Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 ноември 2013
Мислења
55
Поени од реакции
20
Бугарија и Романија нема да влезат во Шенген зоната на 1 јануариhttp://ekonomski.mk/2013/11/15/бугарија-и-романија-нема-да-се-влезат-в/
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 19:32 ---
Бугарија и Романија нема да влезат во Шенген зоната на 1 јануариhttp://ekonomski.mk/2013/11/15/бугарија-и-романија-нема-да-се-влезат-в/

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Дали знае некој кога ке се нормализира издавањето на Бугарски државјанства и дали ако имаш брат со бг пасоше е нешто од корист?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Дали знае некој кога ке се нормализира издавањето на Бугарски државјанства и дали ако имаш брат со бг пасоше е нешто од корист?
neznam sto se glupirate site ce dobijat bg pasos samo e prasanje na vreme oficijalna politika na Bugarija e da ima sto povece bugari vo Makedonija ne se sekirajte site sto ste podnele za bg pasos

Ako imas brat so bg pasos bi trebalo da e nekoj dokaz deka imas bg koren mada ova nema veze da pocekame do Ponedelnik ama ne mi se veruva deka ce tupat mnogu ....da pocekame

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Lani imaat dadeno nad 18.000 iljadi drzavjanstva a ovaa godina samo 5.000 a poslednite 4 meseci 200 znaci deka ima nesto

Член од
9 ноември 2013
Мислења
9
Поени од реакции
1
me interesira sto ako nemozes da dokazes bugarski koreni..toa znaci deka ke te odbijat za bugarsko drzavjanstvo???posrednicite vikaat se ke se sredi ama ne gledam kako koga e nevozmozno da najdes takvi dokumenti

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Во Македонија никој нема Бугарски корени и тоа Бугарите го знаат. А не се работи само за Македонците туку и за Молдавците и Украинците.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Во Македонија никој нема Бугарски корени и тоа Бугарите го знаат. А не се работи само за Македонците туку и за Молдавците и Украинците.

Македонец сум до крај ама немој да тврдиш дека никој нема ...
Само колку од моите другари и пријатели вклучувајки ме и мене нивните дедовци и прадедовци имаат Бугарско Крштение , т.е. некој вид извод Бугарски

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Не ти ја знам возраста ама незнам од кади им се на дедовците ваши кртениата кога Бугарите имаа власт тука само 1941 - 1944 . И друго нешто со оваа одлука да бараат дополнителни документи тие фактички за прв пат преќутно ни го признаваат нашиот идентитет.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Lani imaat dadeno nad 18.000 iljadi drzavjanstva a ovaa godina samo 5.000 a poslednite 4 meseci 200 znaci deka ima nesto
Заврши ерата на Бојко Борисов. Со тоа и правење бугари на цела една нација само со изјава. Комунистиве тешко дека ке продожат, освен за оние кои навистина имаат потекло или веке правно им се издадени документи па нема назад.

Бојко Борисов от Пловдив: Не ми плашете детето (ОБЗОР)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2451701

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Не ти ја знам возраста ама незнам од кади им се на дедовците ваши кртениата кога Бугарите имаа власт тука само 1941 - 1944 . И друго нешто со оваа одлука да бараат дополнителни документи тие фактички за прв пат преќутно ни го признаваат нашиот идентитет.
тцц грешка имаш 1870-1913 ,1915-1918, 1941-1944
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 21:25 ---
Заврши ерата на Бојко Борисов. Со тоа и правење бугари на цела една нација само со изјава. Комунистиве тешко дека ке продожат, освен за оние кои навистина имаат потекло или веке правно им се издадени документи па нема назад.

бугарската политика кон Македонија не се менува од тоа кој ќе биде на власт

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122

Бугарите повеќе од 15 години идаваат пасоши на македонци тоа значи дека три гарнитури на премиери се смениле во бугарија а политиката кон македонците останала иста...

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
бугарската политика кон Македонија не се менува од тоа кој ќе биде на власт
Da toa i go kazuvam sekoj pat , sega se preokupirani so smena na premierot ama kaj i da e ce zavrsi i ova jas licno mislam deka koj i da dojde na vlast ce prodolzi davanjeto na pasosi na Makedoncite a toa deka nekoj nejce da prisvot cela nacija moze samo nekoj da sonuva toj ne ja poznava politikata na Bugarija 1000000000000%

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Па знам дека Бугарската политика не се менува и знам дека и историјата не се менува а и годините што ги напиша не се точни и дека останува само 1941-1944. Со барањето на дополнителни документи за предци бугари и со масовно враќање на дополнителна провека на документацијата пак ке кажам со оваа постапка де факто ја признаваат дека во Македонија нема Бугари.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Па знам дека Бугарската политика не се менува и знам дека и историјата не се менува а и годините што ги напиша не се точни и дека останува само 1941-1944. Со барањето на дополнителни документи за предци бугари и со масовно враќање на дополнителна провека на документацијата пак ке кажам со оваа постапка де факто ја признаваат дека во Македонија нема Бугари.
годините се 100% точни во Македонија има бугарски училишта и цркви уште пред бугарија да се ослободи, Македонија е дел од бугарската егзархија а за тоа време издава документи.
Како и сега и пред 100 години во Македонија живеат различни народи, тоа дека сака да и покажеш документ дека потеклото ви е од македонските Бугари е нешто нормално,нели сакаш пасош по потекло!

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Па Лудогорец незнам по која историја учете во Бугарија ама како што знам Првата Балканска војна била за Турците да си одат од балканот а втората Бугарија да ја земе цела Македонија е сега како имала Бугарија власт во Османлискта империја не ми е јасно. Во 1941 со указ на тогашниот цар Симеон сите во Македонија по автоматизам добија Бугарско државјанство
--- надополнето: 17 ноември 2013 во 14:00 ---
И уште нешто кажи зосто биле балканските војни во 1912 и 1913 година?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom