Вака...Со детево се знаеме веќе 3-4 години.Тој порано живеел овде,но уште пред да се запознаеме се преселиле во друг град па поради тоа мислам дека немавме шанса да бидеме заедно.Овде доаѓа на 2-3 месеци и за празници и се гледавме.Оваа година цело лето беше овде и се мувавме од време на време,но јас повеќе не можев така,да не знам на што сум и му го кажав тоа.Му реков:,,Јас повеќе вака не можам,или сакаш или не сакаш да бидиш со мене,трето нема",бидејќи ми изгледаше како да сака и да биде со мене а истовремено да биде слободен,и да може да си шара наоколу.Тој ми викаше дека не сака врска на далечина пошто страв му било јас да не го повредам,да не го изневерам со некој друг тој дур не е тука.Плус не се знаеше точно до кога ќе остане овде,но сепак на крајот одлучивме да бидеме во врска,да видиме како ќе биде.Заедно сме само месец и нешто.Се договоривме почетокот да биде поопуштено,да не знаат сите и секој си излагавме со свое друштво,се гледавме на неколку дена.Но понекогаш се однесува навистина чудно.Ми вели дека сеуште не сакал да излегува со мене за викенд,туку ќе излегувал со другарите бидејќи сеуште не навикнал на тоа.Насекое ми повторува од тебе зависи дали ќе бидам со некоја друга или не,и демек со оваа вака,со онаа така ќе направам.Не ми изразува чувства,вели дека тој можел многу лесно да се заљуби во мене па после да му биде тешко кога треба да се врати дома,па затоа се држел на дистанца.Вели дека сака да биде со мене,но сега не бил толку загреан како што бил претходно,бидејќи не можел да разбере зошто порано не сум сакала,а сега сум сакала да бидам со него.Донекаде го разбирам,но сепак се сомневам дека постои уште нешто.Пред две недели си замина дома и се слушавме по телефон,но некако ни се оладија односите.Едноставно немавме за што да разговараме.Сега пак се врати и кога му реков да се видиме ми рече дека не можел бидејќи цел ден не бил влезен дома и дека врнело.Од тогаш не го побарав,чекав да видам тој дали ќе ме побара.Ми се јави после два дена,јас бев низ чаршија со една другарка и не викна да сме поминеле кај него дома.Отидовме,таму беше и еден негов другар и пак почна да се зафркава нешто ај вечер ќе си викниме некој девојчиња дома да дојдат со ними ќе си седиме,нешто во таа смисла.Знам дека се зафркава ама више ми е преку глава да слушам дека ќе направи нешто со друга.КАЖЕТЕ МИ ШТО ДА ПРАВАМ?Да зборувам со него и да видам како ќе реагира или??? HELP ME