Лажни и погрешни пророштва за месијата

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Св.Апостол Павле да го споредуваш со крвавиот Константи и уште покрвавиот Утман Ибн Афан (عثمان بن عفان) - кој што всушност е вистинскиот автор и креатор на денешниот куран - е навистина слепост! :свиркам:.
Батали ти таа твоја совршена новокомпонирана изрококирана тунфафа религија , измиксана од два три Спирос стиха и постојано повторувана низ темите.;)

Е ова е веќе напредок. :D

.
Зачини го со онаа шаолинска благодарница.:icon_lol:
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 15:35 ---
Има и други полоши од паганот кОнстантин и апостолот Павле,пријателе.

Сигурен сум дека знаеш за Св. Августин и неговата идеја од крајот на третиот век, која станува реалност некаде во 639 година од новата ера, преку римо-католичкиот свештеник од висок ред, Вораква и неговата внука, која, убеден сум дека знаеш како се вика;)

:eek: Антонио Ривера уште ти го пере мозокот? Башка тоа го расправаме на друга соодветна тема и твојот обид да ја пренасочиш дискусијата нема да вроди со плод. Ајм сори!:place:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
:eek: Антонио Ривера уште ти го пере мозокот? Башка тоа го расправаме на друга соодветна тема и твојот обид да ја пренасочиш дискусијата нема да вроди со плод. Ајм сори!:place:

Ти си знаеш. Голем си. Ако не знаеш, само ќе ти се покаже со тек на време.

Не пренасочувам ништо, ниту се обидувам да дискутирам.

Само ти ја покажувам другата страна на паричката.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Батали ти таа твоја совршена новокомпонирана изрококирана тунфафа религија , ...
За Христовиот Совршен Ислам постојат дури и добро зачувани записи, постари и од најстариот куран на кого што ти му веруваш, а е креиран од утман ибн афан (عثمان بن عفان) и останата љубоморна компанија. (y)

Денот доаѓа кога се’ што е сокриено, ќе се одкрие! (y)

.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
За Христовиот Совршен Ислам постојат дури и добро зачувани записи, постари и од најстариот куран на кого што ти му веруваш, а е креиран од утман ибн афан (عثمان بن عفان) и останата љубоморна компанија. (y)

Денот доаѓа кога се’ што е сокриено, ќе се одкрие! (y)

.
Кои се тие? Каде се? Канонизирани ли се? Пошто ако се, не верувам дека таму ќе читнеш нешто интересно за Христовиот Совршен Ислам.

Кога ќе дојде тој ден, не би сакал да сум во твоја кожа.;)
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 15:53 ---
Ти си знаеш. Голем си. Ако не знаеш, само ќе ти се покаже со тек на време.

Не пренасочувам ништо, ниту се обидувам да дискутирам.

Само ти ја покажувам другата страна на паричката.

А што би дискутирал кога однапред го знаеш исходот?
Темава има супер наслов, а и супер паричка со две страни, на кои што јасно е напишано:

Лажни и погрешни пророштва за месијата

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Кои се тие? Каде се? Канонизирани ли се? Пошто ако се, не верувам дека таму ќе читнеш нешто интересно за Христовиот Совршен Ислам.

.

Неверникот и тогаш нема да верува, ... затоа за вас книжниците сокриено е најважното и ако кон Отецот на Љубовта чиста не се обрнете, на судниот ден засигурно ќе пропаднете!

.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.360
Не, ти веројатно сонуваш да бидеш у моја кожа:
- Да ти ебам мајката погана, свинска, каурска. Да не даде Господ да се сретниме некаде, има со жилет кожата да ти ја дерам, мајку ти курвинско најебем.
Омер ел Фарук, љубител на кожи (во фетиш смисол), во слободно време - крзнар

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
.

.

Неверникот и тогаш нема да верува, ... затоа за вас книжниците сокриено е најважното и ако кон Отецот на Љубовта чиста не се обрнете, на судниот ден засигурно ќе пропаднете!

.
Toj sto ne go priznava ednostvoto na boga lisano mu e srceto od svetlinata na verata,:sneaky:on misli deka e vernik a toj vsusnot propadnal vo zabluda.:sneaky:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ich bin davon überzeugt, daß die Bibel immer schöner wird, je mehr man sie versteht, d.h. je mehr man einsieht und anschaut, daß jedes Wort, das wir allgemein auffassen und im besonderen auf uns anwenden, nach gewissen Umständen, nach Zeit und Ortsverhältnissen einen eigenen, besonderen, unmittelbar individuellen Bezug gehabt hat.
Johann Wolfgang von Goethe (1749 - 1832), deutscher Dichter der Klassik, Naturwissenschaftler und Staatsmann
Quelle: »Maximen und Reflexionen«, nach den Handschriften des Goethe- und Schiller Archivs,
Verlag der Goethe-Gesellschaft, Weimar, 1907

.
Zum erstenmal ist es in diesem Reiche möglich, daß der Mensch die ihm vom Allmächtigen verliehene Gabe des Erkennens und der Einsicht jenen Fragen zuwendet, die für die Erhaltung seiner Existenz von gewaltigerer Bedeutung sind als alle siegreichen Kriege oder erfolgreichen Wirtschaftsschlachten! Die größte Revolution des Nationalsozialismus ist es, das Tor der Erkenntnis dafür aufgerissen zu haben, daß alle Fehler und Irrtümer der Menschen zeitbedingt und damit wieder verbesserungsfähig sind, außer einem einzigen: dem Irrtum über die Bedeutung der Erhaltung seines Blutes, seiner Art und damit der ihm von Gott gegebenen Gestalt und des ihm von Gott geschenkten Wesens. Wir Menschen haben nicht darüber zu rechten, warum die Vorsehung die Rassen schuf, sondern nur zu erkennen,- daß sie den bestraft, der ihre Schöpfung mißachtet.

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224

--- надополнето: 16 ноември 2013 во 15:53 ---
Ostavigo on ne znae sto zboruva ,lupa gluposti do taa mera sto ni sam ne moze da se razbere:sneaky:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Св.Апостол Павле да го споредуваш со крвавиот Константи и уште покрвавиот Утман Ибн Афан (عثمان بن عفان) - кој што всушност е вистинскиот автор и креатор на денешниот куран - е навистина слепост! :свиркам:

Е ова е веќе напредок. :D

.

Савле бил богаташ, римски граѓанин кој скоро цел живот го поминал убивајќи и затварајќи христијани а остатокот од животот како фалсификатор на Исусовото учење и прв еретик на христијанството.
Нема многу шо да се гордееш со него тој беше типичен римски агент со цел да се уништи револуционарната идеја на исус и неговите следбеници.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Toj sto ne go priznava edinstvoto na boga lisano mu e srceto od svetlinata na verata,:sneaky:on misli deka e vernik a toj vsusnot propadnal vo zabluda.:sneaky:
.

Така е роде, баш такви дигнаа рака на отелотворението на Првороденото Чедо БОЖЈЕ, а нивните духовни следбеници денес истото го прават на останатите чеда БОЖЈИ, кои се во единство со Единствениот Вистински, Совршен и Тросветол БОГ!

Јас и *Отецот, Едно сме!

(Ев.Јован 10:30)

.

Zum erstenmal ist es in diesem Reiche möglich, daß der Mensch die ihm vom Allmächtigen verliehene Gabe des Erkennens und der Einsicht jenen Fragen zuwendet, die für die Erhaltung seiner Existenz von gewaltigerer Bedeutung sind als alle siegreichen Kriege oder erfolgreichen Wirtschaftsschlachten! Die größte Revolution des Nationalsozialismus ist es, das Tor der Erkenntnis dafür aufgerissen zu haben, daß alle Fehler und Irrtümer der Menschen zeitbedingt und damit wieder verbesserungsfähig sind, außer einem einzigen: dem Irrtum über die Bedeutung der Erhaltung seines Blutes, seiner Art und damit der ihm von Gott gegebenen Gestalt und des ihm von Gott geschenkten Wesens. Wir Menschen haben nicht darüber zu rechten, warum die Vorsehung die Rassen schuf, sondern nur zu erkennen,- daß sie den bestraft, der ihre Schöpfung mißachtet.
И во истиот антихристијански дух, понатаму вели:

.

Савле бил богаташ, римски граѓанин кој скоро цел живот го поминал убивајќи и затварајќи христијани а остатокот од животот како фалсификатор на Исусовото учење и прв еретик на христијанството.
Нема многу шо да се гордееш со него тој беше типичен римски агент со цел да се уништи револуционарната идеја на исус и неговите следбеници.
.

Пред да стане Христов Апостол, вака како тебе (и твоите) - во национални и конфесионални боји - гледаше и размислуваше книжникот савле, додека ги гонеше христијаните и го организираше нивното уништување, но тогаш (за наша среќа) преку Милоста БОЖЈА се разбуди за Совршената Вистина и Вистинската природа Христова! :)

Затоа сметам дека и сè друго е штета спрема преважното познавање на Христа Исуса, мојот Господ, поради Кого се одреков од сè, и се’ сметам за отпад, само за да Го придобијам Христа и да се најдам во Него, не со својата од Законот праведност, туку со придобивката преку верата во Христа, односно со праведноста од Бога преку верата;
(Филипј. 3:8+)

каде што нема ни грци, ни јудејци, ни обрезание, ни необрезание, ни варварин, ни скит, ни роб, ни слободен, а сè и во сè е Христос!
(Колос. 3:11)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.
.

Пред да стане Христов Апостол, вака како тебе (и твоите) - во национални и конфесионални боји - гледаше и размислуваше книжникот савле, додека ги гонеше христијаните и го организираше нивното уништување, но тогаш (за наша среќа) преку Милоста БОЖЈА се разбуди Совршената Вистина и Вистинската природа Христова! :)

.
Знам дека абер немаш од историјата како настана христијанството али еве накратко за савлета
Савле ја уништувал црквата, одел со помош на рисмките власти дури и надво од јудеја да ги апси затвара и убива, Одеднаш станува “апостол“ и тоа како, не дека Исус го избрал или повикал, туку сам пошол и рекол “знаете мене исус ми се јави во пустината и ми рече да ширам речта негова“, интересно е што во 3 искази што ги дава за тој настан - сите 3 се различни, значи лажел, е сега како апостол што прави, тој оди во дијсапората и шири некое свое учење за Исус кое нема врска со вистинскиот и создава некоај нова религија во која исус не вцеруваше, за ралика од него во Ерусалем си живееше брат му на Исус и учениците на Исус кои го обвинуваа Савле за лажно апостолство, за лажни проповеди та дури и кога конечно по дооолго време ојде во ерусалем, братот на Исус му наложи во храмот по старозаветните обичаи да се исчисти од гревовите и го прекоруваше за работите кои ги ширреше по еврејските заедници, и му наложи на Савле да може да прима неевреи во верата но да се воздржуваат од забранетите јадења, но павле и тоа го погази и го укина и тој закон (покрај сите други) Савле беше богат имотен и го штитеа римската власт и римската војска, на крај си се скраси во Рим во куќа за која си плаќаше и таму ја ширеше својата ерес која после ја нарекоа Христијансво.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Знам дека абер немаш од историјата ...

Твоето мислење, верување и историја, не е ништо повеќе од едно малецко ѓубренце, (да не речам поинаку и не го ставам 39тото смајли за подетањно ти објаснам на што мислам). :D

.

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Твоето мислење, верување и историја, не е ништо повеќе од едно малецко ѓубренце, да не речам поинаку и не го ставам 39тото смајли. :D

.
Знам спиро, јас твојата неукост ја видов одамна, и до сега освен смајлиња и тралала постови со турбофолк рими не видов од тебе ма ни надеж за некое познавање било на писмата било на историјата на христијанството. Дури ни вера немаш во бога искрена, и тоа го утврдивме (со 500 евра), Со тебе ми е лесно да дискутирам, не даваш отпор не даваш знаење, познавање нешто што би било предизвик, знам и како ќе ти изгледа и следниот пост, копи пасте, смајли и црвени букви на зборови “дете, срце, бескрајно, мудрост, божје, милост“ прашање е само по кој редослед ќе ги искомбинираш

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Знам спиро, јас твојата неукост ја видов одамна, ...

.

Мојата укост, мојата интелегенција, моето образување, мојата нација, мојата сопственост, ... мие рамно со 39тото смајли, во однос и споредба со вистинското познавање на Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа! (y)

Тоа вистинско познавање може лично да се доживее и е поголемо од секое човечко учење и наука!

Затоа ти велам дека детското верно срце е безкрајно повеќе од се’ !

Сфаќаш?

.

Kajgana Shop

На врв Bottom