Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Ова е сериозно збунета изјава.
Збунета изјава? Се вадиш на патетичен начин со тоа што го вртиш муабетот насекаде, само не каде што треба. Со самото тоа што излегуваме надвор да пушиме цигари, за вие нежните со здравје да не заболите од нас, се потврдува кажаното. А вие такви, плачковци...продолжете да кукате дека ве труеме. Само што ќе биде, ако еве забранат насекаде? Тогаш за што ќе се жалите? :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Јас освен освен што не се сметам (сега, а не во младоста) кул и освен психичката зависност имам и тешка физичка зависност. Зависноста од цигарите е слична со зависноста од хероин т.е. спаѓала во иста група а јас верувам дека е така. После подолг период на непалење цигара ги имам сите можни физички знаци на тешка зависност од интензивно потење и тресење на рацете до губење контрола врз емоциите, агресија, нетрпеливост и сл. :(
И покрај ова спознание за својата ситуација, ти сметаш дека во кафичите треба да се пуши, и дека нема ништо лошо во пушењето?

Јас навистина не можам да те разберам.

Од една страна знаеш дека го јаде стапот, од друга страна ни постираш сликички на женски со цигара во уста...

Конфузно е малку.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.916
Поени од реакции
12.459
Сам си одговори, нели?

И за ќеифот со цигарето, и за женските со цигарите во уста.

Кога нештото е така за било што, никогаш за инает не викам дека не е така. А дека овде повеќето го поддржуваат законот, најчесто поради политика, за инает, како што прават и за Ск 2014 или за било што - го поддржуваат. Еве цело маало (како и секаде) е поделено политички и гледам дека закониве ги поддржуваат или не за инает колку и да не се согласуваат со нив ги поддржуваат. Кај тебе како што сум приметил политиката можеби не е случај ама...
Ајде пак популарното прашање зошто би пречело ние да имаме макар и 2 објекти (секако, мислам на кафичи и кафани стриктно) каде ќе можеме да пушиме цигари раат?
--- надополнето: 14 ноември 2013 во 20:02 ---
И покрај ова спознание за својата ситуација, ти сметаш дека во кафичите треба да се пуши, и дека нема ништо лошо во пушењето?

Јас навистина не можам да те разберам.

Од една страна знаеш дека го јаде стапот, од друга страна ни постираш сликички на женски со цигара во уста...

Конфузно е малку.

Можеби ти е конфузно ама во суштина не е.
Не велам дека не ми е криво што сум тежок зависник но исто така, во исто време не велам дека не ми причинуваат задоволство цигарите - ми причинуваат. Сега треба да е јасно, сега за сега не сакам да ги откажам - никогаш не велам никогаш, значи сега, а верувам и во блиска иднина Не.
Пример: криво ти е оти дркаш наместо да ебеш, ама на крајот, без разлика, уживаш во свршувањето :ROFLMAO:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Кога нештото е така за било што, никогаш за инает не викам дека не е така. А дека овде повеќето го поддржуваат законот, најчесто поради политика, за инает, како што прават и за Ск 2014 или за било што го поддржуваат. Еве цело маало (како и секаде) е поделено политички и гледам дека закониве ги поддржуваат или не за инает колку и да не се согласуваат со нив ги поддржуваат. Кај тебе како што сум приметил политиката можеби не е случај ама...
Ајде пак популарното прашање зошто би пречело ние да имаме макар и 2 објекти (секако, мислам на кафичи и кафани стриктно) каде ќе можеме да пушиме цигари раат?
болест сме биле, требало да не искоренат (читај убијат) зошто немаме право сами да одлучуваме за себе, ни треба надзор, глупи сме па на секој пушач да му се додели еден ментор и психијатар. :tapp: :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.916
Поени од реакции
12.459
болест сме биле, требало да не искоренат (читај убијат) зошто немаме право сами да одлучуваме за себе, ни треба надзор, глупи сме па на секој пушач да му се додели еден ментор и психијатар. :tapp: :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Тие што ги употребуваат тие зборови како што имав кажано рефлектираат сопствена внатрешна состојба - да го видиш проблемот во другите, одредена социјална група, држава - без разлика, но никако кај себе. Или можеби е афект на кој позадината не можеме никако да му ја знаеме, да не заборавиме дека во иста ситуација сме биле сите во даден момент, па така наместо да ги мразиме треба да ги разбереме :)

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Па не си далеку со минѓушите и тетоважите, не знам точно на кој мислиш...претежно старци се на спотот можеби кога ќе остарам ќе наликувам на некој од нив ехехе

http://www.youtube.com/watch?v=JRWox-i6aAk

;)
--- надополнето: 14 ноември 2013 во 20:11 ---
^^
Очигледно не ти кажала! :D

:pos::pos::pos:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Тие што ги употребуваат тие зборови како што имав кажано рефлектираат сопствена внатрешна состојба - да го видиш проблемот во другите, одредена социјална група, држава - без разлика, но никако кај себе. Или можеби е афект на кој позадината не можеме никако да му ја знаеме, да не заборавиме дека во иста ситуација сме биле сите во даден момент, па така наместо да ги мразиме треба да ги разбереме :)
јас не ги мазам, само го мразам себичниот став кој го имаат. да не се има почит кон никого освен кон самиот себеси. ме потсетуваат на една специфична тема овде, која има многу допирни точки со искажаните зборови тука на темава. но тоа е, они ќе си дискриминираат, ние нема да дискриминираме, па ќе видиме кој каде ќе заврши;) .......... можда само ние под земја, не знам:confused:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.916
Поени од реакции
12.459

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
сега го погледнав спотот и ми текна една друга аналогија со пушењево.
гледам типот е тетовиран, ..... хм ...... се прашувам дали е тоа некој бивши затвореник:confused:
или треба да се забрани тетовирањето? пошто нели боите се отровни, па ете се грижиме за вашето здравје, ...... забрането тетовирање:confused:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.916
Поени од реакции
12.459
па ќе видиме кој каде ќе заврши;) .......... можда само ние под земја, не знам:confused:

Сите ќе завршиме надвор на цигара со пивото (или жестокото) во раце без разлика дали сме пушачи или не. Се знај дека покрај пушачите добар дел и непушачи ѕемнеат :D

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
сега го погледнав спотот и ми текна една друга аналогија со пушењево.
гледам типот е тетовиран, ..... хм ...... се прашувам дали е тоа некој бивши затвореник:confused:
или треба да се забрани тетовирањето? пошто нели боите се отровни, па ете се грижиме за вашето здравје, ...... забрането тетовирање:confused:

Ја со моите тетоважи одбивам да бидам бивши затвореник. Морнар ќе бидам :P

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
баш ме интересира ставот на непушачите, да видам што мислат за ова.
П.С. морнарка можеш да бидеш, али мораш да носиш од оние капчињата

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
баш ме интересира ставот на непушачите, да видам што мислат за ова.
П.С. морнарка можеш да бидеш, али мораш да носиш од оние капчињата

Не трпам капи, склетџика сум. Папагал ке си земам. Ахој :pipi:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.916
Поени од реакции
12.459

Јас освен професионалните имам две со игла и конец од тинејџерските години - "кул" моментот ахаха. На брод еден бразилец викаше дека се затворски тетоважи, значи јас бивши затвореник ќе бидам. A и такозваните професионални пошто црни делуваат затворски :D

Kajgana Shop

На врв Bottom