Мемориски картички

• Креатор на темата Креатор на темата SpiderWeb
  • Време на започнување Време на започнување

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Најдов неколку теми за мемориски картички, некои датираат од пред 2 години, па затоа отварам нова тема, модераторите можат да ја спојат со некоја од постоечките.

Значи, сакам да земам MicroSD картичка за мојот мобилен телефон (HTC Desire 500), а телефонот поддржува картици до 64GB.

Прво прашање ми е, дали е паметно да земам 64GB, затоа што на претходниот мој телефон (Samsung Galaxy 1), на телефонот му требаше долго време да ја прочита целосно картицата од 4GB, а мислам дека и кога пробував да ја отворам галеријата (која патем содржеше многу слики), имаше лаг, кој што се сомневам дека беше комбинација од брзината на телефонот, класата на картичката (4) и самата големина на картичката. Дали некој може да сподели искуство со некој друг телефон, и брзината на читање на податоци од картичката, дали зависи од самиот телефон или чисто само од класата на картичката?

Второ прашање ми е, која картица од class 10 би ми ја препорачале? На ebay моментално гледам дека Samsung картичките се 14$ од 16GB и 26$ од 32GB (best buy моментално за мене), но исто така има no-name картички од 32GB што се по 11$ (дупло поефтини). Кај нас нема некој голем избор за class 10 картичка, а и да има се премногу скапи (единствено што најдов на интернет е во Set - Kingston 32GB - 1800 мислам дека беше). Денес планирам да ги поминам продавниците да видам што нудат, но не се надевам многу, па било каков совет би бил добредојден.

Трето прашање ми е, на ebay видов картички обележани како SDHC и SDHCI. SDHCI имаше само од SanDisk, и беа некаде 30$ од 32GB. Каква е разликата од SDHC до SDHCI, и дали се исплаќа да се купи SDHCI во споредба со SDHC?

Картица ко картица. Зависи колку мислиш да ја полниш, толку време ќе му треба да ја прочита. Досега сум користел на Verbatim и одлично се покажа. И што е најинтересно, класа 4. Брзината на картичката зависи од самиот производител. 2 различни производитела даваат различна брзина при иста класа :eek: Ако планираш да снимаш HD видео со телефонот, земај класа 10. За се друго, класа 4 или 6 ќе заврши работа и повеќе од што треба. И не ти треба 64ка, колку поголема картица (и повеќе податоци) толку побрзо ќе ти лета батерија додека ја пребара целата.

Јас имам Sony Xperia L прашував да земам мемориска картичка од 16Г , но ми рекоа дека ке ми кочи телефонот , дали има вистина во тоа,или ке си функционира се како што треба???

Јас имам Sony Xperia L прашував да земам мемориска картичка од 16Г , но ми рекоа дека ке ми кочи телефонот , дали има вистина во тоа,или ке си функционира се како што треба???

Нема тоа никаква врска картицата со кочење на телефонот. Јас на секој телефон имам по 32GB мемориска па сум немал никаков проблем.

Нема врска ,всушност само ако е класа 10 нема да кочи додека оние класа 4 и пониски тоа може да кочат.
Еве на пример сликиве
sanddisk-memory-cards.png

Ова е класа 10 тоа е побрзо и без кочење

MicroSD32G.jpg

Ова е класа 4 и обично е споро и е наменето за фото апарати (дигиталци) но не и за софтверска платформа како андроид и Винд.Фоун .
п.с ова е пример како илустрација :)

Јас би ти препорачал максимум 32гб класа 10 и тоа марка

Јас можам да ти понудам сандиск ... Кој е заинтересиран за цена на пп

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    25,4 KB · Прегледи: 23
  • image.jpg
    image.jpg
    69,1 KB · Прегледи: 22
Јас би ти препорачал максимум 32гб класа 10 и тоа марка

Јас можам да ти понудам сандиск ... Кој е заинтересиран за цена на пп

Пуштај цена за 16гб од овој тип.

Sent from my SPH-L720

имам искуство со околку 10 картици од 4 класа, тоа се вика подобро не зимај на секој 10 дена ми тражеше формат.
Само класа 10, по 10 евра се 32 GB, и 64 GB околу 13 евра.

имам искуство со околку 10 картици од 4 класа, тоа се вика подобро не зимај на секој 10 дена ми тражеше формат.
Само класа 10, по 10 евра се 32 GB, и 64 GB околу 13 евра.
Кај се овие цени?

Кај се овие цени?

кај мене по порачка, ама секако факат околку 900 денара 64 гига, ако земеш повекје од 10 и за 800.
имам и усб отприлика таа цена, моментално има за околку 2000 денара, 512 GB.

кај мене по порачка, ама секако факат околку 900 денара 64 гига, ако земеш повекје од 10 и за 800.
jas sum zainteresiran za 64 gb, moxe da naracash?
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 19:44 ---
jas sum zainteresiran za 64 gb, moze da naracash?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom