Леќи во боја

• Креатор на темата Креатор на темата Ana17
  • Време на започнување Време на започнување
Еве сега јас што си ги земав сивите се меки,во боја.Има и безбојни меки. Безбојните јас ги земав по 700 денари од пар.Овие во боја има од 1800-1900 но тие не се меки, и чувствуваш како некој ти буца со нож во окото,а овие што ги земав сега се на Freshlook,2000,меки,со диоптер -3.75. Цените се секаде различни..но отприлика тука варираат...ти ако сакаш можеш од 300 евра да си земеш!Твој избор :)
ps. * TinkerBell * , еве уште 2 нови слики :D, само некако мн. мало ми е времето препорачано за носење и во часови, а и во месеци :/ само 1 месец,а важно еве од сабајле од 6те ги носам и немам проблеми никакви...
Интересно ми е што како одблесок дава леќата во различни бои некојпат...

Значи како што те разбрав,пар меки леќи се околу 2000 денари?

:)

Значи како што те разбрав,пар меки леќи се околу 2000 денари?

Да, во боја! :) На Freshlook, прашај во некоја оптика каде што живееш, имаат неколку врсти со неколку цени, најефтините кај нас се 1800 само не сум сигурен дека се меки зошто очите ми ги истераа :D Инаку треба и течност да си купиш со леќите, со течноста иде и кутивче за нив. И течноста има разни цени,ама на пр. можеш да си купиш Прокулин од аптека или некое друго средство...

Само лошото е што никогаш не си носам со мене огледалце да си се восхитувам, и кога се гледам кога ќе се сликам се разочарувам оти аголот од камерата се центрира на средината на лицето и главата ми изгледа како балон :place:
Ај и ти со здрајве да си ги носиш!Побрзо нарачај си ги да видам како ти стојат!! :D Инаку онака од далеку едвај се приметуваат:unsure:ама па after all кој ќе ми се восхитува од далеку? :vozbud:
--- надополнето: 14 декември 2012 во 18:13 ---

Btw. во моментов какви имаш?? :)
Да ти кажам право, се приметуваат и тоа доста добро, тие јас што ги имав беа пообични и се приметуваа, а тек овие кои се за неколку нијанси посветли, па и врз кафеаво око ептен добро се вклопуваат и сигурно се приметуваат. Јас во моментов не носам, ама ќе си земам скоро, оти ме нас'ска. :D Ќе ставам тогаш примерок и од мене.
ps. * TinkerBell * , еве уште 2 нови слики :D, само некако мн. мало ми е времето препорачано за носење и во часови, а и во месеци :/ само 1 месец,а важно еве од сабајле од 6те ги носам и немам проблеми никакви...
Убави се стварно :) Само ме чуди оти само 1месец... јас кога ги имав 1 пар 3 месеца ми траеја мислам...

Да ти кажам право, се приметуваат и тоа доста добро, тие јас што ги имав беа пообични и се приметуваа, а тек овие кои се за неколку нијанси посветли, па и врз кафеаво око ептен добро се вклопуваат и сигурно се приметуваат. Јас во моментов не носам, ама ќе си земам скоро, оти ме нас'ска. :D Ќе ставам тогаш примерок и од мене.

Убави се стварно :) Само ме чуди оти само 1месец... јас кога ги имав 1 пар 3 месеца ми траеја мислам...
Абе мислам дека намерно им е тоа така за поредовно да се купуваат..јас имам сини уште од јули..не ги носам стално, и пак си гледам со нив!

Имав земено сини леќи од еден мол во Будимпешта и ги платив околу 35 евра. Ми траеjа 1 месец после у канта :) Битно ми проjде меракот

Да, во боја! :) На Freshlook, прашај во некоја оптика каде што живееш, имаат неколку врсти со неколку цени, најефтините кај нас се 1800 само не сум сигурен дека се меки зошто очите ми ги истераа :D Инаку треба и течност да си купиш со леќите, со течноста иде и кутивче за нив. И течноста има разни цени,ама на пр. можеш да си купиш Прокулин од аптека или некое друго средство...
Od koja optika vo Skopje gi kupi potochno? :)

Не ја наоѓам сатисфакцијата во носење леќи во боја..
Башка, на кафеаво око конкретно, се приметуваат сигурно повеќе(темно зелена/сина)?

Не ја наоѓам сатисфакцијата во носење леќи во боја..
Башка, на кафеаво око конкретно, се приметуваат сигурно повеќе(темно зелена/сина)?
Да,јас носам. И зелени,и сини и сиви! :D
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 13:00 ---
Od koja optika vo Skopje gi kupi potochno? :)
Од Велес сум,не од Ск ;)

Јас немам потреба од леќи, но ако земам може да имаат негативно влијание на видот? А многу сакам да имам сини очи.:D

Јас немам потреба од леќи, но ако земам може да имаат негативно влијание на видот? А многу сакам да имам сини очи.:D
Нема штета, само внимателно треба со леќите, знаеш, хигиена ова она....

Moram da nosam leki zaso bez niv neznam so bi prael menuvam postojano imam temnozeleni plavi dosadni se tie stvari so gi dezinficirame lekite ama toa e proces I mora da ode ja veke sum naviknat

Кои се најубави леќи колку сакаат нека коштаат ќе ги купам! кажувајте!

image.jpg

Уште се немам пофалено со новиве леќи?:cool:Ова боја (зелени) многу повеќе ми се допаѓа и ми стои подобро од сините.На сликава не се гледаат баш бидејќи е сликана навечер инаку се посветли.

Јас не ги разбирам овие што си купуваат леќи од мерак.

Па јас се би дала моиве да ги тргнам од мене и да не ми требаат! Не си купувајте меки, земете си тврди леќи (јас иам такви) и тогаш запрашајте се дали од мода сакате да си ги носите. Јас цел месец плачев кога ги ставав и вадев додека ги навикнав, а сега во секој момент ги осеќам на окото. Стварно не ви ја сфаќам сатисфакцијата некому да му се допаднете ради тоа што носите друга боја на очи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom