GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Ти си сериозен за ова?
не сум сериозен.го гарантирам со животот.
Ти си сериозен за ова?
Кои се тие научници? Ајде пиши ги овде по име и презиме, пиши во научни институции работат, па постирај ни научни трудови кои недвосмислено докажуваат дека телегонијата е вистина, па пиши ни документирани случаи на телегонија, односно случаи во кои бебето наследило гени, не само од биолошкиот татко, туку и од претходните сексуални партнери на мајката. Е тоа ќе бидат докази, а не твоиве рекла казала муабети: Абе глеав едно клипче на Јутјуб, со едни луѓе не знам како се викаа и они ми кажаа дека телегонијата е вистина.Види Мачорка,забега ептен дали случајно или намерно да се трудеше немаше толку да испомешаш се живо и диво од религија до википедија па на крај невиност и кој на кого личи.. ајде по ред ќе ти објаснам,не е точно дека телегонијата е отфрлена од современата медицина односно научници затоа што телегонијата е осознаена баш од научници .
Дрн-дрн јариња, со други зборови, не си невин. Лицемерие и себичност, ништо повеќе. Грешен си синко и Бог ќе те казни, џабе се вадиш не ти бегаат врелите котли во пеколот.Друго кажа многу околу религијата,океј во право си,точно Бог рекол дека невиноста треба да се чува за односно до бракот,АМА... ако се повикуваш на библијата ќе ти кажам една реченица која гласи СЕ Е ДОЗВОЛЕНО АМА НЕ Е СЕ ПОЛЕЗНО,СЕ Е ПОЛЕЗНО АМА НЕ Е СЕ ДОЗВОЛЕНО.Трета работа,ако ти толку се повикуваш или било кој друг на религијата а во врска со невиноста,зошто ти тогаш правиш работи кои не се во склад со твојата религија ? бидејќи не знам на која припаѓаш ама горе долу сите се со слични закони,или сега ќе пробаш да ме убедиш дека освен што ја имаш изгубено невиноста за се друго си безгрешна ? плус ако си христијанка,земи прочитај ги 10те божји заповеди и кажи ми колку од нив до сега имаш прекршено? иако не те знам јас ќе ти кажам,од 10 имаш 8 најмалце прекршено,ги кршиш и ќе ги прекршуваш до крајот на твојот живот,значи ЗАПОВЕДИ а невиноста не спаѓа во тие 10 заповеди,спаѓа како подточка како директна заповед не.Исто така рече ,,САКАШ НЕВИНА ЖЕНА ПА ОВА ТИ Е САМО ИЗГОВОР'',сега јас тебе нешто контрапрашање да те прашам,ТЕ ГРИЗЕ СОВЕСТА ДЕКА ТВОЕТО ДЕТЕ ИМА/ЌЕ ИМА НЕКОЈ ПРОЦЕНТ НА ГЕНИ ФИЗИЧИ ИЛИ ВНАТРЕШНИ ОД НЕКОЈ ТВОЈ ПОРАНЕШЕН СО КОЈ СИ ИМАЛА СЕКС ? .
омг душичка....не сум сериозен.го гарантирам со животот.
Хахахах морам да признаам, едно од посмешните ствари што ги имам читнато на форумов.Види Мачорка,забега ептен дали случајно или намерно да се трудеше немаше толку да испомешаш се живо и диво од религија до википедија па на крај невиност и кој на кого личи.. ајде по ред ќе ти објаснам,не е точно дека телегонијата е отфрлена од современата медицина односно научници затоа што телегонијата е осознаена баш од научници а не од било која религија дали христијанството,исламот,хиндиузмот,јудаизмот и така натаму,значи тоа е таква небулоза како да кажеш црните дупки и квантната физика ги измислил Исус,Алах,или некоја индиска крава ете буквално ти тоа ми викаш значи никаква ама баш никаква врска,што значи НАУКАТА/МЕДИЦИНАТА ЈА ОСОЗНАЛА ТЕЛЕГОНИЈАТА.Друго,како што реков и од претходните постови ако го најдам тој документарец одма ќе го ставам тука,а колку што се сеќвам,телегонијата се населдува бидејќи секое машко остава свои ''траги'' по или за време на сексуалниот однос со неговата партнерка,намерно реков траги затоа што заборавив како тоа докторите стручно го кажаја не ми текнува,а Руската црква нема потреба,чисто за твоја црковно-геопочитичка информација да ја враќа својата популарност затоа што таа е цврсто на црковниот трон во православието,тоа што е Ватикан за римокатолиците тоа е Москва за православните (некогаш беше Цариград ама да не објаснувам историја сеа).Друго кажа многу околу религијата,океј во право си,точно Бог рекол дека невиноста треба да се чува за односно до бракот,АМА... ако се повикуваш на библијата ќе ти кажам една реченица која гласи СЕ Е ДОЗВОЛЕНО АМА НЕ Е СЕ ПОЛЕЗНО,СЕ Е ПОЛЕЗНО АМА НЕ Е СЕ ДОЗВОЛЕНО.Трета работа,ако ти толку се повикуваш или било кој друг на религијата а во врска со невиноста,зошто ти тогаш правиш работи кои не се во склад со твојата религија ? бидејќи не знам на која припаѓаш ама горе долу сите се со слични закони,или сега ќе пробаш да ме убедиш дека освен што ја имаш изгубено невиноста за се друго си безгрешна ? плус ако си христијанка,земи прочитај ги 10те божји заповеди и кажи ми колку од нив до сега имаш прекршено? иако не те знам јас ќе ти кажам,од 10 имаш 8 најмалце прекршено,ги кршиш и ќе ги прекршуваш до крајот на твојот живот,значи ЗАПОВЕДИ а невиноста не спаѓа во тие 10 заповеди,спаѓа како подточка како директна заповед не.Исто така рече ,,САКАШ НЕВИНА ЖЕНА ПА ОВА ТИ Е САМО ИЗГОВОР'',сега јас тебе нешто контрапрашање да те прашам,ТЕ ГРИЗЕ СОВЕСТА ДЕКА ТВОЕТО ДЕТЕ ИМА/ЌЕ ИМА НЕКОЈ ПРОЦЕНТ НА ГЕНИ ФИЗИЧИ ИЛИ ВНАТРЕШНИ ОД НЕКОЈ ТВОЈ ПОРАНЕШЕН СО КОЈ СИ ИМАЛА СЕКС ? и на крај за да не пишувам овде докторат прочитај ги овие неколку последни постови на @Ставрогин во главно и он го има пишано тоа што и јас го мислам.. бонус информација за историјата на телегонијата,таа се појавува уште во времето на старите Словени и Викинзи кога војувале со било кого и кога имало силувања,уште тогаш се верувало дека ако некоја жена е силувана од некој друг иако не останала бремена а ќе остане од својот маж ќе носи гени на тој што ја силувал,ете ова ги поттикнало тие научници да ја проучат телегонијата само што во времето на словените и викинзите таа немала стручен израз туку се објаснувала како процес.
Кои се тие научници? Ајде пиши ги овде по име и презиме, пиши во научни институции работат, па постирај ни научни трудови кои недвосмислено докажуваат дека телегонијата е вистина, па пиши ни документирани случаи на телегонија, односно случаи во кои бебето наследило гени, не само од биолошкиот татко, туку и од претходните сексуални партнери на мајката. Е тоа ќе бидат докази, а не твоиве рекла казала муабети: Абе глеав едно клипче на Јутјуб, со едни луѓе не знам како се викаа и они ми кажаа дека телегонијата е вистина.
Не е никаква вистина, да имаше барем минимални познавања како се оплодува јајце-клетка ќе го знаеше тоа,а ма очигледно немаш.
Линкот што ти го пратив го прочита ли? Таму јасно си пишува дека теоријата е отфрлена синко.
In mammals, each sperm has the haploid set of chromosomes and each egg has another haploid set. During the process of fertilization a zygote with the diploid set is produced. This set will be inherited by every somatic cell of a mammal, with exactly half the genetic material coming from the producer of the sperm (the father) and another half from the producer of the egg (the mother). Thus, the myth of telegony is fundamentally incompatible with our knowledge of genetics and the reproductive process.
Ако не знаеш англиски, а се кладам дека не знаеш, ќе ти преведам, не е проблем.
Дрн-дрн јариња, со други зборови, не си невин. Лицемерие и себичност, ништо повеќе. Грешен си си синко и Бог ќе те казни.
Во врска со последното прашање, А ТЕБЕ ТЕ ГРИЗЕ ЛИ СОВЕСТА ШТО ДЕЦАТА НА ТВОИТЕ БИВШИ ЕБАЧИЦИ НАВОДНО ЌЕ ИМААТ ПРОЦЕНТ ОД ТВОИТЕ ГЕНИ? ТЕ ГРИЗЕ ЛИ СОВЕСТА ШТО СПОРЕД ТВОЈАТА ТЕОРИЈА Е МНОГУ МОЖНО ДА ЈА НАСЛЕДАТ ТВОЈАТА ГЛУПАВОСТ?
Глеам дека @RogerBacon е онлајн, се надевам дека ќе биде расположен да ти објасни подетално, имам впечаток дека има познавања.
Кои се тие научници? Ајде пиши ги овде по име и презиме, пиши во научни институции работат, па постирај ни научни трудови кои недвосмислено докажуваат дека телегонијата е вистина, па пиши ни документирани случаи на телегонија, односно случаи во кои бебето наследило гени, не само од биолошкиот татко, туку и од претходните сексуални партнери на мајката. Е тоа ќе бидат докази, а не твоиве рекла казала муабети: Абе глеав едно клипче на Јутјуб, со едни луѓе не знам како се викаа и они ми кажаа дека телегонијата е вистина.
Не е никаква вистина, да имаше барем минимални познавања како се оплодува јајце-клетка ќе го знаеше тоа,а ма очигледно немаш.
Линкот што ти го пратив го прочита ли? Таму јасно си пишува дека теоријата е отфрлена синко.
In mammals, each sperm has the haploid set of chromosomes and each egg has another haploid set. During the process of fertilization a zygote with the diploid set is produced. This set will be inherited by every somatic cell of a mammal, with exactly half the genetic material coming from the producer of the sperm (the father) and another half from the producer of the egg (the mother). Thus, the myth of telegony is fundamentally incompatible with our knowledge of genetics and the reproductive process.
Ако не знаеш англиски, а се кладам дека не знаеш, ќе ти преведам, не е проблем.
Дрн-дрн јариња, со други зборови, не си невин. Лицемерие и себичност, ништо повеќе. Грешен си си синко и Бог ќе те казни.
Во врска со последното прашање, А ТЕБЕ ТЕ ГРИЗЕ ЛИ СОВЕСТА ШТО ДЕЦАТА НА ТВОИТЕ БИВШИ ЕБАЧИЦИ НАВОДНО ЌЕ ИМААТ ПРОЦЕНТ ОД ТВОИТЕ ГЕНИ? ТЕ ГРИЗЕ ЛИ СОВЕСТА ШТО СПОРЕД ТВОЈАТА ТЕОРИЈА Е МНОГУ МОЖНО ДА ЈА НАСЛЕДАТ ТВОЈАТА ГЛУПАВОСТ?
Глеам дека @RogerBacon е онлајн, се надевам дека ќе биде расположен да ти објасни подетално, имам впечаток дека има познавања.
Хахахах морам да признаам, едно од посмешните ствари што ги имам читнато на форумов.
Ќе ти дадам еден пријателски совет: не верувај на се на интернетов. Не за друго, да не се бламираш вака во јавност.
Стари Словени и Викинзи... да, сигурна сум дека нивната наука и знаење биле понапредни од денешните.
омг душичка....
И каде се складира генетскиот материјал од претходните партнери? На ѕидовите од матката, во вагината? Каде? И ако добиеш менструација ќе се исчистиш од генетскиот засостанат материјал или не? И кога ќе останеш бремена од маж ти, како тој генетски материјал ќе се инсертира во јајце клетката, и кога? Додека е во овариумите, каналите или кога ќе се закачи на ѕидот на матката? И зошто тој генетски материјал не е доволен да направи сам оплодување туку му треба сперматозоид од друг маж?
Сакаш да кажеш дека еден рандом руски документарец е порелевантен извор од целата наука?
Сакаш да кажеш дека еден рандом руски документарец е порелевантен извор од целата наука?
Ако не си го прочитал пост скриптумот од википедија, еве ќе го ископирам и тука:
Telegony is a discredited theory in heredity, holding that offspring can inherit the characteristics of a previous mate of the female parent; thus the child of a widowed or remarried woman might partake of traits of a previous husband.
Имаш некој факт што би го поддржал ова твое тврдење околу вистинитоста на документарецов?сакам да кажам дека документарецот е вистински и нема апсолутно никаква цел и позадина зошто не би било вистина за тоа што се збори.Или сега Путин сака Ариевска раса да создава ? не бе козачка извини.
Не ти реков да ми го постираш клипот, клип на јутјуб секој може да прикачи, имаш илјадници клипови за врколаци, па тоа не е доказ дека истите постојат. Башка клипот е на руски, ја руски не сум учела, англиски учев.ТЕ ГРИЗЕ ЛИ СОВЕСТА ШТО СПОРЕД ТВОЈАТА ТЕОРИЈА Е МНОГУ МОЖНО ДА ЈА НАСЛЕДАТ ТВОЈАТА ГЛУПАВОСТ?
хахаххахахахахахахахаха очекував дека нема да се воздржиш а да не навредиш,гледаш колку е тоа мизерно ? навреда,дрн дрн јариња... јас ти кажувам и ги побивам твоите ставови дека медицината ја има осознаено ама бидејќи сакаше докази еве ти доказ пред да го погледнеш ова ти препорачувам замисли желба.. сакаше доктори и научници? ете ти доктори и научници ? enjoy my love
http://www.youtube.com/watch?v=uzSr3Q9Le-M
Тоа е наблаго кажано, непристојно. СО кој памет некој би рекол такво нешто? Ако некој даде таква изјава, т.е. плесне у фаца, заслужува цел живот да го помине во дркање на непрежалената.Токму за тоа ти зборувам. А ако некој чије сексуално минато не те интересира, ти плесне во фаца дека сакал некоја пред тебе како што тебе никогаш нема да те сака, ќе те убие во поим.
Не планирам да губам време со рандом видеа на јутуб. Ако гарантираш може да ни принесеш некој доказ?
Да не се фалам ама ако одиме по оваа „логика“, моето ќе биде реинкарнација на Ајнштајн.Не планирам да губам време со рандом видеа на јутуб. Ако гарантираш може да ни принесеш некој доказ?
Значи ако сакам да родам дете со зелени очи, црна коса, и надпросечна интелегенција, треба да спијам со маж со зелени очи, маж со црна коса и со маж ми (акцент се става дека маж ми дека ќе има надпросечна интелегенција ) Или не можеш да си одбереш кој генетски материјал ќе се проследи кај детето? Ееее зезнато е така. Ќе треба да си го зголемам бројот на сексуални партнери во тој случај, зошто нели колку повеќе има разновидност во генетскиот материјал толку подобар примерок на човек ќе излезе (знаеш со собирање од најјаките квалитети на индивидуата пренесено преку генетски материјал, зошто мислам дека само најјакиот и најиздржливиот генетски материјал од претходните партнери се задржува).
Интересно.. треба да се проба....
Напротив. Научната евиденција покажува дека жените се емотивни исто како и машките. Женската амигдула, орбитофронтален кортекс и сите други "алати" за создавање на емоции не се ништо поразлични од тие на машките. Дури, постои евиденција дека жените се поемотивни и поемпатични од машките затоа што имаат повеќе естероген. Еволуција.Жените се сентиментални, суетни и хистерични, но не се емоционални. Различно е тоа.
Не можеш да го глобализираш ова. Тука ќе мора да не се сложам со тебе. Мене не ми смета ако идам со девојка која има богато сексуално искуство.Точно така, на сите жени тоа повеќе им смета. Кај мажите е обратно.
Не ти реков да ми го постираш клипот, клип на јутјуб секој може да прикачи, имаш илјадници клипови за врколаци, па тоа не е доказ дека истите постојат. Башка клипот е на руски, ја руски не сум учела, англиски учев.
Значи пиши ми ги имињата на наводните доктори и научници кои ја поддржуваат телегонијата, па да видиме кое е нивното образование, каде работат, колку научни трудови имаат објавено на темата, како тие научни трудови се оценети од други научници, колку научно документирани појави на телегонија имаат, каков углед уживаат во научните кругови, дали се ценети и почитувани или се сметани за обични шарлатани.
Значи пиши ги имињата на наводните научници, немам намера да гледам клип на руски.
Леле Стојне, само со паметни ли се имаш онадувано?Да не се фалам ама ако одиме по оваа „логика“, моето ќе биде реинкарнација на Ајнштајн.