Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Зарем тоа е решение? Да се мериме со број на градби? Зарем не си ја слушнал онаа не се карај со глуп ќе те свлечка на негово ниво и ќе те победи?
Зарем ние треба да се бориме со број на џамии во Скопје? Зарем немаме легална власт која дели маркици за градба и што дозволи секоја куќа да стане џамија?

Зошто секогаш прстот си го покажувате кон себе, кон народот, ние не треба да го сопреме она силување со џамии, си има држава, власт која тоа треба да го реши. И сега ако они несакаат да го решат или замижуваат ние треба со париве од иселениците да градиме крстови низ МКД додека они си седат и уживаат настрана од неа? И после народот е крив не бил сложен. Што има да се сложува по ова прашање? На секоја педа цркви и крстови како против тежа на џамииве? Не ти личи како само Господ остана да не спасува? Мене не ми личи на нормално решение ова. Наместо сите прстот да го насочат кон оние кој го дозволуваат овој циркус, вие почнувате со поделби. Така нема единство. Се знае каде е проблемот и како се решава. Ако нас некој ни е крив тоа е она Собрание кое го гласаме, никој друг. Али наместо кон него, ние ќе се изедеме меѓу себе, а они пак ќе поделат некоја маркица за џамија.

Они ќе праат што сакаат, никој нема да им забрани, и кој друг и да дојде исти курац ќе бидат. Незнам зошто се лажеме уште со таа идеја дека ќе им кажете што да праат, што не да праат. Чисто загубено време во празни муабети е муабетот за власта што како прави и што ние треба да правиме а не правиме.
И се знае уличен закон, кој се бори прљаво, неможеш да го победиш на културен начин.
Ако ништо друго како што напоменав во нашава населба барем има повеќе надеж.

Немој да ми кажеш дека крстот се гради на твој имот. Се додека некое твое право не е нарушено на некој начин, треба да си молчиш.

А зошто верниците не си молчеа кога излегоа билбордите со заебанциите на сметка на религијата?

А зошто верниците не си молчеа кога излегоа билбордите со заебанциите на сметка на религијата?

Затоа што не можеш да се заебаваш со нечии чувства, ако некој верува тоа е негово право. Неможеш да дупиш некој заради негови лични убедувања.

Они ќе праат што сакаат, никој нема да им забрани, и кој друг и да дојде исти курац ќе бидат. Незнам зошто се лажеме уште со таа идеја дека ќе им кажете што да праат, што не да праат. Чисто загубено време во празни муабети е муабетот за власта што како прави и што ние треба да правиме а не правиме.
И се знае уличен закон, кој се бори прљаво, неможеш да го победиш на културен начин.
Ако ништо друго како што напоменав во нашава населба барем има повеќе надеж.
Значи предлагаш прљаво да се бориме, еден крст на Водно и во секоја населба по 33 метри крст. На една џамија три цркви. Мислиш дека можеш да ги победиш во градење? И во пари за градење?

Ако, нека се гради, нека има, нека се крстат аеродромци кога ќе го видат

Затоа што не можеш да се заебаваш со нечии чувства, ако некој верува тоа е негово право. Неможеш да дупиш некој заради негови лични убедувања.

Мене истакнувањето на 33 метарски крст на сред Скопје ми е дупење во мозок на моите атеистички убедувања. И моите атеистички чувства се повредени од глупоста.

Чаре?

Зошто верниците се привелегирани?

У Ирак или Авганистан секој втор ден се палат Амерички знамиња..у Америка никогаш не било запалено ни Ирачко ни Авг. знаме...зашто? Затоа што првиве се пештерски луѓе за вториве цивилизациски уназадени со векови.Амер никогаш нема да се симне на тоа просто ниво како муслиманиве.Затоа што Амерот е цивилизиран и реализиран човек,вториве не се.(ме сваќаш веројатно што ми е поентата)
Кај нас ситуацијата е слична,дали ние треба да паднеме на нивно ниво и да ги мериме кој повеќе ќе го заебе другиот и ќе направи поголем верски симбол или ние како нација ќе бидеме џентлмени за нив а они ќе останат и даље примитивнци..Ако сметаш дека треба да се пуштиме на тоа ниво,ја би направил крст 33 пута 33 метри,па нека рикнат.

Не се они специалисти по палење знамиња туку по палење земји.Споредбата Амер вс племе ти е нерационална.Првите ти се кретени а вторите племе уназадено баш поради таквите како амерот.
Инаку,Македонија ти е библиска земја.Мал е 33м,нема да се гледа од сателит.

Мене истакнувањето на 33 метарски крст на сред Скопје ми е дупење во мозок на моите атеистички убедувања. И моите атеистички чувства се повредени од глупоста.

Чаре?

Зошто верниците се привелегирани?

Чаре само трпење, тоа ти е. И онака не се гради на твој имот. И јас не можам да гледам џамии, ми се повраќа кога ке видам ракета ама тоа ми е. Уствари има решение. На кој му е тешко и не може да гледа крстови може комотно да си фати Саудиска А. сигурно нема да ни фали.

Значи предлагаш прљаво да се бориме, еден крст на Водно и во секоја населба по 33 метри крст. На една џамија три цркви. Мислиш дека можеш да ги победиш во градење? И во пари за градење?

Ок ај вака, Еден крст има на водно од пред 10тина години, еден сеа у аеродром КОЈ уште не е направен!.. и многу е.. ДВА се. И што ?

Црква кои се нови напраени ? колку се на број ? неколку можеби и тоа каде што немало, и каде што наидуваат на позитивни реакции.
Кој каде спомна дека владата се натпреварува во градење на цркви и крстови?
Каде и да почнеа наидуваа на кочница, плоштад, кале итн значи усфари досега незнам кои се тие нови цркви и крстови за кои ние овде кршиме копја?
ЗА што е усфари темава, ок ќе градат, зошто да не градат?
Ќе ги испровоцирале браќата ? па ме заболе столе за нив, баш напротив мерак ќе ми биде.

И сметај дека овие објекти се стимул на народот кој е поголем процент неедуциран и неписмен и кај нив ова има позитивен ефект. А тоа се бара во последно време како што реков чувство на припадност и дека стои некој зад нив, не се наоѓаат во авион без пилот, безразлика дали "реалноста" е навистина таква или не.

Чаре само трпење, тоа ти е. И онака не се гради на твој имот. И јас не можам да гледам џамии, ми се повраќа кога ке видам ракета ама тоа ми е. Уствари има решение. На кој му е тешко и не може да гледа крстови може комотно да си фати Саудиска А. сигурно нема да ни фали.

Трпење велиш?

Ај пак да се вратиме на билбордите. Зошто верниците ни ги трпеа, кога трпењето помага? И јас можам да ти кажам, кој не може да гледа билборди со антирелигиозна содржина, правец Ерусалим, мене СИГУРНО нема да ми фали.

Не може државата за едни да биде мајка, за други маштеа.

Инаку,Македонија ти е библиска земја.Мал е 33м,нема да се гледа од сателит.

За градењето џамии на секој чекор и минариња од 30m не забележав просеравање на сметка на муслиманите од тебе ?

Трпење велиш?

Ај пак да се вратиме на билбордите. Зошто верниците ни ги трпеа, кога трпењето помага? И јас можам да ти кажам, кој не може да гледа билборди со антирелигиозна содржина, правец Ерусалим, мене СИГУРНО нема да ми фали.

Не може државата за едни да биде мајка, за други маштеа.

Батко се заеба. Има разлика. Билбордот е навреда, ова со крстот не е навреда. И сега ти може да си кажеш за инат дека за тебе крстот е навреда ама факт е дека не е. Дури и за муслиманите не е навреда камоли па за вас. Изразување на чувства е ОК доколку не е навредливо спрема други.

Батко се заеба. Има разлика. Билбордот е навреда, ова со крстот не е навреда. И сега ти може да си кажеш за инат дека за тебе крстот е навреда ама факт е дека не е. Дури и за муслиманите не е навреда камоли па за вас. Изразување на чувства е ОК доколку не е навредливо спрема други.

Ако за муслиманите не е навреда градењето на крст, тогаш зошто за некои од вас е навреда градењето на џамии?
:D

Убаво си кажа, мене подигање на 33 метарски крст ми е навреда на интелигенцијата, и тоа голема. Навреда спрема образовниот систем, навреда спрема децата кои треба да растат со нормални вредности, а не да веруваат дека таткото се испратил самиот себе си на Земјата за луѓето да го заковаат на крст, или дека некој ја преполовил Месечината, па ја лепел потоа.

Кој е понавреден, јас или верниците?

Немам појма што збориш, најискрено. ОГРОМЕН дел од донации за крстот ке бидат од приватни лица, бизнисмени. Немој да ми кажеш некој ке ти тропне на врата и да ти тражи донации за крстот. Немој да ми кажеш дека крстот се гради на твој имот. Се додека некое твое право не е нарушено на некој начин, треба да си молчиш. Ако крстот не се изгради сите ке бидеме сити, нема веќе да има гладни. Кого ебете ?

Сега ќе ти разјаснам. Имам пријателка од Рио. Живее во Греманија и многу е тажна кога ја гледа грижата на Германците за домашните миленици. И кога ја прашуваат за положбата на животните во Рио, таа вели: Како да им кажам дека баш ме заболе за животните? Како да им објаснам дека во Рио децата понекогаш немаат ни картон да се покријат да спијат, за да не се под ведро небо. Како да мислам на животните кога нам децата ни умираат по улица.
Е така е во Рио. Си бил, ама ништо не си видел.

Оти не направи Црквата акција за собирање донации за да се изградат живеалишта за децата без родители кои по осумнаесеттата година се на улица?

Што е уште потрагично, најголеми донатори се луѓето кои парите ги заработиле незаконски!

Не било мој имот?
Јебемливе глуперди!
Да не е на попот имотот каде што ќе градат?
Здравиот разум ми го вреѓа таквото раскалашено трошење.
--- надополнето: 9 ноември 2013 во 14:29 ---

Ако некој не верува, и тоа не негово право!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom