Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
хехех
А еве една интересна теза.
Да претпоставиме дека си лош човек што цел живот правел лоши дела и дефинитивно идеш во пеколот. Таму целосната команда ја има ѓаоло, што значи господ не смее ни да ѕирне таму, нема никаква јурисдикција (ова ептен стручно го кажав :)).
Зошто ѓаволот би те казнувал затоа што ти си ги правел неговите дела и цел живот си го правел она што тој сакал од тебе да го правиш?
Нели тој би сакал наместо да те казни да гориш во вечен оган, да ти издаде диплома за најлош човек што постоел во историјата на човештвото, да те постави за витез на тркалезна маса и да те награди со 24 девици? Логично е или треба уште да објаснувам?
Ако е така тогаш јас попрво би идел во пеколот него во рајот кај што се собрани сите послушни,досадни роботчиња и бескичмењаци. Да не ги спомнувам поповите и др свештени лица....пупу скраја да е... нејкам вечно да бидам со нив на едно место, не благодарам, вртам ја на десно накај пеколот, таму е правата забава.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 20:01 ---

Знаеш како го гледам јас овој пост?
-Верата може да замати многу работи, дури и присутноста на бог.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 20:05 ---

Историјата е најголемата лага.
а што че се случи кога господ исус ќе го фрли сатаната во огненото езеро заедно со неговите девици и истомисленици
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 20:10 ---
Прегледај го приврзокот 76165Паметни ова Индијците,исто како сликите од нашите икони,ѓаволот со рогови и крилја.Кој од кого украл и копирал,Христијаните од Индијците или обратно?Од каде оваа сличност,ајде сведок мислење.

никаде во библијата не пишува дека иконите се оправдани со тоа што како и ти самиот велиш

хехех
а што че се случи кога господ исус ќе го фрли сатаната во огненото езеро заедно со неговите девици и истомисленици

Сега ја играме играта чив татко е појак?
Ееее убави времиња беа тоа кога имавме јак грб и кога се фалевме, Мојот татко е најсилен од сите татковци на светот. Татко ми ако го фати татко ти има да му ја смачка фацата и никој нема да може да го препознае. Ке треба да му кинат влакно од косата за во лабораторија да докажат дека е он.
Тој филм ми го сврте сега?

хехех

Си ги помешал лончињата какви девици,девиците се во рајот спремени за верните муслимани.Ама тоа е во друг филм,не во овој филм за Исус Христос тука спасените христијани се девици спремени за Него.

Мислите дека ја знаете вистината? Ја ви кажувам дека вие како прво не сте го спознале разумот, за да дојдете до вистината, бидејки разумот го тера човекот....да размислува, да има мисли и безборој прашања, да се сомнева, да истражува, и да осознава.
Ако некој ти каже да веруваш дека нешто постои, нешто што човекот со неговите системи за перцепција на вид, слух, мирис вкус не може да ги осети, тогаш треба да се запрашуваш да истражуваш и да осознаваш. Бидејки постојат повеќе страни кои кажуваат различни приказни, убаво е да се прочитаат и другите освен оваа приказна која ни кажува дека постои некој замислен пројател горе на небото.
Како за почеток ви ги препорачувам безбројните стенд ап комедии на јутјуб кој уз шала и смеа ви ја лупаат вистината во лице т.е онаа приказна која ја кажуваат многумина паметни луѓе, научниците, а која е сосема спротивното од приказната за измислениот пријател од небото. Да не зборам за книгите и разни други дискусии кои ја будат логика и здравиот разум кај човекот.
Навистина сакам на сите да ви се отворат очите, но за жал некои остануваат заробени цел живот во приказна што е навистина само приказна која се пренесува од генерација на генерација, а која за среќа на човечкиот интелект се помалку и помалку се предава на новите генерации и ке стигне до точка кога ке останат неколкумина во целиот свет кои ке ја пренесуваат таа приказна и ке бидат сметани од општеството како умствено заостанати лица т.е лица со посебни потреби.
Религијата е најголемата хипноза во историјата на човештвото и треба што поскоро да се отстрани бидејки таа е алатка за контрола, заблуда и е главната причина за масовните убиства и страдања на многу народи.

Е да, - многубројните стендап комедии ќе ви го дотераат умот и ќе ве просветлат за Господ и суштината на животот...:p

Сериозно, и ја сакам тебе да ти се отворат очите, али не на оној познат начин на кој обично им се отвораат очите на атеистите.

Е да, - многубројните стендап комедии ќе ви го дотераат умот и ќе ве просветлат за Господ и суштината на животот...:p

Сериозно, и ја сакам тебе да ти се отворат очите, али не на оној познат начин на кој обично им се отвораат очите на атеистите.

Кој губи има право да се лути, само моја препорака е лутината да не ја истурате на страната која ја збори вистината, туку на страната која ве лажела цел живот од мали деца и успеала од вас да направи хипнотизирани испрограмирани машинчиња кои не знаат да мислат, и поради тоа постојано сте заробени во тој илузорен свет на лаги и измишљотини. Ја се ослободив а бев заробен ко вие што сте сега, ама чудото божјо се случи, се просветлив и сега сум слободен :), и затоа fuck you all, i'm free you're slaves.

хехе
Си ги помешал лончињата какви девици,девиците се во рајот спремени за верните муслимани.Ама тоа е во друг филм,не во овој филм за Исус Христос тука спасените христијани се девици спремени за Него.[/quo хехе јас не реков дека има девици само дадов споредба во врска со неговото мисленје искрено ве залам ситеее

Кој губи има право да се лути, само моја препорака е лутината да не ја истурате на страната која ја збори вистината, туку на страната која ве лажела цел живот од мали деца и успеала од вас да направи хипнотизирани испрограмирани машинчиња кои не знаат да мислат, и поради тоа постојано сте заробени во тој илузорен свет на лаги и измишљотини. Ја се озлободив а бев заробен, ама чудото божјо се случи, се просветлив и сега сум слободен :).

.

Детето е поблиску до Вистината од тебе, пријателу!

Ќе дојде ден ќе се разбудите, ...!

.

.

Детето е поблиску до Вистината од тебе, пријателу!

Ќе дојде ден ќе се разбудите, ...!

.

Има ли некој проблем со вистината,да одиме на детектор за лаги:sneaky: .Некој ќе веруваат,ќе ја бараат вистината ама времето за нив ќе заврши истотака како и за другите кои ниту ја барале туку само ја живееле вистината миг за миг,но крајот за сите е ист.

Е ОВА
Има ли некој проблем со вистината,да одиме на детектор за лаги:sneaky: .Некој ќе веруваат,ќе ја бараат вистината ама времето за нив ќе заврши истотака како и за другите кои ниту ја барале туку само ја живееле вистината миг за миг,но крајот за сите е ист.
СИ ВО ПРАВО КОГА ЧЕ ЗАВРШИ ВРЕМЕТО И КОГА ЧЕ СВАТИШ ДЕКА БОГ ПОСТОЕЛ ШТО ЦЕ БИДЕ ТОГАШ?

Е ОВА
СИ ВО ПРАВО КОГА ЧЕ ЗАВРШИ ВРЕМЕТО И КОГА ЧЕ СВАТИШ ДЕКА БОГ ПОСТОЕЛ ШТО ЦЕ БИДЕ ТОГАШ?

Кога ќе сватам,времето ќе заврши како и за мене така и за тебе,ќе станеме прав и пепел ќе се вратиме во земјата.А тогаш нема повеќе ни сакање,ни верување,ни смеење,ни јадење,се ќе заврши.Мислите ќе престанат и тогаш нема сваќање.Зар не разбираш,животот е овде и сега искористи го паметно оти втора шанса нема.Милиони Христијани низ цела Европа кои како тебе животот го поминале во откажување за некој друг свет,нигде не отишле,сеуште се тука стотици години закопани во земјата.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 20:48 ---
ИСКРЕНО ВЕ СОЖАЛУВАМ СИТЕ АТЕИСТИ

Што е тоа што ти го имаш а јас го немам,да не си видовит,да не имаш некоја посебна дарба,да не не старееш,не се разболуваш?Која е цената на ВЕРАТА,која е придобивката од нејзе?

јас немам никаква посебна дарба и јас го живеам животот исто како и ти цената на верата е само да веруваш и малку да се трудиш да не одиш по лош пат благодарение на таа вера која што ја имам од 10 години сеа не сум ни наркоман ни одам по некој искривени патишта кои денес ги практикуват посебно мојата генерација и дури и помали и постари нормално што е страшно со тоа што уместо да живеат искористувајќи ги прекрасните добра што ги нуди животот верата е воспитувач и стремеж кон добри дела не подразбира никакво затупуванје како што мислат повече а придобифка од верата е тоа што утре што и да биде после крајот на животот или евентуално ако настапи судниот ден ти че бидеш оправдан и спасен и да не биде никакво исполнуванје на тоа едноставно немаш никаква загуба само придобифка на живот вечен
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 21:42 ---
Кога ќе сватам,времето ќе заврши како и за мене така и за тебе,ќе станеме прав и пепел ќе се вратиме во земјата.А тогаш нема повеќе ни сакање,ни верување,ни смеење,ни јадење,се ќе заврши.Мислите ќе престанат и тогаш нема сваќање.Зар не разбираш,животот е овде и сега искористи го паметно оти втора шанса нема.Милиони Христијани низ цела Европа кои како тебе животот го поминале во откажување за некој друг свет,нигде не отишле,сеуште се тука стотици години закопани во земјата.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 20:48 ---

Што е тоа што ти го имаш а јас го немам,да не си видовит,да не имаш некоја посебна дарба,да не не старееш,не се разболуваш?Која е цената на ВЕРАТА,која е придобивката од нејзе?
јас немам никаква посебна дарба и јас го живеам животот исто како и ти цената на верата е само да веруваш и малку да се трудиш да не одиш по лош пат благодарение на таа вера која што ја имам од 10 години сеа не сум ни наркоман ни одам по некој искривени патишта кои денес ги практикуват посебно мојата генерација и дури и помали и постари нормално што е страшно со тоа што уместо да живеат искористувајќи ги прекрасните добра што ги нуди животот верата е воспитувач и стремеж кон добри дела не подразбира никакво затупуванје како што мислат повече а придобифка од верата е тоа што утре што и да биде после крајот на животот или евентуално ако настапи судниот ден ти че бидеш оправдан и спасен и да не биде никакво исполнуванје на тоа едноставно немаш никаква загуба само придобифка на живот вечен

ТИ ПАК НЕ ЈА РАЗБИРАШ СУШТИНАТА НА ТЕМАВА Е ДА ЈА ДОКАЗЕМЕ ДЕКА ИСУС Е БОГ ИСТО ТАКА КАКО БОГ ОТЕЦ АНЕЕ ДЕКА НИЕЕ ВЕРНИЦИТЕ МОЗЕ ДА ИЗИГРАВАМЕ НЕКАКВИ МАЃЕПСНИЦИ
Суштината е дека со верување ништо неможеш да докажеш, затоа се вика верување, и затоа ти беше даден конкретен предизвик за да докажеш, бидејќи во евангелијата во кои веруваш и ги сметаш за апсолутна вистина, ти стои дека можеш да исцелуваш итн, итн. И не викај, не сум глув.

Не мислиш ли дека е лицемерен ваквиот пристап? ПридобиФка, загуба, пресметаност, давање-земање, за-секој-случај-филозофија?

Не мислиш ли дека е лицемерен ваквиот пристап? ПридобиФка, загуба, пресметаност, давање-земање, за-секој-случај-филозофија?
нема никакво лицимерие тука тоа е одговор прашанјата придобифка

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom