Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
јас немам никаква посебна дарба и јас го живеам животот исто како и ти цената на верата е само да веруваш и малку да се трудиш да не одиш по лош пат благодарение на таа вера која што ја имам од 10 години сеа не сум ни наркоман ни одам по некој искривени патишта кои денес ги практикуват посебно мојата генерација и дури и помали и постари нормално што е страшно со тоа што уместо да живеат искористувајќи ги прекрасните добра што ги нуди животот верата е воспитувач и стремеж кон добри дела не подразбира никакво затупуванје како што мислат повече а придобифка од верата е тоа што утре што и да биде после крајот на животот или евентуално ако настапи судниот ден ти че бидеш оправдан и спасен и да не биде никакво исполнуванје на тоа едноставно немаш никаква загуба само придобифка на живот вечен
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 21:42 ---

јас немам никаква посебна дарба и јас го живеам животот исто како и ти цената на верата е само да веруваш и малку да се трудиш да не одиш по лош пат благодарение на таа вера која што ја имам од 10 години сеа не сум ни наркоман ни одам по некој искривени патишта кои денес ги практикуват посебно мојата генерација и дури и помали и постари нормално што е страшно со тоа што уместо да живеат искористувајќи ги прекрасните добра што ги нуди животот верата е воспитувач и стремеж кон добри дела не подразбира никакво затупуванје како што мислат повече а придобифка од верата е тоа што утре што и да биде после крајот на животот или евентуално ако настапи судниот ден ти че бидеш оправдан и спасен и да не биде никакво исполнуванје на тоа едноставно немаш никаква загуба само придобифка на живот вечен

Абе оди уживај го животот,напивај се,шетај,е*и -има прекрасни девојки а ти си се затупавел само со една книга.Сите овие работи ќе поминат како доаѓа староста,а за книгата и покајанието имаш време,па и да не поверуваш ништо нема да загубиш."Јал не јал три и пол"-така рекле старите.

имам читано секаква митологогија и се е тоа дело на сатаната за да се испреврти бозјата вистина

Сакаш да кажеш дека Сатаната ги измислил Сумерската, Египетската, Грчката, Индијанската и сите други митологии? Зошто еве на пример ја створил Индијанската митологија со цел да ја испреврти божјата вистина, кога Индијанците воопшто не ни биле свесни за христијанството се додека Шпанците не стапнале во Америка?

Сакаш да кажеш дека Сатаната ги измислил Сумерската, Египетската, Грчката, Индијанската и сите други митологии? Зошто еве на пример ја створил Индијанската митологија со цел да ја испреврти божјата вистина, кога Индијанците воопшто не ни биле свесни за христијанството се додека Шпанците не стапнале во Америка?
Таквото тврдење не е чудно.

Христијаството во најголема мерка ги ископираи присвои обредите, прикаските и датите на битни настани од Митраизмот, култ на бог Митра кој беше доста популарен во антиката ПРЕД христијанството. Соочени со таков неугодрн факт, раните христијански оци изјавиле дека сатанаа знаејќи УНАПРЕД дека ќе дојде Исус предвреме направиле пародија на христијанството(во облик на митраизмот) со цел да му се исмејуваат и е подбиваат со него!!

Таквото тврдење не е чудно.

Христијаството во најголема мерка ги ископираи присвои обредите, прикаските и датите на битни настани од Митраизмот, култ на бог Митра кој беше доста популарен во антиката ПРЕД христијанството. Соочени со таков неугодрн факт, раните христијански оци изјавиле дека сатанаа знаејќи УНАПРЕД дека ќе дојде Исус предвреме направиле пародија на христијанството(во облик на митраизмот) со цел да му се исмејуваат и е подбиваат со него!!

Потполно сум запознаен со таа теорија, благодарение на Zeitgeist :D. И дефинитивно сум на ставот дека митологиите не се дело на Сатаната....чист пример се Индијанците. Што ќе му се на Сатаната Индијанците да ги држи в рака со лажна религија, кога тие не играле никаква улога 15 века од настанувањето на христијанството, а и после тоа не биле некој голем фактор - многу лесно биле покорени и преобратени.

Само сакам да слушнам мислење од сведоков за сето ова :cool:.

Си ги помешал лончињата какви девици,девиците се во рајот спремени за верните муслимани.Ама тоа е во друг филм,не во овој филм за Исус Христос тука спасените христијани се девици спремени за Него.

1Потоа видов: “ете, Агнецот стои на гората Сион, и со Него сто и четириесет и четири илјади, што го имаа на челата свои напишано името на Неговиот Отец.
2 И чув глас од небото како шум од многу води и како звук од силен гром; чув глас на гуслари, што свират на гуслите свои
3 и како да пеат нова песна пред престолот и пред четирите животни и Старците; и никој не можеше да ја научи таа песна, освен оние сто четириесет и четири илјади, кои што беа откупени од земјата.
4 Тие се, што не се осквернија со жена, бидејќи се детствени; тие се, што врват по Агнецот, каде и да оди. Тие се откупени меѓу луѓето, првенци на Бога и на Агнецот,
Oткровение 14

Исус има 144.000 машки девици во рајот

Абе оди уживај го животот,напивај се,шетај,е*и -има прекрасни девојки а ти си се затупавел само со една книга.Сите овие работи ќе поминат како доаѓа староста,а за книгата и покајанието имаш време,па и да не поверуваш ништо нема да загубиш."Јал не јал три и пол"-така рекле старите.

не е лесно атеист да се убеди во постоење бог ама не ми беше темава за тоа туку за оние верници кои тврдат дека се христијани а не веруваат во тоа дека исус е бог

не е лесно атеист да се убеди во постоенјето н абог ама не ми беше темава за тоа туку за оние верници кои тврдат дека се христијани а не веруваат во тоа дека исус е бог

тие христијани ги немаат знаците на Исус тоа може лесно да се види - тие не можат да лекуваат болни со полагање на раце, тие не можат да зборуваат странски јазици без да ги учат и ако испијат отров - ќе им наштети

тие христијани ги немаат знаците на Исус тоа може лесно да се види - тие не можат да лекуваат болни со полагање на раце, тие не можат да зборуваат странски јазици без да ги учат и ако испијат отров - ќе им наштети

melezu, kolku pati trebe da ti kazam da ne primash supstanci rano na sabajle.
Plukash non stop po Isus i Hristijanstvoto, daj da vidime ti vo koi spagjash?
Ajde kazi javno shto sorta si, gledam deka po drugite religii ne pcuvash, samo hristijanstvoto te machi i ne ti dava dremka, nego morash da se "maglosuvash" sekoe utro.

melezu, kolku pati trebe da ti kazam da ne primash supstanci rano na sabajle.
Plukash non stop po Isus i Hristijanstvoto, daj da vidime ti vo koi spagjash?
Ajde kazi javno shto sorta si, gledam deka po drugite religii ne pcuvash, samo hristijanstvoto te machi i ne ti dava dremka, nego morash da se "maglosuvash" sekoe utro.

јас верувам во вистинскиот Исус

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom