Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа се ЗНАЦИ дека поверувавте. Не се тоа чуда да станиш мртов или одиш по вода. Знак дека си поверувал е - отров не ти делува, зборуваш странски јазици без да ги учиш и лекуваш болни со полагање на рацете.
Ти велиш дека бог не вршел чуда пред неверниците??
Па исус му го излечи отсеченото уво на еден од војниците (или слугите) кои дошле да го упасат и тоа пред сите. Тоа не е чудо направено врз неверник и пред неверници?
Значи покажи ги знаците на божјото постоење, не чуда, само знаците дека веруваш во постоечки бог
литар солна киселина
зборување на странски јазици
излекување на болен со полагање раце
Ваљда исус џабе не ви ги даде овие особини и никој нигде не ги користи. Со ова катастрофална состојба во здравството вие верници христијани (освен грдфјула) би можеле многу да помогнете. Значи ЗНАЦИ не ЧУДА.

дали знаци или чуда како сакаш сватиго вазжно даму пишува дека не направил никави дела а под дела можеш да подразбереш знаци чуда се тоа спаџа под дела извини за исправка а мало дете це го разбереше ова а не возрасен ко тебе позз
Воздух имаше и пред бог, воздух имаше и кога други богови владееле над народите, и во јапонија и во аустралија и во јужна америка и во европа..... И под Тор и Один и Буда и Кришна и Алах и Амон ра.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 13:54 ---
ало бог постои пред се а ти ми кашуваш бабини гачки хеххехе

нигде не е наведено каде се наоѓа пеколот и ако некој “верник“ ти посочи каде е - те лаже, такво нешто не постои во библијата како опис на локацијата

Го инервиравте Гурџи.

Сега кога ќе почне да ве ренда, мирисот на тревата, 1+1+1=1, Тесла, месла, свршивте работа...

:cautious:

hahahahaa...trebe ushte mnogu furni leb da izedat za da im dozvolam da me iznerviraat...
Воздух имаше и пред бог, воздух имаше и кога други богови владееле над народите, и во јапонија и во аустралија и во јужна америка и во европа..... И под Тор и Один и Буда и Кришна и Алах и Амон ра.

нигде не е наведено каде се наоѓа пеколот и ако некој “верник“ ти посочи каде е - те лаже, такво нешто не постои во библијата како опис на локацијата
kakva ignorantnost....pa bash toa go dokazuva postoenjeto na Bog mnogu pred postoenjeto na covekot.
I toa ako ne ti e jasno,...togaj se napi solna kiselina...vednash
Pekolot e istocno od rajot-Bora Chorba

Covek sto ja znae apsolutnata vistina ne moze da laze.

A mene Gurdji mi kaza deka nema pekol, samo raj i nistavilo.

Pa deka ne postoi pekol....javi mi se od rajot koga kje stignesh...

Гурџи, ти си бил во рајот?

Јас познавам еден кој тврдеше дека бил таму. После едно време престанав да го гледам низ град, ми кажаа дека завршил во ДБДХ.

Гурџи, ти си бил во рајот?

Јас познавам еден кој тврдеше дека бил таму. После едно време престанав да го гледам низ град, ми кажаа дека завршил во ДБДХ.

Mala e razlikata pomegju tie i mene, edno pi"kino vlakno....ti trebe da bidesh inteligenten i da ja sogledash....ako voopshto imash inteligenzija za da postavuvash odredeni prashanja i da donesuvash odredeni zakluchoci

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom