Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Во темата Скопје- провинција, провинцијалката е етикетирана ко неморална, само затоа што е либерална. Истите тие плукачи, што ги воздигнуваа скопјанки во однос на провинцијалките, во случајов ги деградираат скопјанките само затоа што се скопјанки а не странкињи.

Потребата да се плука по се што е македонско?

Не значи ако е странец, дека автоматски е ладен, ако е странец дека е либерален.
А што нај многу ме иритира е што истите тие балканци што им се восхитуваат на странкињите,се најголема причина заради која жената на балканот е приморана да иде у странство и да се опушти на начинот на кој таа сака. И знаете што? За некого и тие македонки се странкињи, за некого и тие македонки се либерални.
Alo...pa daj ne go koristi poimot ''zenata na balkanot''...toa e sirok poim,oti tuka se opfakaat i Romania,Bugarija,Srbija...bolje kazi''nasite devojki'' se primorani da odat vo stranstvo da se opustat na nacin na koj tie sakaat.
Srbinkite,Romankite,Bugarkite se doktori za zabava i uzivanje vo sporedba so...aj da ne kazam,mislam deka se e kazano veke.

Начино на кој шо функционират нештата е таков. Не е фер, ама е таков.

Се друго е некаква форма на оправдание за самоомаловажувајнето.
Особено изразено со желбата да се перне црнец/црнкиња, само зашо е претставник на некаков вид. Тава е врх на целата човечка глупост.

Обично студентите/студентките ја користат таа квази логичка глупост за да си оправдат дејанијата (демек се е ОК, оти така би требало да биде у идеалната средина. Никој на никој не требе да се правда, и никој на никој не требе да полага сметка, и никој на никој не требе да му воде есап).

Арно ама нија ни сме идеални, ни па имаме некаква средина шо прифаќа такви нешта.
Арно ама тука секој на секој воде есап, секој на секој полага сметка, секој на секој се правда. И најважното, секој на секој гледа сеир. :)

Сусаро,не е се пазар и бизнис(од моја перспектива).
Главниот причинител за привлечноста кај странците/странкињите е фантазијата.Се е во мозочните ќелии.
Се почнува со совршениот портрет наречен “странец“ кој во човековата перцепција е посовршено дело дури и од Да Винчиевата Мона Лиза.
Тој портрет се гради низ секојдневието(преку музичката/филмската индустрија/сториите од прва рака и.т.н).
Се почнува со фантастичната пиктуризација и представа за таквата сорта.
Домашниот производ е веќе вкусена работа и не изгледа баш вкусно(онака како што го замислиле),затоа нивните надежи за “перфекција“ се сведени на замислата за сортата надвор од своите државни граници(која подоцна се испоставува дека исто така не се онаа совршеност која ја барале кај нив).
При средба со нив,сцената е веќе подготвена(емоциите/психолошкиот пристап),малку алкохол(само да се ослободи оној “стоп“ во нивните глави) и филмот може да почне.
Човекот е роб на неговите фантазии(кој често пати завршуваат подоцна како опсесија),кои за негова штета не постојат во реалноста.
Перфектниот акт постои само во мозокот.

Сценава делумно ја доловува поентата.

Alo...pa daj ne go koristi poimot ''zenata na balkanot''...toa e sirok poim,oti tuka se opfakaat i Romania,Bugarija,Srbija...bolje kazi''nasite devojki'' se primorani da odat vo stranstvo da se opustat na nacin na koj tie sakaat.
Srbinkite,Romankite,Bugarkite se doktori za zabava i uzivanje vo sporedba so...aj da ne kazam,mislam deka se e kazano veke.

Ти цел балкан си го преметнал брее... Така ами што! А не некои детишта без грам искуство мрчат, колку да се најдат во муабет!:cautious: То је.ачино!!!!(y)

Ти цел балкан си го преметнал брее... Така ами што! А не некои детишта без грам искуство мрчат, колку да се најдат во муабет!:cautious: То је.ачино!!!!(y)
Epa jebiga druze,sekoj so svojot tefter.

Начино на кој шо функционират нештата е таков. Не е фер, ама е таков.

Се друго е некаква форма на оправдание за самоомаловажувајнето.
Особено изразено со желбата да се перне црнец/црнкиња, само зашо е претставник на некаков вид. Тава е врх на целата човечка глупост.

Обично студентите/студентките ја користат таа квази логичка глупост за да си оправдат дејанијата (демек се е ОК, оти така би требало да биде у идеалната средина. Никој на никој не требе да се правда, и никој на никој не требе да полага сметка, и никој на никој не требе да му воде есап).

Арно ама нија ни сме идеални, ни па имаме некаква средина шо прифаќа такви нешта.
Арно ама тука секој на секој воде есап, секој на секој полага сметка, секој на секој се правда. И најважното, секој на секој гледа сеир. :)

Иритантно е, кога македонец, што посетил две земји и првиот секс го доживеал во бордел, се осеќа компетентен да генерализира. Значи поимот странкиња во однос на македонка, за нив е нешто величествено, просто за да си билдаат его, пред истите тие македонки кои се ,,неморални,, во споредба со странкињите само затоа што се македонки.
Не можеш ти во Македонија да бидеш магаре што гледа само напред, и пука сеир на сечиј живот, а во странство либерал. Или си едно или си друго.
Во врска со црнец/црнкиња, кинез/кинескиња, итн. тоа е главниот момент, ако пернеш едно од ова, можеш слободно да окарактеризираш цела раса, по дифолт ти си е.ач на векот

п.с. Под ,,ти,, не мислам на тебе општо кажувам.

Иритантно е, кога македонец, што посетил две земји и првиот секс го доживеал во бордел, се осеќа компетентен да генерализира. Значи поимот странкиња во однос на македонка, за нив е нешто величествено, просто за да си билдаат его, пред истите тие македонки кои се ,,неморални,, во споредба со странкињите само затоа што се македонки.
Не можеш ти во Македонија да бидеш магаре што гледа само напред, и пука сеир на сечиј живот, а во странство либерал. Или си едно или си друго.
Во врска со црнец/црнкиња, кинез/кинескиња, итн. тоа е главниот момент, ако пернеш едно од ова, можеш слободно да окарактеризираш цела раса, по дифолт ти си е.ач на векот

п.с. Под ,,ти,, не мислам на тебе општо кажувам.
A da go pominese pola svet i bukvalno site mozni nacii da gi zapoznaese togas ke me svatese za sto ti zboruvam,jas nikogo ne nabeduvam tuku samo spodeluvam moe mislenje.

A za delot kaj sto go spomna bordelot vo pravo si,,,toa e premalku da se generalizira pa makar i 1000 da gi imal na TOJ nacin.

A da go pominese pola svet i bukvalno site mozni nacii da gi zapoznaese togas ke me svatese za sto ti zboruvam,jas nikogo ne nabeduvam tuku samo spodeluvam moe mislenje.

A za delot kaj sto go spomna bordelot vo pravo si,,,toa e premalku da se generalizira pa makar i 1000 da gi imal na TOJ nacin.

Разликата постои, токму во тоа е убавината.
И од секоја држава да си имал по една, не можеш да генерализираш, можеш само да споделиш лично искуство, од истата причина што цел живот си во Македонија а гледам воопшто не ги познаваш македонките.

Разликата постои, токму во тоа е убавината.
И од секоја држава да си имал по една, не можеш да генерализираш, можеш само да споделиш лично искуство, од истата причина што цел живот си во Македонија а гледам воопшто не ги познаваш македонките.
Ti ne gledas ama bas nisto za da dojdes za takov zaklucok za mene koj mozam ucitel da ti bidam na toa pole,taka da pronajdi si ja svojata liga bratce...uste si zelen za vakvi raboti ti na mene da mi repliciras.
--- надополнето: 8 ноември 2013 во 18:24 ---
Ti ne gledas ama bas nisto za da dojdes do takov zaklucok za mene koj mozam ucitel da ti bidam na toa pole,taka da pronajdi si ja svojata liga bratce...uste si zelen za vakvi raboti ti na mene da mi repliciras.

Јас се познавам со човекот за кој што зборуваш.

Не беше девојката отидена во Америка, туку во Англија. Таа не беше за машала и пред да замине во Англија.

Другото се е вистина.

Пред некој ден го видов. Пораснало бе:)

Денеска кога бев во продавница (не го кажувам името на супермаркетот ради фер плеј маркетинг) видов еден мнооооогу ебоповикателен странец.
Јас чекав ред на каса, а тој стоеше пред касите. Ги чекаше другарчињата да платат на другата каса.
Фала Богу што таа пред мене имаше доста артикли во корпата па требаше време да и ги поминат на каса, а и другарчињата негови имаа подоста испазарувано, па јас си имав време да се ѕверам во личотијата негова.
Типот беше просто лик из насловне стране Бурде! Савршенство без мане. Авион е мал збор, спејс шатл!
Мислам дека дури и касиерката забележа дека се ѕверам по типот.
Ама нејсе....
Сакав да кажам дека чекањето на каса во тој момент доби друга димензија.

Ако зборам за себе, тогаш морам да кажам дека еднаш, кога бев студент се напалив по една норвежанка... ме привлекуваат оние нордиски плави фаци :) Арно ама не успеав да ја опнам, се си остана на запознавање и едно кафе :)
Интернационално искуство имам само со државјанка на една соседна земја источно од нас, И НЕ Е две червени во прашање, туку чисто спонтан секс после журка.
А би опнал радо азијатка... и тоа влакнеста долу.

Сусаро,не е се пазар и бизнис(од моја перспектива).
Главниот причинител за привлечноста кај странците/странкињите е фантазијата.Се е во мозочните ќелии.
Се почнува со совршениот портрет наречен “странец“ кој во човековата перцепција е посовршено дело дури и од Да Винчиевата Мона Лиза.
Тој портрет се гради низ секојдневието(преку музичката/филмската индустрија/сториите од прва рака и.т.н).
Се почнува со фантастичната пиктуризација и представа за таквата сорта.
Домашниот производ е веќе вкусена работа и не изгледа баш вкусно(онака како што го замислиле),затоа нивните надежи за “перфекција“ се сведени на замислата за сортата надвор од своите државни граници(која подоцна се испоставува дека исто така не се онаа совршеност која ја барале кај нив).
При средба со нив,сцената е веќе подготвена(емоциите/психолошкиот пристап),малку алкохол(само да се ослободи оној “стоп“ во нивните глави) и филмот може да почне.
Човекот е роб на неговите фантазии(кој често пати завршуваат подоцна како опсесија),кои за негова штета не постојат во реалноста.
Перфектниот акт постои само во мозокот.
Сценава делумно ја доловува поентата.

@NinaMiranda

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom