepalm:

.
Тенок ама не живеам во илузија,сите мои сваќања се изградени врз науката на големите мислители(Кант,Спиноза,Маркс,Ниче...) кои разумот го користеле за логични и разумни работи,а не да живеат врз имагинарна потпора која е самата по себе деструктивна за човештвото како цивилизација.Религијата не е најголемата цивилизациска придобивка,тоа е еден од столбовите врз кои се потпира капиталистичкиот поредок за искористување и контрола на човештвото.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Тенок ама не живеам во илузија,сите мои сваќања се изградени врз науката на големите мислители(Кант,Спиноза,Маркс,Ниче...) кои разумот го користеле за логични и разумни работи,а не да живеат врз имагинарна потпора која е самата по себе деструктивна за човештвото како цивилизација.Религијата не е најголемата цивилизациска придобивка,тоа е еден од столбовите врз кои се потпира капиталистичкиот поредок за искористување и контрола на човештвото.

.

Сите тие големи мислители (кои ги ценам и почитувам) се рунка прашина во споредба со Тој Кој што тие поблиску од твојот здив и пулс.

Еден ден - ако е Волја БОЖЈА (Иншалах) - ќе се разбудиш од илузијата на овој свет и ќе сфатиш кој всушност си ти, а Кој беше, е’ и засекогаш ќе биде Исус!

Се’ најубаво.

Sapere aude!

.

Kajgana Shop

На врв Bottom