.
Целата Библија незнам кога точно е преведена, но известни списи на Библијата со сигурност се преведувани на семитските јазици (а со тоа и на арабскиот), дури и во времето пред да бидат запишани Новозаветните Списи! Што значи, (минимум) околу 700 години пред првите куранските записи и преписи.
Што мислиш, што стои таму на местото каде што стои Бог, Мир вам, Мирот Божји, ако сака Бог, ... итн.?
Еден ден ќе се разбудите дека сите вистински чеда
БОЖЈИ и верници, веруваат и се поклонуваат на
Единствениот Вистински и Совршено Тросветол БОГ!
*Светол е Совршено Живиот БОГ
*Светло е БОЖЈОТО Живо Слово
*Светол е БОЖЈИОТ Животодарен Дух, пред
Кого шејтанот и неговите деца несакаа
(од времето на Адам, па се’) и до ден денешен несакаат да
Го признаат, препознаат и да
Му се поклонат!
Епа прво научи се за да не те рендаат другите ( рече Ѓурѓи)
За болдираното, не мислам туку знам! Стои: Бог= Аллах, Еден, Единствен, Неделив! Мир вам= Селам Алејкум или Шалом алејхем ( арамејски) Мирот Божји= Ислам, ако сака Бог = иншАллах, ... и така натаму и така наваму од Ерусалим преку Мека до твоите уши.
Но сигурно е дека една работа не стоела таму: Тројството и Божественоста Исусова. И да светол е Единиот Бог! Чист од политеизмот кој сте му го накалемиле. Бош видел кога ќе не собере еден ден кај Него. Јас знам и сум убеден, а ти се правиш дека не знаеш, ама не си убеден во својата турбо фолк религија. Така да чедо, на тој ден, твоите црвени бои нема да ти помогнат, туку ќе те турнат во црвеното ( читај Огненото) езеро,..... доколку не се покаеш на време. ИншАллах!
--- надополнето: 18 ноември 2013 во 21:03 ---
Omere, Omere.....
koi hristijani ti gi vide na podforumov?
Pa toa se ateisti nesozreani, nema tuka pravi Hristijani...ako ne si go videl toa do sega, togaj si za zalenje....
Kazi shto te machi okolu Hristijanstvoto da ti odgovoram....
Ako postavuvash pederski prashanja, kje te rendam...
Најмалце еден презвитер и еден високосвештеник на МПЦ, неколку ѓакони, една монахиња ( еднаш), еден протестантски полупастор, чинам имаше и една ( сегашна) пасторица, еден клисар католички, еден Јеховин сведок, еден Спиро со својот совршен Ислам, кој веројатно на полна Месечина го прима Откровението од неговиот " св. Мухамед" кого куреишиските книжници го убиле и замениле, и уште некои други.
Пред да ме рендаш, да те прашам: - Сметаш ли дека покрај овие високо, ниско (и во најава) свештеници, тебе треба да ти обрнам внимание за да ми ги објасниш моите прашања за христијанството?