Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Прашај се зашто не се гради крстот у Тетово,Мала Релчица на пример,него во Аеродром.

И на ова ли треба да одговорам сериозно ? Па крстови нека се градат таму кај што има христијански верници. У осталом е провокација ако градиш крст во Мала Речица, сакале или нејќеле.

А најискрено, ти беа погодени чувствата што ти никнуваат џамии на секој втор чекор ? Еве 3 пати кажа дека крстови те навредуваат. Дали џамии те навредуваат? Гледам на тие теми немаш ништо коментирано, значи ок си со тоа. Ти мислиш дека си атеист, ти си уствари муслиман.

Кажи му, ќе гори во пеколот!!!

:pos::pos:

А најискрено, ти беа погодени чувствата што ти никнуваат џамии на секој втор чекор ? Еве 3 пати кажа дека крстови те навредуваат. Дали џамии те навредуваат? Гледам на тие теми немаш ништо коментирано, значи ок си со тоа. Ти мислиш дека си атеист, ти си уствари муслиман.

Немој сега да го паѓаш и онака ниското ниво на дискусија. Ми сметаат и крстови, и цркви, и џамии, и минариња. Ми смета и рикањето на оџите. Најмногу од се ми сметаат нископрофилни интелигенции кои веруваат во глупости, и кои се како измислени за ефтина манипулација.

Во оваа држава ако нешто има вишок, тоа се верски објекти. Навистина нема потреба од НИТУ ЕДЕН нов, премногу се.

Еден огромен кур нека изградат.....и нека не седнат таму......подобро ќе биде......

Не со минарињата беше Омер, овој беше цврсто на ставот секој да си гради верски објекти, доколку има потреба.

Во Западна Македонија кога поминуваш се чувствуваш како во Техеран, се тера проект „џамија за секој муслиман“. Сите знаеме дека е пренатрупано, и дека нема потреба од толку многу џамии, вклучувајќи го и него. Но, тој вели луѓето си имаат потреба за тоа, нека градат. Сега кога се прави крст во Аеродром, се просерава за Библиската Македонија. :facepalm:

Смешно е човеку,да изградиме што поголем крст за да си ги мериме чии се поголеми.Не ти е ова смешно?

Слабо читаш и забележуваш(за еден сталкер од твој ранг).Јас немам проблем со крстови и џамии(во голем конфликт сум и со имамите и со ИВЗ како репрезент на исламот).
Имам проблем кога неразумно и без потреба се градат верски објекти на секое ќоше а од друга страна имаш луѓе на кој им е потребна помош.
Али,треба да се мерат фалуси(да биде поподнослив животот од секојдневната монотонија).Македонија не би била Македонија ако го нема синдромот “на комшијата козата“.
Немој тука да лажеш како не ти е срам. И јас те прочитав за она за џамиите. Лицемер!

Немој сега да го паѓаш и онака ниското ниво на дискусија. Ми сметаат и крстови, и цркви, и џамии, и минариња. Ми смета и рикањето на оџите. Најмногу од се ми сметаат нископрофилни интелигенции кои веруваат во глупости, и кои се како измислени за ефтина манипулација.

Во оваа држава ако нешто има вишок, тоа се верски објекти. Навистина нема потреба од НИТУ ЕДЕН нов, премногу се.

Сериозен си ? Кажав некаде дека се премалку и дека секое село треба да има по 5-6 цркви ? Факт е дека има превише ама не треба да се настапува на начин како што ти настапуваш. Да многу се, не треба да се претерува. Ама дела од тип на тие билборди и јавно омаловажување не може секој да трпи. Кажи само многу се, и се претерува, не мора да плукаш по мене.

Смешно е човеку,да изградиме што поголем крст за да си ги мериме чии се поголеми.Не ти е ова смешно?

Ми е смешно.

Но, зошто еднаш не кажа нешто против 50 метарските минариња, туку секогаш велеше дека имале потреба ?

Многу лесно ти оди просерувањето на сметка на христијанството, но кога се крадат минариња од 50 метри, имале потреба...

Бегај бе лицемер, бруки...

Сериозен си ? Кажав некаде дека се премалку и дека секое село треба да има по 5-6 цркви ? Факт е дека има превише ама не треба да се настапува на начин како што ти настапуваш. Да многу се, не треба да се претерува. Ама дела од тип на тие билборди и јавно омаловажување не може секој да трпи. Кажи само многу се, и се претерува, не мора да плукаш по мене.

Не плукам по тебе. Навредите не беа упатени кон тебе лично.

За мене верата е болест, од која во историјата со насилна смрт имаат умрено најмногу луѓе. Оној кој сака да си верува, нека си верува по дома, не мора да ми ја пика својата вера во очи со 33 метарски крстови, или со дерење од минариња. Додека светот постепено се секуларизира во секоја сфера на постоењето, Македонија се враќа во средниот век.

:pos::pos::pos:
Ти си пациент кој пати од Алексија.
Ташак,кажи што има лошо во тврдењето “да се гради по потреба“?
И на темава,не ми пречи крстот туку смешен е пристапот(да изградиме што поголем,да видат они дека и ние можеме.Патетики)

Аха, ОК пристапот.

И муслиманите ги градат џамиите и 50 метарските минариња од истата причина. Зошто никаде нема твоја осуда за 50 метарските минариња на секој чекор, туку само за крстовите ?

Зошто лесно ти оди просерувањето за Библиска Македонија само кога се во прашање крстови, а никаде те нема да се просераваш за 50 метарските минариња на секој чекор ?

Л-и-ц-е-м-е-р .

Бујрум посочи го напишаното.
Мене искрено ми е сеедно дали ќе се вика преку звучник или без.Ништо не би сменило во суштината ако се вика повик за молитва без звучник.Дел од праксата на исламот е да се повкикува кон молитва,звучници или природен глас сеедно.Но,ако пречат на неисламското население нека разговараат т.е диалог(се се решава со диалог и скрушеност).Проблемот во оваа земја е ароганцијата,нема скрушеност(ја имаш од децата до возрасните).Сите се најпаметни,најинтелегентни и доктори на науки.

Toј си е толерантен и либерален, се залага за меѓуверска толеранција „градење верски објекти ако има потреба“, но само номинално.

Него му е јасно дека и ИВЗ и МПЦ градат од инат, но просерувањата следат само за крстовите и црквите, за џамиите и минарињата никаде го нема да рече - доста е , нема потреба од толку џамии.

Со глава гарантирам дека никаде на форумот не се протиставил на тоа (а имало дискусии) . Но за крстовите е прв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom