Заладување на односите САД-Саудиска Арабија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Сингапур (5 мил држава) и Индија (корумпирани цигани) не се КИНА. Ако Кина нема ликвидност незнам кој има. Додај на тоа дека се најголеми призводители на челик и корисници на железна руда, дека имаат најголеми стоковни резерви и јасно е зошто ова ќе го биде (веќе се практикува само на друг начин). Ти реков само седи и гледај.

Кога? ќе биде ова со Кина, да го реши доларот?????? За 20 - 30 или 50 години?
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 18:37 ---
Зашто ја отпиша Индија
Мислам онае најголем производител на челик.
А истражувачките институти имс едоста ценети наскаде.
И рака на срце мокна индустрија.
Сиромасите не ги гледај.

Кинезите се, но тоа е валкана индустрија и им ја увалија на Кинезите.

Кога? ќе биде ова со Кина, да го реши доларот?????? За 20 - 30 или 50 години?
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 18:37 ---

Кинезите се, но тоа е валкана индустрија и им ја увалија на Кинезите.

Макс 10 год.

Од најголемите 40 производители на челик 20+ се од Кина. Ептен ги заебаа што им ја увалија на Кина, и тоа дека се евтина работна снага и робови ги заебаа. Глупи арапи, глупи кинези....
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 18:48 ---
Зашто ја отпиша Индија
Мислам онае најголем производител на челик.
А истражувачките институти имс едоста ценети наскаде.
И рака на срце мокна индустрија.
Сиромасите не ги гледај.

Претпоставувам мислиш на Митал. Митал е регистриан во Луксембург. Во Индија не е баш добродојден. Индија може да биде лидер во таа индустрија највеќе ради тоа што ги има најдобрите и најгомите рудни наогалишта ама толку се корумпирани да нема никогаш да успеат да го искористат тоа.

Макс 10 год.

Од најголемите 40 производители на челик 20+ се од Кина. Ептен ги заебаа што им ја увалија на Кина, и тоа дека се евтина работна снага и робови ги заебаа. Глупи арапи, глупи кинези....
Миттал стил , ( Индијци ) тата -стил( цигани ако така те бендисува појке), ПА русите ....па таму некој кинески фирми.
така е во светот на челикот сега за сега.
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 18:50 ---
Бате не ја потценувај индија
Нај големите истражувачи за полупроводнички техноилогии , за компјутерско инжинерство се во Индија.
Она МИтал мислам на Лакшми Митал кралот на челикот и мислам дека има 30 челичани во Индија.

Индија произведува отприлика 10 пати помалку челик него Кина како држава. Цела ЕУ заедно произведува 4 пати помалку челик од Кина.

Кина си прави пазар за НИВНИТЕ производители пред се. Значи они си имаат 30тина гиганти на кој им треба ваков пазар и ќе си го направат. Вие на ова гледате од шпекулантска гледна точка они гледаат како начин да намалат ризик. Затоа ова ќе успее за разлика од предходните обиди.

Знам многу убаво кој е Митал, не се секирај, знам како функционира индија од лични искуства баш во таа индустрија. Знам и Кина како функционира.

Макс 10 год.

Немам намера да навивам за еден или друг, како во оние глупи теми САД - Русија, ни да прогласувам некој за глуп. Но не е ли претенциозно уште од сега да се најавува што ќе се случува за 10 години? Со растењето на стандардот на Кинезите, нивната продуктивност ќе опаѓа и капиталот се сели во друѓи земји кои се посиромашни од Кина, главно во Азија - Виетнам, Индонезија, Малезија, Филипини итн. Случајно или не, сите овие имаат територијални спорови со Кина.
Што е со енергенсите? Се појавија нови технологии на нафтени шкрилци, се предвидува САД да станат најголеми производители на нафта до 2017.

http://www.kapital.mk/MK/magazin/96190/eve_zoshto_sad_„rastura“_so_proizvodstvo_na_nafta.aspx

Не е навивање, ако пратеше од почеток што пишував зборот ми беше дека полека но сигурно БРИКС има да ги разнишаат УСА и доларот. Значи не Кина сама (една држава тоа нема да може) ама повеќе држави истовремено би можеле. Кина си има своја политика за енергенисти исто, они развиваат други технологии. Дур Aмерика изиграваше светски полицаец, Кина направи мање више монопол на rare earths. Учат и они од америве, не се глупи.

Значи полека но сигурно повеќе држави има да стават крај на доминантонста на доларот, едноставно тоа не им одговара. Парашање на време е. Јас сум сигурен дека ќе се случи во наредните 10 год. и ова го базирам на фактот што се повеќе договори се склучуваат во други валути и се повеќе земји се решаваат на „кошница на валути“ наместо само да чуваат УСА долари.

Макс 10 год.

Може да е побрзо. ;-)

China moves spy ship near isles, Asian media say

The placement is seen as a response to U.S. presence in the South China Sea

By William Cole

Media sources in Asia reported that a Chinese Navy spy ship has recently been placed near Hawaii in response to the continuing U.S. naval presence in the South China Sea and recent drills with Japan and South Korea.

http://www.staradvertiser.com/s?action=login&f=y&id=229837681
.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom