Каде може да најдам - Здравје edition

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.219
Поени од реакции
8.970
Ми треба помош, каде можам во МК да најдам крем WARTEC, немам никој кој оди во Солун да ми набави. Плииииисссс
И во Бугариjа е достапен WARTEC, ако имаш познат коj е во бугариjа, може да ти го донесе.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
http://biznismap.com/mk/lokacija/makedonija/Medicina.html овде имате линкови до сите важни медицински установи. :)
Твој е сајтов? Да си го поправите "лабАратории" во "лабОратории" :P
Обично не се дозволуваат реклами, но ова е корисен линк, па ќе го оставам и ќе го дополнам со Healthgrouper.
Доколку знаете уште вакви линкови, постирајте ги.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Луѓе ако има некој од Прилеп ме интересира во болницата лабораторијата од колку до колку работи и колку се наплаќа на државно, а колку е во приватните лаборатории?. Сакам да проверам крв но сакам и хормоните во телото особено тестостеронот, чисто онака да знам на кое ниво ми е природно бидејќи имам некои планови за некои појаки додатоци да земам па да знам на колку ми било и на колку ќе се врати после тоа.
Дали знаете некој дали треба да се зема упат од матичен или може дирекно кај специјалист ендокринолог треба да се оди? или пак ни едното ни другото?
Благодарам

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Ти треба упут за целосна крвна слика исто и мокраќа а за тестостеронот со специјалисти, инаку можеш и во приватна Биохемиска лабораторија.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Луѓе ако има некој од Прилеп ме интересира во болницата лабораторијата од колку до колку работи и колку се наплаќа на државно, а колку е во приватните лаборатории?. Сакам да проверам крв но сакам и хормоните во телото особено тестостеронот, чисто онака да знам на кое ниво ми е природно бидејќи имам некои планови за некои појаки додатоци да земам па да знам на колку ми било и на колку ќе се врати после тоа.
Дали знаете некој дали треба да се зема упат од матичен или може дирекно кај специјалист ендокринолог треба да се оди? или пак ни едното ни другото?
Благодарам
на државно:
Од матичен упат за специјалист: уролог или ендокринолог. После специјалистот ќе ти даде упат за анализа на хормоните.
За обична крвна слика ти треба само упат од матичен.
цена: до 200 денари за хормониве
на приватно:
не ти треба никаков упат, идеш во приватна лабораторија бараш анализа на тестостерон и слободен тестостерон. Најчесто во приватните еден хормон е 500 денари.

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Се надевам дека некој ке го види прашањево овде да не отварам нова тема

Дали се наплаќа партиципација за операција во болница за пензионер со пониски примања од 11 000 денари ?

Зошто од 1 Јануари се донесе закон за бесплатно болничко лекување за пензионери со ниски пензии

http://www.sitel.com.mk/mk/besplatno-bolnichko-lekuvanje-za-penzionerite-so-poniski-penzii

Па не ми е јасно дали во тоа спаѓаат и операциите

Се надевам на брз одговор

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
која цена има отприлика рибиното масло кај нас да не знае некој?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Каде се наоѓа Институтот за Медицина на Трудот, ако може со мапа? И колку се наплаќа се тоа со картончиња..
И колку се наплаќа на Гастро и што ќе ти прават? :S

Член од
22 октомври 2007
Мислења
24
Поени од реакции
0
Добар ден,
Ме интересира дали некој може да го најде леков Catapresan во Макдеонија или дали знае која аптека може да го има, било каде во МК. Би биле од огромна помош.

Фала однапред.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Памтам на времето имаше една Ментоклар крема за масажа. Постои тоа уште, или некоја замена за неа?

Член од
5 септември 2013
Мислења
44
Поени од реакции
16
Дали некој знае каде во Скопје може да се купи Tahitian Noni сок? Има ли шанса да го има ова кај нас? Ни Гугл не може да ми пронајде дали некој го дистрибуира и продава во Македонија..

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Како иде процедурата за закажување кај психијатар кај нас ?
Преку матичен ?

Kajgana Shop

На врв Bottom