Анаболни стероиди и последици од нивното користење

M

Muranyi

Гостин
Има кај нас некој претстава дали се сметаат illegal AAS? Баш имам зборено со еден правник за тоа и ми рече дека не знае за закони против поседство и употреба на анаболички андрогени стероиди.
Трговија со ААС е забранета и казнива со закон,употреба и поседување не.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mj

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
planiram da zemam metan, moze nekoj sto ima znaenje za niv da mi kaze na sto treba da se pazam i kako e najdobro da gi koristam, fala odnapred
си го одбрал најдобрио ко за старт, како и цела народна маса шо вежба....:свиркам:
абе деца читнете малку и прашувајте ќе ви требаат јајците за деци да прајте во иднина, не трчајте сините срценца (најраспространет кај нас оти го има најмногу во бугарија) да ги лапните и БУМ ко мајски бумбар да ве каснал наполенети со вода. Незнам колку години си ниту колку време вежбаш, обично дианаболот се шири ко шеќерчиња и кој стаса тој го пие небаре суплемент е али за да земеш било што од овие работи размисли повеќе пати и прочитај што после па после земај.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
си го одбрал најдобрио ко за старт, како и цела народна маса шо вежба....:свиркам:
абе деца читнете малку и прашувајте ќе ви требаат јајците за деци да прајте во иднина, не трчајте сините срценца (најраспространет кај нас оти го има најмногу во бугарија) да ги лапните и БУМ ко мајски бумбар да ве каснал наполенети со вода. Незнам колку години си ниту колку време вежбаш, обично дианаболот се шири ко шеќерчиња и кој стаса тој го пие небаре суплемент е али за да земеш било што од овие работи размисли повеќе пати и прочитај што после па после земај.
zato prasav tuka za da mi kaze nekoj na kratki crti na sto treba da se pazam. visok 173, 65kg, 23 god, 6 meseci vezbam, sega zavrsiv faza na cistenje so 10 posto bf, ako mozes da mi pomognes nesto poveli

M

Muranyi

Гостин
Што ќе ти е метан?За да си го гориш џигерот и ризикуваш гинекомастија и после шема за издишеш како балон?Имаш вишок пари?Ако правиш метан имаш ли на располагање 500 евра за храна и суплементи?

Освен ако не излегуваш на натпревар,немаш потреба од стероиди.Можеш многу да направиш и натурал,сигурен сум дека немаш достигнато плато т.е.генетски максимум.6 месеци е премалку за да размислуваш за метан,имаш 23 години и имаш време да направиш уште доста.Сигурен сум дека немаш ни исхрана средено како треба.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
mn luge znam so gi probale, i nisto ne im se slucilo, pa poveketo i gi falat, jas ne deka ke zemam nekoja golema doza, sakav za pocetok da zemam 200 srcinja, samo onaka da vidam kakov efekt ke imaat

S

Stef Bachatero

Гостин
Пробај 5 х 5 програмата и зголемувај на тежини.
И биди трпелив.

M

Muranyi

Гостин
mn luge znam so gi probale, i nisto ne im se slucilo, pa poveketo i gi falat, jas ne deka ke zemam nekoja golema doza, sakav za pocetok da zemam 200 srcinja, samo onaka da vidam kakov efekt ke imaat
Дечко,ако ти е за да видиш каков ефект ќе имаат,боље батали и не зимај.Ќе се напуниш со вода,ќе го загрозиш своето здравје и ќе имаш само моментална сатисфакција,после шемата ќе падеш и физички и психички.Кога веќе си решил,опреми се добро со јадење и суплементација,немој да штедиш,бидејќи е целта да задржиш мускули после шемата.Не можеш дур си на метан да јадеш бурек за доручек и манџа за ручек,јас пак би ти препорачал да си ја појачаш исхраната.Не верувај на секого,секој гледа да ќари на твојот луд памет и желба за добро тело,сигурно нема да те одврати од нешто што би му донело прилив макар и било штетно по твоето здравје.Очекувај да качиш околу 10 кила,ако од тоа задржиш 4-5 после 3 месеци,ќе бидеш среќен.

Последиците можат да бидат примарни и секундарни,гинекомастија ти е примарна последица а ако ја накалемиш нека ти е со среќа после.Секое тело е различно и не мора да значи дека ако другарите поминале добро,дека и ти ќе поминеш.Од секундарни компликации,тука ти е хормонален дисбаланс и има претпоставки дека влијае на плодноста и може да предизвика генетески малформации на плодот.Иако е претпоставка и се нема изградено цврст став околу ова,јас лично не би ризикувал со деца и такви ствари.

Размисли трипати пред да се впушташ во ова.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.900
Поени од реакции
11.234
Од тука се гледа колку не си упатен, или лошо те упатиле тие околу тебе. Нејќеш многу да земеш ко за почеток а пиша цифра која е дупло поголема од таа што обично ја зема секој почетник што оди на својата прва стероидна шема, која по случајност речиси секогаш е со метандростенолон (метан, данабол итн.), кој е еден од поевтините и поштетни стероиди.
Нејсе, убаво ти пишаа погоре премногу мал стаж имаш за да идеш на нешто вака сериозно. Прво, рано е зашто сеуште не си пробал со одреден стаж, исхрана и суплементација да постигнеш нешто, па тераш со навидум најлесното и најефикасно. Еве еден другар од теретана удри прва ваква шема и се разочара, вежбаше само 5-6 месеци. Резултатите после шемата беа речиси невидливи. Но, тој мислеше дека само со апчињата ќе направи мускули, а Мурањи убаво ти наведе колку исхрана треба да внесеш за правилно да ти фати шемата.
Види 10 кила се качуваат за 6 месеци без стероиди, знам зашто јас ги качувам па после ги намалувам, зашто сепак не е исто, неможеш само со исхрана да ставиш толку чиста мускулна маса како со стероидот, но подобро за 2 години изгради нешто што ќе остане наместо за 6 месеци па после ако не ја обновуваш шемата да дишеш како балон.
Мој совет, истерај бар година дена (две би било идеално), со убав режим и редовност во теретана, па после ако не си сеуште задоволен од резултатите и брзината на напредокот, оди на нешто повеќе, сега е премногу рано и безпотребно :)

Член од
12 мај 2013
Мислења
28
Поени од реакции
12
Од стероидите можете да добиете и вештачки зглобови. Да ви прекине дотокот на крв во зглобовите и да почне да ви изумира сржта внатре.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Најомилена група на соединенија ми се стероидите, да прочиташе Вудвард што пишале некои членови ќе си ја угаснеше цигарата од челото.
Стеоридите се чудо во медицината, таткото на синтетичката хемија на стеоридите потрошил дури 20 години за да ги синтетизира, а да не зборам колкава улога имаат сеуште во медицина, а то што некои батиња се шибаат со стеориди можам да им кажам: Адисонова болест, хипергликемија, резистенција кон инсулин, диабетис, остеопороза, анкциозност, депресија, катаракта, аменореја, глауком, листата е долга.

Kajgana Shop

На врв Bottom