Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Од претходно им оди лошо. Едни од најголемите неплаќачи со години. Летаат извршители на сите страни. Не мириса на арно, голем број Велешани работат таму, плус и синчето е сега главен, финансиските директори се изменија он без искуство...лошо.
Веќе не е голем бројот шо работат таму, повеќето како шо имам слушнато го напуштија бродот шо тоне и си најдоа работа на други места.

Мене оваа фирма ми беше пример за гигант вистинска смисла со производство околу 40 000 свињи годишно, производзство на јајца и др. бизниси , просто неверојатно е дека може нешто волку големо така брзо да се уништи, а газдите не реагираат. Согласно изводот на акционери(сопственици) кој го гледав Р.Ташев не е најголем тој има околу 21%, Влахос традинг грција има 15% и Каранта од Словенија 14% ЗКПелагонија 6% . Можеа да го истиснат доколку се здружија одма, меѓутоа не се ни бунат. Годишно согласно минатите биланси пред 2-4 години во градот Велес поминува околу 25 милиони евра низ Ж. Вардар што е навистина голема сума на пари сега прекувечер за само 2 години пепел сигурно ке има одраз не само на вработувањето туку и врз економијата на градот.

Мене оваа фирма ми беше пример за гигант вистинска смисла со производство околу 40 000 свињи годишно, производзство на јајца и др. бизниси , просто неверојатно е дека може нешто волку големо така брзо да се уништи, а газдите не реагираат. Согласно изводот на акционери(сопственици) кој го гледав Р.Ташев не е најголем тој има околу 21%, Влахос традинг грција има 15% и Каранта од Словенија 14% ЗКПелагонија 6% . Можеа да го истиснат доколку се здружија одма, меѓутоа не се ни бунат. Годишно согласно минатите биланси пред 2-4 години во градот Велес поминува околу 25 милиони евра низ Ж. Вардар што е навистина голема сума на пари сега прекувечер за само 2 години пепел сигурно ке има одраз не само на вработувањето туку и врз економијата на градот.

Како да реагира газдата кога син му го изненадил со зет ...

Со оглед дека Ж. Вардар е од Велес дали некој знае што се случува со оваа фирма. Се повлекоа од Тинекс маркетите каде го држеа месарскиот дел, во Штип мислам дека продадоа и живинарска фарма, а билансите им се со големи загуби над капиталот секој квартал по последните 2 години навистина жално, се некако тргна откако го фатија Ташев со малверзациите за државните резерви.

Се тргна порано, од времето на зетот, како што рече некој...
Од мои информации после тоа стариот пука и се менува. Така се повлекува од бизнисот и доаѓа малиот кој успева да ја сјебе фирмата. Се раскарува со првите луѓе со кои татко му ја водел фирмата, дел напуштаат. Се раскарува со долгогодишни деловни партнери и лични пријатели на татко му. Се збори за страшно арогантно понашање на малиот бизнисмен кон сите. Дел фирми прекинуваат соработка, дел тужат. После тоа стана ситуација стариот со Државни резерви. Се спомнуваше нешто и обид за самоубиство, незнам колку е точно. Знам сигурно дека фармите му немаа храна.
Како и да е, повлечени се од Тинекс, сега слушам дека ја продале живинарската фарма во Штип, ама знам со сигурност дека ја продадоа скоро, пред месец дена и свињарската фарма во СветиНиколе, мислам дека и малопродажни објекти што ги имаше му се затворени.
Штета, сум имал прилика да работам со стариот, беше манга, опасен играч.....

и најголемата :)

1383356_10202138441084553_1075756990_n.jpg

Питијада викендов Велешани, ајде кој знае организација кој што како и каде нека објави, може Штипјани ќе дојдат да пробаат пастрмајлија се бива :D

Ја бев лани :) Каде е Снупи сега у пм, летото го барав, испадна дека било само на базенот. А сега?

Ја бев лани :) Каде е Снупи сега у пм, летото го барав, испадна дека било само на базенот. А сега?
Снупи сега е карши Блаже Конески школото ако знаеш каде е, поранешен Ѕид.

И најдобри пити има во Баже Пити, а не во Снупи. Или кај Пармакот. И толку.

Ги прогласувам Шкорпион за најголеми клошари на питијадата. За 120 денари ти даат кутија од војнички чизми а внатре пита од 150 грама тесто, 5 парченца месо и 1/4 јајце.

Ги прогласувам Шкорпион за најголеми клошари на питијадата. За 120 денари ти даат кутија од војнички чизми а внатре пита од 150 грама тесто, 5 парченца месо и 1/4 јајце.
Лани бетер беа.... тестото изгорено.. тврдо како камен..годинава па добро сте поминале...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom