Прашање за Христијанството III

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
:pos:
а на кој светец ќе му се молиш?
ke mu se molam na boga za tvojata dusa i da te izvede na vistinskiot pat bog e milostiv prostuva no samo dokolku vistinski se pokaes so seto srce no so sekoj nov den od boga podaren tvoeto vreme za pokajanie stanuva se pokratko zatoa otvori go srceto za ljubovta bozja i spasi se od lukaviot bidejki gledam deka te zavel na pogresnata strana.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
На небесата Кој е тој што вели дека Исус е дете или бил некогаш дете за нас е необјавено и непознато и недостижно!
Исус е словото т.е. Црквата!

Па ако прозборел во колевка,тогаш бил дете. :)

Не е Исус црквата,гледаш и сам дека ти и црквата со Исус имате спротиставени мислења :)

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
Запали пет-шест, сестро православна, овој е торбеш, не фаќа на него една.
bog prostuva na site i toj ne pravi razlika dali nekoj e torbes ili nesto drugo site sme negovi ceda samo treba da ja pocuvstvuvame negovata beskonecna ljubov kon svojata kreacija covekot so srceto i da poveruvame vo nasiot spasitel i ke bideme spaseni.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Запали пет-шест, сестро православна, овој е торбеш, не фаќа на него една.

хахахахаха јакооо:pos:
бтв. не сум торбеш.
а сестра ти може и од тие олимписките факели да запали,џабе и е :D :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Не е Исус црквата,гледаш и сам дека ти и црквата со Исус имате спротиставени мислења :)
Јован 10
30 Јас и Татко Ми едно сме.”
31 Јудејците пак донесоа камења, за да Го убијат со камења.
32 Исус им одговори: „Ви покажав многу добри дела од Мојот Татко; за кое од тие дела фрлате камења на Мене?”
33 Јудејците Му одговорија: „Не Те каменуваме заради добро дело, туку заради богохулство - зашто Ти, бидејќи човек, се правиш Бог.”

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јован 10
30 Јас и Татко Ми едно сме.”
31 Јудејците пак донесоа камења, за да Го убијат со камења.
32 Исус им одговори: „Ви покажав многу добри дела од Мојот Татко; за кое од тие дела фрлате камења на Мене?”
33 Јудејците Му одговорија: „Не Те каменуваме заради добро дело, туку заради богохулство - зашто Ти, бидејќи човек, се правиш Бог.”
али му избега... се спаси од каменување.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во еден збор Бог Постои одсекогаш.
Ако зне некој нешто повеќе нека ме надополни.
Исход, 3.14:

„Бог му одговори на Мојсеј, велејќи: „Јас сим Оној, Кој вечно постои!„ Па продолжи„:Така ќе им кажеш на синовите израилски„“Оној, Кој вечно постои, ме испрати кај вас.„

Према томе, кој има вера и доверба во Бога, не му се потребни дополнителни „докази„ и „разглабања„ и „телесни мудрувања„ за Божјото беспочетно-вечно-бескрајно постоење: доволно е тоа што Он вели за Себе, а не што смртникот мисли за потребата од почетокот на Божјото постоење или потребата од постоење на творец на самиот Бог.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Исход, 3.14:

„Бог му одговори на Мојсеј, велејќи: „Јас сим Оној, Кој вечно постои!„ Па продолжи„:Така ќе им кажеш на синовите израилски„“Оној, Кој вечно постои, ме испрати кај вас.„

Према томе, кој има вера и доверба во Бога, не му се потребни дополнителни „докази„ и „разглабања„ и „телесни мудрувања„ за Божјото беспочетно-вечно-бескрајно постоење: доволно е тоа што Он вели за Себе, а не што смртникот мисли за потребата од почетокот на Божјото постоење или потребата од постоење на творец на самиот Бог.
11 Кој е како Тебе меѓу боговите, Господи? Кој е како Тебе прославен во светоста Своја, прекрасен во славата Своја и Творец на чудеса?
Излез 15

“Према томе, кој има вера и доверба во“ постоење на други Богови, не му се потребни дополнителни „докази„ и „разглабања„ и „телесни мудрувања„ за Божјите “беспочетно-вечно-бескрајно постоења“:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
11 Кој е како Тебе меѓу боговите, Господи? Кој е како Тебе прославен во светоста Своја, прекрасен во славата Своја и Творец на чудеса?
Излез 15

“Према томе, кој има вера и доверба во“ постоење на други Богови, не му се потребни дополнителни „докази„ и „разглабања„ и „телесни мудрувања„ за Божјите “беспочетно-вечно-бескрајно постоења“:
Кои се тие богови, наведени во стихот?...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Mојсеј ги споменува, тој е убеден дека неговиот Бог е меѓу други богови. Не му треба друг доказ
Прва Божја:

„Јас сум Господ Бог твој, да немаш други богови освен Мене„.

За кои богови се работи во првата Божја Заповед, чии имиња не се наведени од одредена причина?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Прва Божја:

„Јас сум Господ Бог твој, да немаш други богови освен Мене„.

За кои богови се работи во првата Божја Заповед, чии имиња не се наведени од одредена причина?

За боговите на другите народи, затоа што бог Израелски е љубоморен: “немој да им се клањаш, ниту да им служиш, оти Јас сум Господ, Бог твој; Бог ревнител, Кој за гревовите на татковците ги казнуваа децата до третото и четвртото колено, оние, кои Ме мразат;“ тој мисли на разни богови кои сакаат да му ги преотмат неговите верници : “12 Оти ќе поминам низ земјата египетска таа ноќ, и ќе го убијам секој првороден во земјата Египетска, од човек до добиток, и ќе се одмаздам на сите богови египетски. Јас сум Господ.“, тој толку ги мрази и им е љубоморен што ни името неќе да им се спомене : “Пазете го сето она, што ви го кажав. Не спомнувајте ги имињата на туѓите богови; ова да не се чуе од устата ваша.“

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Кои се тие богови?...
Па ако на госпо му е неубо да ги спомне по име еве јас ќе ги набројам, Ахура Мазда, Изис, Один, Перун, Ану, Ра, Бал, Ел, Озирис, Иштар, Нут, Зевс, Рама , Веста, Шива, Вишна, Дажбог, Велес.....

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580

Гледам дека Спротивностите се само на поглед кон Изопачувањето на Рисијанството од Не`рисијанските излузиони религии.
Нормално дека секое создадена живa пeрсона во овој свет има етапи на развиток по закон на природата на Планетава "Земја"!

Kajgana Shop

На врв Bottom