- Член од
- 3 јуни 2013
- Мислења
- 1.944
- Поени од реакции
- 1.192
ХЕХЕ Е БАШ МЕ НАСМЕЈУВАШ БРАТ
Ако не знаеш попаметно е да прашаш,а не да се инаетиш како некоја бабетина.На тастатурата имаш Caps Lock,стисни го копчето и ќе смениш во мали букви

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ХЕХЕ Е БАШ МЕ НАСМЕЈУВАШ БРАТ
Па на кој начин ќе го поткрепиме или негираме Божеството на Исус,ако не преку неговите чуда.Зар ти веруваш во исправноста на сваќањето и вистинитоста на чудата.Зар тој беше Бог ако им заповедал на ветровите да престанат да дуваат додека тој мирно одел по водата.Тоа баш ми звучи како некој сегмент од филмот Господар на Прстените,ама и Библијата јас ја сваќам исто толку како сценариото од филмот.Дали воопшто ти имаш прочитано нешто од Вистината-Науката,како се создаваат и функционираат ветровите,од каде доаѓаат громовите,дали може да се измери целата Планета Земја,од каде доаѓа светлината,како се создаваат земјотресите.И самиот Јов исто така и Проповедникот во нивните книги од Библијата,цело време се прашувале,ама умреле без одговор.Дури и Исус во Новиот Завет многу години после нив,не им дал одговори на многу суштински прашања.Сите народи на целата Земја биле осудени на мрак и незнаење илјадници години,се до појавувањета на здравата логика на Науката во 18 век,и од тогаш и сеуште се откриваат илјадници одговори на сите прашања што го мачеле предисторискиот човек во минатото.Зар тебе тие полесно да веруваш во басни отколку во вистината која се крие во здравиот и рационален разум?
Ако не знаеш попаметно е да прашаш,а не да се инаетиш како некоја бабетина.татурата имаш Caps Lock,стисни го копчето и ќе смениш во мали букви![]()
Нема шанси. Ова е една од одбранбените изјави на искасапениот нов завет.би сакал овој стих во иднина да го прифатиш како свој сепак тоа е твој избор 1 Тимотеј: 1:13 мене, кој порано бев хулител, и гонител, и насилник. Но добив милост, зашто го правев тоа од незнаење и неверување
За да ти кажам треба да ми појасниш дали бог е вечен дали е без почеток и крај. Ако е без почетток и крај тогаш Јован лаже кога вели дека на почетокот било ова или она во бога.
Ако Бог НЕ Е вечен ако и тој настанал во одреден момент во историјата тогаш да видиме кој го создал, дали тој што го создал бог исто и словото му го пикнал внатре во него.... Значи прво да виоиме дали Јован ја кажува вистинатас пошто нема смисла да се објаснуваме за лага, то ест ДАЛИ БОГ ИМА ПОЧЕТОК или е вечен?
За да ти кажам треба да ми појасниш дали бог е вечен дали е без почеток и крај. Ако е без почетток и крај тогаш Јован лаже кога вели дека на почетокот било ова или она во бога.
Ако Бог НЕ Е вечен ако и тој настанал во одреден момент во историјата тогаш да видиме кој го создал, дали тој што го создал бог исто и словото му го пикнал внатре во него.... Значи прво да виоиме дали Јован ја кажува вистинатас пошто нема смисла да се објаснуваме за лага, то ест ДАЛИ БОГ ИМА ПОЧЕТОК или е вечен?
А ТИ ИМАШ МОЗОК ВО ГЛАВАТА ЦУКНИО И НЕ НАВЛАГАЈ ВО ТЕМИ СО НАВРЕДУВАНЈЕ ПОРАДИ ХРАНЕНЈЕ НА СВОЕТО ЕГО НАПРОТИВ ПУШУВАМ СО ГОЛЕМИ БУКВИ НЕ МИ ИЗГЛЕДА ДЕКА ГЛЕДАТЕ ШТО ВИ ПИШУВАМ
ДАЛЕКУ СИ ОД ВИСТИНАТА И НЕМОРА ДА ЗНАЧИ ДЕКА БОЖЕСТВОТО НА ИСУС СЕ ДОКАЖУВА ШПРЕКУ ЧУДА
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 15:44 ---
А ТИ ИМАШ МОЗОК ВО ГЛАВАТА ЦУКНИО И НЕ НАВЛАГАЈ ВО ТЕМИ СО НАВРЕДУВАНЈЕ ПОРАДИ ХРАНЕНЈЕ НА СВОЕТО ЕГО НАПРОТИВ ПУШУВАМ СО ГОЛЕМИ БУКВИ НЕ МИ ИЗГЛЕДА ДЕКА ГЛЕДАТЕ ШТО ВИ ПИШУВАМ
Нема шанси. Ова е една од одбранбените изјави на искасапениот нов завет.
Нити те гонам, ниту сум насилник ниту хулам.
Ти го покажувам патот: марш назад кон евреите и не им го уништувајте Законот!
Не бидете такви... знаете да велите на вашите деца секташи, а што вашиот татко ве смета за секта која го искриви законот, е ок?
Милост бара кој?
Ми нудиш милост?
Сакаш преку новиот завет да ми ја докажеш божествената природа на евреинот?
Си се зафркнал во таа намера тука момче... Поверијатна е идејата на исламот дека Иса е еден од пророците отколку бог на земјата.
Но зарем може тебе некој да те убеди во тоа?
Ти со својата вера се обидуваш и на други да им покажеш...
Чекај, како тоа ти со вера ќе им покажеш за некаква си божественост? Ќе не убедиш да веруваме?
Не бидува така...
И тука не се обидуваме да негираме нечие постоење. Се обидуваме да ни покажеш каде е божественоста на евреинот! А не да тролаш по темава! Цитати ќе вадиш од новиот завет? Па тоа е кованица од неколку века препишувања на старо-грчки лоши преводи! Ужас! Не ја ни знаете вие веќе симболиката бидејќи заминавте во сенката на верувањето, не на знаењето. Вашето лечење болни е изгубено уште првиот век! Ниту знаете ниту некогаш научивте како што треба нешто!
Дојде на форум да бистриш политика за божественост и да докажеш дека Исус не е син на друг маж, исчуван од Јосиф? Тоа сакаш да ни кажеш? Дека мајка му на Исус зачнала од дух? Прво тоа ќе го докажеш па потоа божественоста на евреинот. А ако велиш ова е само за оние кои веруваат, како ти ќе докажуваш? со верување? Со дрдорење?
Не може така и нема да може никогаш така!
п.с Пишувај со мали букви. Ако пишуваш со големи не менува ништо ако траскаш зелени и со цитати од твојата света книга се обидуваш други да им покажеш како се грешни и „на кривиот пат“! Ќе јадеш „ќотек“ ако осудуваш некој по твојата книга... не си повикан за тоа тука.
ало ти пак бегаш од прашанјето јас те прашувам дали овде се вели дека е словото бог не те прашав за почетокот на бог кази ми само ова дали овде се вели дека словото било бог и не прибегувај кон др теми со одвлецуванје на одговор не праеш нишо 1Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог.
2 Тоа беше во почетокот во Бога.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 15:50 ---
ало ти пак бегаш од прашанјето јас те прашувам дали овде се вели дека е словото бог не те прашав за почетокот на бог кази ми само ова дали овде се вели дека словото било бог и не прибегувај кон др теми со одвлецуванје на одговор не праеш нишо 1Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог.
2 Тоа беше во почетокот во Бога.
хехе и до закани ја дотера работава Ќе јадеш „ќотек“ хехе не сакам на никого да доказам дека гресен ја немас разбрано целта на темава брат
Мини едукација-на интернет просторот кога пишуваш со големи букви тоа означува дека соговорникот,во овој случај ти,го повишува гласот.Затоа,доколку не ни се дереш цело време,намали буквите.Тоа се прави на caps lock.А КАЈ ЗАБЕЛЕЖА ИЗВИЦНИК БРАТ ВО ТЕКСТОТ КОЛКУ ШТО ГЛЕДАМ ЈАС НИГДЕ НЕМА НИ НАЈМАЛ ЗНАК ЗА ДЕРЕНЈЕ
Добро, ај вака, ДА НА ПОЧЕТОКОТ КОГА НАСТАНАЛ БОГ И СЛОВОТО БЕШЕ ВО НЕГО И ЌЕ БИДЕ ВО НЕГО ДО КРАЈОТ НА БОГ
Мини едукација-на интернет просторот кога пишуваш со големи букви тоа означува дека соговорникот,во овој случај ти,го повишува гласот.Затоа,доколку не ни се дереш цело време,намали буквите.Тоа се прави на caps lock.
Сега,за да не звучиш смешно,а гледам си ставил кирилица еве ти легенда која ќе ти помогне многу:
-љ = q
-њ = w
-ѕ = y
-ш = [
-ѓ = ]
-ч = ;
-ќ = '
-џ = x.
Доколку сакаш да пишеш голема буква,го држиш shift.
Кога веќе имаш кирилична подршка на тастатурата,срамота е вака да пишуваш.Нема потреба да ми заблагодаруваш,имам вишок време во животот па можам вакви луксузи да си дозволам.
Не е страшно да знаеш правилно да пишуваш и да не бидеш предмет на мајтап.Ти терај си како сакаш,јас доволно направив за тебе.нее целта на темава правопис туку разјснуванје на темата
Целта на темата не ја одредуваш ти, туку сите соговорници!
Реков: докажи дека евреинот не е роден од татко од крв и месо и ќе правиме муабет за некаква си божественост.
Не ми вели треба да веруваш, не ми вади цитати од книга во која ти трубат постојано дека мора да веруваш инаку ништо!
Јас не можам да верувам дека Марија имала секс и зачнала од дух!
Не можам да верувам дека евреинот е спасител на светот!
Не можам да верувам дека некој евреин имал божественост и е ставен како бог над сите!
Не бидува едноставно тоа... може да верува некој, ете ти кој си заборавил кои се боговите на твоите предци, но да докажеш некаква си божественост - не можеш.
Јас не сакам верување! Верувањето создава кастрирани духовници кои немаат врска со реалноста!