Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
@Pece4ever е скроз во право.
Ми смета тоа шупкарството кај Алегри, тоа што ретко кога е спремен да ризикува и игра во стил: “Боље да не изгубам, отколку да ризикувам“
Во ваква севкупна ситуација во која е Милан, на утакмица која МОРА да се победи, Алегри МОРА да почне со најјак состав. Кака мораше да стартува денеска, па макар го извадил и во 40 мин, ако не може појше. Некако тренеров ни има обратен пристап на утакмиците. Си вика, ај ќе одам до 70 мин на 0-0, па после ќе ги извадам најјаките карти, ќе стегнам и ќе победам. Баш обратно треба според мене. Извади ги најјаките карти на почеток, имај 1-0, 2-0, до полувреме, па нека одмараат тие кои треба да одмараат.

Второ, не ми се допаѓа што играме многу споро и монотоно. Се во ист ритам. Нема убрзавање, ротирање на позиции, влагање од втор план, додавања со фор.. Крајно предвидлива игра.
Имам чувство дека во овој Милан само Поли, Де Јонг и до некаде Монтоливо играат за да победат. Другиве се понашаат као да ги боли курац како ќе заврши утакмицата.
Ни треба шок терапија. Што побрзо тоа подобро.

Балотели има лузерски менталитет, нема ниту И од Ибра.

Прва помисла коа влага у дриблинг му е да падне да изнуди фаул/пенал. Абе издржи дуел биди МАЖ, џабе толкава стока е!

И да, сакам 5 да им дадат..да ги посрамотат

Мене ми е само да не изгори следниот тренер. Ако го доведат сега нека му дадат целосна доверба, а не да е под притисок, затоа што и така слабо нешто да се направи сезонава.

Ова и така е последна година на Алегри во Милан, сега прашање е дали одма да дојде друг, во јануари или во јуни. До јануари можеби би требало да останат мирни, а и само Инзаги е единствено решение сега, освен некој тренер кој се вртел по разни екипи, а ќе биде само преодно решение, а таков не сакам. Значи, сега Инзаги, во јануари Инзаги или Сидорф и во јуни/јули овие двајца плус Прандели (можеби и вреди чекање за него).

Јас сум за Сидорф, има доверба од Берлускони, беше одличен фудбалер, има став за трнер, интелигентен е, разбира фудбал, сака убав фудба, има авторитет... И Милан секогаш имал среќа со тренери кои што претходно не направиле нешто многу, но поради различни причини биле интересни. Саки, Капело, Анчелоти!!!

П.С. Надвор од темата, да не се дрогира Констант?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom