Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Ако за муслиманите не е навреда градењето на крст, тогаш зошто за некои од вас е навреда градењето на џамии?:D

Многу е јако ова. И всушност сите се навредени.
Инаку,Македонија ти е библиска земја.Мал е 33м,нема да се гледа од сателит.
Еве овој на пример, „се залага за верска толеранција, и секој да си гради верски објекти ако има потреба“.

Никаде го нема да рече - доста е, за градењето џамии и километарски минариња по Западна Македонија. Но затоа, кога се во прашање крстови и цркви, просерувањата за Библиската Македонија му одат од рака.

Лицемерие everywhere...

Ок ај вака, Еден крст има на водно од пред 10тина години, еден сеа у аеродром КОЈ уште не е направен!.. и многу е.. ДВА се. И што ?

Црква кои се нови напраени ? колку се на број ? неколку можеби и тоа каде што немало, и каде што наидуваат на позитивни реакции.
Кој каде спомна дека владата се натпреварува во градење на цркви и крстови?
Каде и да почнеа наидуваа на кочница, плоштад, кале итн значи усфари досега незнам кои се тие нови цркви и крстови за кои ние овде кршиме копја?
ЗА што е усфари темава, ок ќе градат, зошто да не градат?
Ќе ги испровоцирале браќата ? па ме заболе столе за нив, баш напротив мерак ќе ми биде.

И сметај дека овие објекти се стимул на народот кој е поголем процент неедуциран и неписмен и кај нив ова има позитивен ефект. А тоа се бара во последно време како што реков чувство на припадност и дека стои некој зад нив, не се наоѓаат во авион без пилот, безразлика дали "реалноста" е навистина таква или не.

Чекај, чекај сега не летај. Значи ти велиш прљаво да се бориме, значи збориме за идно несвршено време. И во тоа време има еден на Водно кој означува симбол на нов милениум и е нужник на Водно, никој не го одржува во сегашноста. Во таа прљава игра еве најава за уште еден голем крст. Во сегашноста имаш толку нови џамии што број неможеш да им најдеш. Е сега со прљавата игра која ти ја предлагаш не треба да се остане на два големи крста нели? Според тебе треба на секој чекор да има крстови и цркви за да се измериме. Затоа не викај два и што во твојата стратегија. Бидејќи прокламираш до бескрај градење со цел да ги победиш нели.

Кој го боли дали ќе се испровоцирале браќата, кај тоа го прочита? Ме заболе мене за браќата и што они мислат за крстот, исто како што нив ги боли што јас мислам за џамии и врескање од минаре.

Само кај неписмен народ пали градење на секој чекор крстови во надеж дека ќе ги надвладееш визуелно. Извини, али не сме сите неписмени нели. Мене таа стратегија за кој повеќе ќе изгради не ми се допаѓа. Јас сакам законите во МКД да се почитуваат. Маркици да не даваат каде стигнат и да не се манипулира масата дека крстови ќе не спасат.

Еве овој на пример, „се залага за верска толеранција, и секој да си гради верски објекти ако има потреба“.

Никаде го нема да рече - доста е, за градењето џамии и километарски минариња по Западна Македонија. Но затоа, кога се во прашање крстови и цркви, просерувањата за Библиската Македонија му одат од рака.

Лицемерие everywhere...

не, не... Се правиме како најтолерантна вера, нека биде библиска земја, бла бла, и после некој кој гради џамија одма му скокаме на врат. Се поистоветуваме со нив, тука лежи зајакот.

Убаво си кажа, мене подигање на 33 метарски крст ми е навреда на интелигенцијата, и тоа голема. Навреда спрема образовниот систем, навреда спрема децата кои треба да растат со нормални вредности, а не да веруваат дека таткото се испратил самиот себе си на Земјата за луѓето да го заковаат на крст, или дека некој ја преполовил Месечината, па ја лепел потоа.

Кој е понавреден, јас или верниците?

Џабе дебатираме, крст ке се гради, ти ке си останеш навреден. Сега ти и да излезеш со твоја филозофска диплома и да кажеш дека си навреден со тоа, ке ти се изнасмејат. Се броите на рака и затоа никој ништо не ве прашува. Еве излези на некоја ТВ и кажи дека си навреден, повредени ти се чувствата ке видиш каква смеа ке предизвикаш. Знам дека ти боде во очи ама мора да трпиш, тоа е. Крај краева азил и не е толку лошо решение.

Лицемерие everywhere...

Овој беше истиот што не му сметаше врискање од минариња и малку му биле џамии во Скопје нели? Какво лицемерие од SHANE, не ти е срам бе?

Џабе дебатираме, крст ке се гради, ти ке си останеш навреден. Сега ти и да излезеш со твоја филозофска диплома и да кажеш дека си навреден со тоа, ке ти се изнасмејат. Се броите на рака и затоа никој ништо не ве прашува. Еве излези на некоја ТВ и кажи дека си навреден, повредени ти се чувствата ке видиш каква смеа ке предизвикаш. Знам дека ти боде во очи ама мора да трпиш, тоа е. Крај краева азил и не е толку лошо решение.

Ти немаш повеќе аргументи. Тропање на маса и велење вака ќе биде не е аргумент. Тоа е аргументот на глупавите. Побројни сме, и нас ќе не слушате. Тоа е бедата на демократијата, и затоа ви ги перат мозоците со 33-метарски крстови, додека населението живее во беда.

Реално, овој народ и не заслужува повеќе.

Чекај, чекај..

Ок нема врска, јас не мислев буквално да градиме верски објекти на секој чекор туку укажував дека не сум против тоа што ќе се гради тој во аеродром.
А под прљаво борење мислам во сите сфери. Се разбира во граници. Затоа што не е логично и не е реално изводливо да се градат само цркви и крстови..нели

За градењето џамии и минариња од 30m не забележав просеравање на сметка на муслиманите од тебе ?

Слабо читаш и забележуваш(за еден сталкер од твој ранг).Јас немам проблем со крстови и џамии(во голем конфликт сум и со имамите и со ИВЗ како репрезент на исламот).
Имам проблем кога неразумно и без потреба се градат верски објекти на секое ќоше а од друга страна имаш луѓе на кој им е потребна помош.
Али,треба да се мерат фалуси(да биде поподнослив животот од секојдневната монотонија).Македонија не би била Македонија ако го нема синдромот “на комшијата козата“.

Овој беше истиот што не му сметаше врискање од минариња и малку му биле џамии во Скопје нели? Какво лицемерие од SHANE, не ти е срам бе?

Не со минарињата беше Омер, овој беше цврсто на ставот секој да си гради верски објекти, доколку има потреба.

Во Западна Македонија кога поминуваш се чувствуваш како во Техеран, се тера проект „џамија за секој муслиман“. Сите знаеме дека е пренатрупано, и дека нема потреба од толку многу џамии, вклучувајќи го и него. Но, тој вели луѓето си имаат потреба за тоа, нека градат. Сега кога се прави крст во Аеродром, се просерава за Библиската Македонија. :facepalm:

Ти немаш повеќе аргументи. Тропање на маса и велење вака ќе биде не е аргумент. Тоа е аргументот на глупавите. Побројни сме, и нас ќе не слушате. Тоа е бедата на демократијата, и затоа ви ги перат мозоците со 33-метарски крстови, додека населението живее во беда.

Реално, овој народ и не заслужува повеќе.

А најискрено, ти беа погодени чувствата што ти никнуваат џамии на секој втор чекор ? Еве 3 пати кажа дека крстови те навредуваат. Дали џамии те навредуваат? Гледам на тие теми немаш ништо коментирано, значи ок си со тоа. Ти мислиш дека си атеист, ти си уствари муслиман.

Прашај се зашто не се гради крстот у Тетово,Мала Релчица на пример,него во Аеродром.

Со градењето на вакви огромни крстови низ Скопје не се постигнува ама баш ништо освен чувство на привидна победа над Албанците.
Напалената раја ќе врти муабети од типот "Ej brad sea so krstov im go nacukavme se sose jajca! Heheheh taka e brad najjaki sme!" и тоа ќе биде се`.
Јас разбирам дека луѓето се огорчени од меѓуетничката состојба во земјава, ама градењето огромни крстови и цркви на секој чекор нема на никаков начин да ја подобри положбата на неалбанското или немуслиманското население, баш напротив во замена за тој крст сигурно ќе се направат одредени отстапки во корист на Албанците од кои тие ќе имаат практична корист, отстапки од кои положбата на неалбанците додатно ќе се влоши. Да не зборувам дека одредени луѓе добро ќе си ги наполнат џебовите од градбата на ова здание.

Пропагандно перење мозок на гласачката машинерија, обид власта да се искупи за сите досегашни и идни отстапки кои се на штета на Македонците или поточно кажано на сите неалбанци и секако финансиска добивка преку перење пари, ете тоа се единствените причини за градењето на цркви и крстови, а вие и понатаму може да уживате во замислената победа и да онаниратае додека поминувате покрај овие градби.

Ок нема врска, јас не мислев буквално да градиме верски објекти на секој чекор туку укажував дека не сум против тоа што ќе се гради тој во аеродром.
А под прљаво борење мислам во сите сфери. Се разбира во граници. Затоа што не е логично и не е реално изводливо да се градат само цркви и крстови..нели
Знам дека не мислеше буквално, но таа стратегија некој може и озбилно да ја сфати како што гледам низ темава. Значи да не забегаме во буквално што и не ме чуди во оваа земја, после крстот на Водно, јас не би изградила друг крст низ Скопје, оти едноставно нели визуелно нема смисла и провидна е идејата на Петров да си го мериме, додека он си го лади по Австралија. Крстот е чисто мерење како дел од стратегијата ајде да видиме на кој му е подолг. Тотално без поента и води токму кон твојава стратегија во буквална смисла.

Ах да, да не заборавам неможеш прљаво со таа клапа да се бориш, зошто неможеш да ги победиш на тоа ниво на кое се. Неможеш да убиваш деца, да тепаш по автобуси, да крадеш во џамија, да пушташ звучки во 4 сабајле од црква и слични секојдневни ритуали.

Слабо читаш и забележуваш(за еден сталкер од твој ранг).Јас немам проблем со крстови и џамии(во голем конфликт сум и со имамите и со ИВЗ како репрезент на исламот).
Имам проблем кога неразумно и без потреба се градат верски објекти на секое ќоше а од друга страна имаш луѓе на кој им е потребна помош.
Али,треба да се мерат фалуси(да биде поподнослив животот од секојдневната монотонија).Македонија не би била Македонија ако го нема синдромот “на комшијата козата“.

Така е, еднаш кога те повикаа за непрестаното градење џамии, рече имало потреба, нека градат.

Но, за крстови и цркви, не ти е по ќеф, следи муабетот Библиска Македонија.

Не ти е срам што на секоја тема те фаќам како шверцаш лицемерие ? Срамота е бе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom