Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дечјо срце - шо е то бе спиро, срцето е мускул, пресадување на срце кај некого не го пресадува карактерот и размислувањата на некого. Eве веќе почнаа и со вештачки срца да живеат луѓе. Тие во пеколот ќе одат како зомбија?[/qu извини а кој е твојот бог ???
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 23:03 ---
Ако тебе ти е јасно, мене не ми е јасно... (т.е. и мене ми е, ама да рецеме дека не ми е). Во ова писмо се споменати верни слуги од минатото коисто оставиле силен впецаток дури до првиот век и се казани за пример. Јас те прасувам дали знаеш кој се тие тројца спомнати и што направиле за да бидат земени за пример?

е да рецеме дека незнам де брат ај кази ти несто е нереков дека сум некој ти уцител хехе

.
Дечјо срце - шо е то бе спиро, срцето е мускул, пресадување на срце кај некого не го пресадува карактерот и размислувањата на некого. Eве веќе почнаа и со вештачки срца да живеат луѓе. Тие во пеколот ќе одат како зомбија?

.
Let 3, срцето за кое зборува верата Христова е многу повеќе од мускул или машина!

Јас верувам дека некаде и во тебе, тоа дечјо срце бие, иако во моментов е загушено со камењата и трњето на нечесниот свет и нечистиот ум!

Верувај и ќе доживееш ослободување.

.

писмото јасно писува сто сака да казе а ние сеа ако земеме да го десифрираме како нас ние арно ќе направиме уште сто религии

Еве ти тогаш шо ти вели Исус:

Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам Законот или пророците, не сум дошол да ги поништам туку да ги исполнам. Зашто, вистина, ви велам дури постојат небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени, додека не се исполни се. И така оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето, најмал ќе се наречи во царството небесно , а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно“

Матеја 5. 17 - 19

Ти вели дека законите важат и ни една црта не е изменета и ќе важат додека постои и небото и земјата и додека не се исполни се. Се уште постои и земјата и небото и се уште не е се исполнето - се уште не се врати Исус да воспостави кралевство небесно на земјата и да му суди на народите.
Значи оди обрежи се, почитувај ја Саботата како свет ден, не јади свинско, моли се во хрмот и прави ги обредите и жртвите како се запишани во старите заповеди и закони

е да рецеме дека незнам де брат ај кази ти несто е нереков дека сум некој ти уцител хехе
хехе епа тоа сакам да ти казам... дека не знаес нисто а се пикас тука со сила, пробувас да објаснис несто.. хехе

.

.
Let 3, срцето за кое зборува верата Христова е многу повеќе од мускул или машина!

Јас верувам дека некаде и во тебе, тоа дечјо срце бие, иако во моментов е загушено со камења и трње!

Верувај!

.

ма јок спиро то ти е на нервна база, некои твои замислени работи кои реално не постојат, то ти е како третото око кај будистите или магиите и чудните креатури во Господар на прстените. За во песничка - мојш да го употребиш а инаку надвор од фантазијата - никаква корист од тоа нема.

Еве ти тогаш шо ти вели Исус:

Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам Законот или пророците, не сум дошол да ги поништам туку да ги исполнам. Зашто, вистина, ви велам дури постојат небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени, додека не се исполни се. И така оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето, најмал ќе се наречи во царството небесно , а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно“

Матеја 5. 17 - 19

Ти вели дека законите важат и ни една црта не е изменета и ќе важат додека постои и небото и земјата и додека не се исполни се. Се уште постои и земјата и небото и се уште не е се исполнето - се уште не се врати Исус да воспостави кралевство небесно на земјата и да му суди на народите.
Значи оди обрежи се, почитувај ја Саботата како свет ден, не јади свинско, моли се во хрмот и прави ги обредите и жртвите како се запишани во старите заповеди и закони

хехе е добро цитирас бе брат освен она последното ти од која религија си дали имас храброст да ни казес јасно хехех

хехе е добро цитирас бе брат освен она последното ти од која религија си дали имас храброст да ни казес јасно хехех

слободно бе јас сум реформиран зоостаријански фундаменталист

Обрати се до еврејската заедница во Македонија, мож‘ ќе Ти помогнат...

Велат дека нема фајде да се дискутира на таа тема со секој... :)
Оставаат „римјаните“ да се решат по втор пат со божественоста на Исус!
Продужете со дискусија.

имаш слушнато за зоостаријанство бе ? знаеш нешто околу истории на религии, религии низ светот?? би те зачудило колку обемна тема е тоа.[/ дане верувас ти во овој бог Ахриман тоа е зоостаријански бог на злото
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 23:17 ---
Продужете со дискусија.

а засто да дискутираме за падната зведа која сто си ја стаавил на својот профил
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 23:19 ---
слободно бе јас сум реформиран зоостаријански фундаменталист

дефинитивно ова е твојот богАхриман на злото кај зоостаријанството
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 23:21 ---
Продужете со дискусија.

а со воскресението и судот на исус сигурно ти це се сооцис така ?

дали некој од вас смета дека треба едноставно да го избрисеме првиот стих од евангелието на јован каде сто многу јасно се вели дека словото било бог??????????
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 20:00 ---

не туку дали треба исус да го поцитуваме како бог

А дали можеш ти да објасниш што точно ти подразбираш под тоа Слово,во наведениот прв стих од Евангелието по Јован.Таму се зборува всушност за Логосот,а не за Словото.Такво нешто немало во старата јудејска религија.Тоа Јован го превзема од Грчкото филозофско учење,поточно тоа е термин воведен во филозофијата од Хераклит.Термин кој бил модерен за тоа време и широко прифатен во Римското царство,само вешто е заменет и употребен во учењето на Христијанствовото и апостолското убедување во тоа дека Логосот е всушност Исус Христос. http://en.wikipedia.org/wiki/Logos

дефинитивно ова е твојот богАхриман на злото кај зоостаријанството

а со воскресението и судот на исус сигурно ти це се сооцис така ?

хаха пиле мало, то исто ко да кажам дека Сатанате е твојот бог, не го знаеш зороастаријанството а се правиш паметен. Многу работи од таму се превземени и во јудаизмот а подоцна и во хрисијанството кое произлезе и се одцепи од јудаизмот

Страшниот суд важи само за христијаните, значи само оној кој приффатил вера во Исуса - тој подпаѓа под нивни закони, Има многу богови - то пиши и потврдува и библијата, сите тие си имаат свои верници свои закони и секој нив им наметнува свои услови за овој и оној свет. Да ти биди појасно, то ти е како државите во светот, икмаш многу разни држави со разни закони и не може ако си во канада под канадски закон да те судат италијани или јапонци по нивни закони значи христијани под христијански будисти под будистички муслимани под нивни закони ...

Библијата вика дека Исус видал дека е бог. А исус е бог дека библијата вели така....
break-the-cycle.jpg

da receme deka nee dali mozes da mio dokazes vrz osnova na sv pismo toa?

....постов е ....врз основа на сказната за Малата Сирена докажи дека не е сирена.....Новиот Завет од Светото Писмо е пишуван со Намера да се докаже божествената природа на Исус

Jaс се сомневам дека Исус е бог
и велам дека не е додека не видам некој верник како пред мене испива литар солна киселина, потоа одиме до болница а тој попат зборува фински, индиски, португалски, ирски... и во болница полага раце на некој болен и го оздравува.
Чекам доказ
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 22:04 ---

Ти не го искушуваш, ти не бараш нешто од него посебно , Бог рече дека ЗНАЦИТЕ на оние кои поверувале се да отров не им маштетува, да зборуваат страни јазици и лекуваат со полагање раце на болни. Тоа би требало да биде нормален знак на секој што поверувал. Значи да повторам, Литар солна киселина, неколку странски јазици и едно излекување со полагање раце очекувам
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 22:08 ---

А каде господ нешто рекол против дрогите? каде ги спомнал или забранил? Kаде е проколнат кокеинот или марихуаната, хероин, ЛСД....

Иван исполнува 2 од 3...лечи со полагање раце и зборува странски јазици (дел само тој ги разбира)....е сега слушнав и дега вежбал со киселина, ама сега за сега еден филџан на гладно срце (далеку е од литар)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom