Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Ова првата слика што е ставена е од основи на електротехника на смерот Информатика, секоја чест на исклучоците но таму одат најслабите и скоро не писмени деца.
Основи на електротехника 1, она од што вие ставивте слики од ФЕИТ се учи на електро смерот и еве да речиме дека кај вас е потешко тоа не го успорувам ама и овде не е толку наивно.
Сум ги избришал примерите од колоквимуите, штета ќе споредевме.

На колоквиум треба да носиме сами листови, тетратки или даваат луѓето таму? :D

Едно прашање електротехника D Да речеме има 2(со радиус а и b) корупки,таа внатре е наелектризирана со сигма.Кога бараме Е,нели Q= сигма по S(ама место r зимаме а-радиусот на внатрешната корупка)..Ме интересира сеа кај втората корупка,полето b<r исто коа ќе го замениме Q=сигма по s,дали радиусот во ќе биде а или b.
Ме буни малце ова,ако прочита некој од постарите што го знае ова нека пише..(ако се разбира што прашувам:icon_lol:)

дали ке може некој да ми каже на колоквиум физика 1 има прашања за одговор со дефиниција или има и за раскажување како делови од лекција??

дали ке може некој да ми каже на колоквиум физика 1 има прашања за одговор со дефиниција или има и за раскажување како делови од лекција??
Зависи кај која професорка, претежно се делови од лекција а за 15 бода може и цела лекција да треба да објаснуваш

Кај верка:)Слушнав нешто давала цела лекција..

Знаете ли основи на електротехника 1, како бодираат на колоквиумиве? Конкретно ме интересира, еве сум решил 1/3 или една половина од задача, ќе добијам бодови некои, или даваат бодови под услов до крај да си дошол, па тек тогаш ја зимаат во обзир задачата и даваат бодови?

Знаете ли основи на електротехника 1, како бодираат на колоквиумиве? Конкретно ме интересира, еве сум решил 1/3 или една половина од задача, ќе добијам бодови некои, или даваат бодови под услов до крај да си дошол, па тек тогаш ја зимаат во обзир задачата и даваат бодови?
Ако си кај Благојче, како му е денот така. Плус увек иди на увид кај него, може да испадне точна задача да ти е па ти ја шкртнал или не разбрал што си сакал да пишеш па ти крател бодови. Многу е несигурен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom