Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Ако не сакаш да знаеш, зошто прашуваш? МИслиш дека О.Т.О. е исто со масонеријата и нивните философии? Во грешка си... жалам.
Ти реков да откриеш некоја тајна? Само ти побарав предлог за добра книга која е пред времето на крули...
Можеби тебе те интересира редот само заради тајните, но мене не ми се битни.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 02:19 ---
Така де. Та нели велиме:

Прави што ти е волја и тоа нека биде цел Закон. - Книга на Законот
Вие тоа го велите, јас не.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194
Ти реков да откриеш некоја тајна? Само ти побарав предлог за добра книга која е пред времето на крули...
Можеби тебе те интересира редот само заради тајните, но мене не ми се битни.
Небитно зошто мене ме интересирал или интересира Редот.
Јас тебе те прашувам зошто те интересира Редот? Што бараш поточно во врска со Редот, што не разбра во однос на Редот од официјалните документи дадени да знаат неиницирани?
И ти одговорив на тоа откако се пожали како не сакаш да читаш нешто од Кроули (иако ќе дознаеш многу за О.Т.О., дури и историја),го знаеш оној „забеганиот у космосот“ од кој сигурно си прочитал десетина книги... :)
Вие тоа го велите, јас не.
Ние предизвикуваме секој да го прави тоа, порано или покасно... :)
Нема бегање од сопствената волја младичу...

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Небитно зошто мене ме интересирал или интересира Редот.
Јас тебе те прашувам зошто те интересира Редот? Што бараш поточно во врска со Редот, што не разбра во однос на Редот од официјалните документи дадени да знаат неиницирани?
И ти одговорив на тоа откако се пожали како не сакаш да читаш нешто од Кроули (иако ќе дознаеш многу за О.Т.О., дури и историја),го знаеш оној „забеганиот у космосот“ од кој сигурно си прочитал десетина книги... :)
Ме интересира, највеќе историјата на редот, хиерархијата и останати најосновни работи.
Како што јас имам сигурно прочитано десетина книги, така и ти сигурно ги следиш неговите стапки во однос на филозофијата, начинот на живот, сексуалната определеност и се останато...
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 02:30 ---
Ние предизвикуваме секој да го прави тоа, порано или покасно... :)
Нема бегање од сопствената волја младичу...
Да, да сигурно вие секого го предизвикувате, вие сте главни, да не бевте вие слепци ќе останевме.
Не се согласувам со твојт став.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194
Ме интересира, највеќе историјата на редот, хиерархијата и останати најосновни работи.
Како што јас имам сигурно прочитано десетина книги, така и ти сигурно ги следиш неговите стапки во однос на филозофијата, начинот на живот, сексуалната определеност и се останато...
Воопшто неточно... не можам, ниту сакам да бидам Кроули :) Не е философијата да бидеш Кроули и да правиш што правел Кроули низ животот... Та не сме ние христијани да бидеме сите Исус :D
Ја почитувам Кроулиевата силна волја што ја извршувал цел живот! :)
Инаку за најосновните работи, има по официјалните страници на О.Т.О., ќе се снајдеш сигурно.

П.С. И не треба да се сложуваш со моите ставови. Ако се сложуваш, значи нешто матиш вода :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194
Поточно кажано - како сака, со кого сака и каде сака.
Поточно, пред да даваш дефиниции, ќе мора да научиш што е волја, да ја прочиташ Книгата на Законот и нејзините коментари, за да се разбериме...
Бидејќи „Исто така, исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја!“ е цитат од Книгата на Законот.
Ако „поточно“ беше сака, а не волја ќе стоеше сака во Книгата на Законот!
Ќе мора да направиш разлика помеѓу волја и желба! За ова е пишувано тука... не ме препрашувај пак :)

Вака ќе се промашуваме во муабетите...

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Поточно, пред да даваш дефиниции, ќе мора да научиш што е волја, да ја прочиташ Книгата на Законот и нејзините коментари, за да се разбериме...
Бидејќи „Исто така, исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја!“ е цитат од Книгата на Законот.
Ако „поточно“ беше сака, а не волја ќе стоеше сака во Книгата на Законот!
Ќе мора да направиш разлика помеѓу волја и желба! За ова е пишувано тука... не ме препрашувај пак :)

Вака ќе се промашуваме во муабетите...
Волја е според вашиот ред, што не значи дека е точно. Помеѓу волја и желба правам разлика. но ти треба да правиш разлика помеѓу сака и посакува па да ти биде појасно.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194
:(:tapp:

ПС: Знаеш ли што е двогледало?
Сега не значи дека е точно или не е точно? :)
Редот прифати закон кој што вели дека секој е Ѕвезда, секој има своја орбита и секој ако ја извршува својата чиста волја неослабната од страст за резултат ќе биде совршен и ниту еден бог или човек нема да сака да го казни заради тоа оној што го прави ова!
Ова во кратки црти...
Што ти најде неточно во учењето на О.Т.О. и каде? :)

Ќе мора да научиш подобро во врска со Телемата и О.Т.О. и A.'.A.'. и се останато... бидејќи не знам што да ти коментирам на вакви изјави во обид да дискредитираш нешто за кое што немаш познавање

П.С. Ако мислиш да се тегавиш, ќе те пријавувам. Оди учи, не биди детиште, ова мислам дека ти го имам кажано и порано на темава...

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Што ти најде неточно во учењето на О.Т.О. и каде? :)
П.С. Ако мислиш да се тегавиш, ќе те пријавувам. Оди учи, не биди детиште, ова мислам дека ти го имам кажано и порано на темава...
Досега немам пронајдено неточно учење, но ме иритира тоа што од најобична работа, се прави цела филозофија која на крајот пак се сведува на најобичната проста работа.

Слободно пријави ме, не најдов причина поради која треба да бидам пријавен ама ајде.

ПС: Ми имаш кажано и порано, и стварно сакам да те послушам, ама неможам. Што да правам кога не ми е тоа волја.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194
Досега немам пронајдено неточно учење, но ме иритира тоа што од најобична работа, се прави цела филозофија која на крајот пак се сведува на најобичната проста работа.
Па иритирај се, штом ти е волја, јас од твоето иритирање само добивам инспирација да пишувам за Телемата, Редот и да си поставувам прашања на кои добивам добри одговори, и се надевам други што ќе читаат во иднина, сами ќе си одговорат за себе дел од тие прашања :)
Не пишувам тука само за тебе или некој што пишувал на темава и прашувал нешто или се обидувал да се докажува со учењето на Редот: пишувам и за идните читатели!

ТИ доби одговор нели на прашањето? ГО забележа на почетокот откако искритикува како не сакаш книги од „забегани во космосот“, но те изиритира мојот пристап нели? (y)
Ти пристапи со „лева нога“ што да правиме... секако доби објаснувања, знаеме што те интересира, не беше залуден муабетот нели? :)

И не се иритирај, ништо не добиваш со тоа.

Се читаме во иднина, доцна е.. :)

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Па иритирај се, штом ти е волја, јас од твоето иритирање само добивам инспирација да пишувам за Телемата, Редот и да си поставувам прашања на кои добивам добри одговори, и се надевам други што ќе читаат во иднина, сами ќе си одговорат за себе дел од тие прашања :)
Не пишувам тука само за тебе или некој што пишувал на темава и прашувал нешто или се обидувал да се докажува со учењето на Редот: пишувам и за идните читатели!
Ај за арно за убаво.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 02:10 ---
ТИ доби одговор нели на прашањето? ГО забележа на почетокот откако искритикува како не сакаш книги од „забегани во космосот“, но те изиритира мојот пристап нели? (y)
Ти пристапи со „лева нога“ што да правиме... секако доби објаснувања, знаеме што те интересира, не беше залуден муабетот нели? :)

И не се иритирај, ништо не добиваш со тоа.

Се читаме во иднина, доцна е.. :)
Ништо не си разбрал, не ме иритира, туку смешно ми е тоа што од една работа сакаше да направиш две.

Секако дека муабетот не е залуден, од се може нешто да се научи кога се сака.

И пред 10 минути не ти беше доцна, 3:00, а сега е 2:10 :)

Kajgana Shop

На врв Bottom