ATP World Tour Finals, London | 04 -11 ноември, 2013 |

Победник на ATP World Tour Finals?

• Рафаел Надал

Гласови: 12 26,7%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 23 51,1%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 2 4,4%
  • Томаш Бердих

• Роџер Федерер

Гласови: 7 15,6%
  • Станислав Вавринка

• Ришард Гаске

Гласови: 1 2,2%

• Вкупно гласачи
    45
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Пуштиси Хајлатс од мечот таму и од овој денес па ќе ја видиш огромната разлика во играта на Надал која очигледно е дека си ја заборавил.

ne se razbirame a i razlichno gledame tenis . Ako na Nadal mu dozvolish da diktira igra ke te izede za doruchek dodeka si rekol keks , on si ja igra standardno svojata igra . Denes napinjashe chovekot , se trudeshe i se bodreshe samiot , ama od drugata strana imashe fokusiran i motiviran Novak , a ti gledaj hajlajtsi od USOpen i vidi kako se odnesuvashe Novak od sredina na tret set pa natamu , se odnesuvashe kako da e na trening

Во прв сет уопште не напињаше туку избацуваше големометарски аути а ла Федерер.

Ауууу, аууууу, аууууууу кој експерти ги има тука :facepalm: Надал пак ќе се "повредил" дека имал слаб ментален склоп, им сметале ритуалите, не ми се верува....

Зарем не гледате колку еден со друг се почитуваат, кој џентлемн е што не побара челенџ на крај?Вие сте бедни, вие никогаш не сте знаеле што е спорт и никогаш не сте покажувале респет, зошто сте идиоти кој гледаат тенис само кога играат Надал - Ноле, Роџе - Рафа, е затоа.

Многу легенди се труделе, а и легенди сега што играат како Роџер, Рафа, Ноле се труделе и се трудат овој спорт да биде, тоа што е идиоти како вас го газат.
Намали малце со навредите.

Тие Надал го прават се и сешто, од Али до мајмун, до допинг до се и после зборат за некој респект, бедни сте.

Иначе еве, уживајте и честитки до сите фанови на Ноле.Мислам на тие реални фанови, а не тие што денес дознаа дека се игра финале. :)

ostaj go Stoleto , go mavat hormonite. Tuku ti nekako rezerviran , jes da Novak beshe favorit , ama lesnotijata so koja go reshi shpanecot tolku li ne te isprvocira da sharnesh neshto , ili nemoj pak da mi kazesh oti ne si gledal i si bil na rabota :)

Чекам реприза на СК, стварно бев на работа:unsure: , следев резултат на нет, ама немав можност да го гледам мечот во живо. За тоа и немам моментално коментар што како и зошто Надал го загубил мечот, ама ко шо читам, пак му ја пуштиле и оваа :))

Тие Надал го прават се и сешто, од Али до мајмун, до допинг до се и после зборат за некој респект, бедни сте.

Иначе еве, уживајте и честитки до сите фанови на Ноле.Мислам на тие реални фанови, а не тие што денес дознаа дека се игра финале. :)

Stole , abe ne mislev na Ali bokserot , tuku nekoj tvoj mnogu blizok , ili sega vo momentot Nadal ti e najblizok pa drugite gi zaboravi

Ау какво шамарање беше ова за крај. Ако Надал не го мачат пак повредите, ќе гледаме пеколна 2014-та. Нема човек што можи да ги запри, ниту на видик има некој млад кој сериозно ќе ја загрози доминацијата која се наѕира и наредните 2-3 години.

Чекам реприза на СК, стварно бев на работа:unsure: , следев резултат на нет, ама немав можност да го гледам мечот во живо. За тоа и немам моментално коментар што како и зошто Надал го загубил мечот, ама ко шо читам, пак му ја пуштиле и оваа :))

Odlichen game plan , igrashe kolku da pobedi , celo vreme ja kontrolirashe igrata , ednostavno , lesno , rutinirano . Mozeshe i poubedlivo , ama djentlmenski ne sakashe da go ponizi :) , Nadal cela familija ja beshe donel vo salata , mislam deka do vtoro koleno bea site

Петар и Рафа денеска сам да не се тепаше? :sneaky:

Kolegi , abe Stefan -Kobeto go nema , moshne cudno , obichno stalno e online , pa i ushte ako pobedeshe Hijavata , kaj ke mu beshe krajot , filozofii i velichenja do nebo ke imashe , king , gospod ,Bog .
Epten e vo depresija izgleda . Javi se Shtef , ke nema zaebancii , a i mi treba tvoe struchno viduvanje za shamaranjeto deneska

Odlichen game plan , igrashe kolku da pobedi , celo vreme ja kontrolirashe igrata , ednostavno , lesno , rutinirano . Mozeshe i poubedlivo , ama djentlmenski ne sakashe da go ponizi :) , Nadal cela familija ja beshe donel vo salata , mislam deka do vtoro koleno bea site

Абе погоре пиша некому да не го слуша Вишковиќ, ама изглеа ти многу го слушаш...

Гејм планот на Новак влијаеше да Надал на почетокот не глеа кај иде? Шо гејм план е тоа, да не го вртел на столче Надал у круг па да го зашемети? Гејм планот влијаеше на ужасниот сервис на Надал?

Не дека не испадна ова рутинирана победа на Новак, ама дај со овие ала Меси муабети. Сеа ќе испадне и џентлменски можда го пушти да се врати од 3-0 на 3-3 а? :нинџ:

Надал беше ужасен во 70% од натпреварот, а Новак само знаеше тоа да го искористи. Надал гинеше у кал а Новак само го глеаше тоа, не дека он диктираше некое темпо. Едноставно, на натпреваров Новак немаше потреба од надчовечки напор, туку само проследно да го доврши мечот кој му почна со 3-0 у своја корист. И го направи тоа способно.

Како и да е, честито, Надал ја пропушти најголемата шанса ваљда у кариерата да го освои турниров.

ne , fakt e deka ako Novak igrashe na US Open kako denes ke go osvoeshe US Open moshne lesno , dodusha i pochna taka vo vtor i sredina ne tret set , ama posle neobjasnivo zastana , ne oti napravi neshto posebno Nadal . Novak godinava po mene osven porazot na RG od Nadal i Delpo vo Miami , site drugi mu bea samo od psihata i fokusot , igrashe drastichno pod negovoto nivo i ramnodushno

Ваков пост да пишеше некој од другиот фан клуб, фејспалмови ќе ставаше. Толку клишеа во еден пост е веќе очобол да се читаат.
Нејсе, честитки до фан клуб Новак Џокович, многу, многу подобар противник беше денес, без многу филозофирање.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom