Avast Safezone

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
пред малце направив апдејт на аваст и ми се појави аваст safezone тоа е како виртуелен виндовс како што разбрав и демек е посигурно за онлајн купување трансакции и така, тука ако го интересира некој нека види, и ако некој користел нека каже дали има стравно разлика од обично

https://support3.avast.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1185

Ако купуваш онлајн, ок е, ако не немаш потреба.

сега се мислев да почнувам со купување онлајн ама ми беше малце страв ради вируси кејлогери, ова кога го видов како 1 на 10 ми дојде ако е стравно така добро како што пишува

сега се мислев да почнувам со купување онлајн ама ми беше малце страв ради вируси кејлогери, ова кога го видов како 1 на 10 ми дојде ако е стравно така добро како што пишува

Добро си е, имај во предвид да направиш скен со Hitman pro & Malwarebytes пред да купуваш. И пред да се логираш било каде, отвори incognito mode/private tab.

Добро си е, имај во предвид да направиш скен со Hitman pro & Malwarebytes пред да купуваш. И пред да се логираш било каде, отвори incognito mode/private tab.

тоа 2 различни програми се? со 1 од нив да направам ?

Зошто да ги симнуваш нив кога веќе имаш Аваст ? :confused:

Avast-от е добар за full time протекција, а Malwarebytes има екстра скенер и може да најде нешто што останатите програми не успеваат.
Јас ја препорачувам таа комбинација од Avast + Malwarebytes (Да нема забуна Avast-от работи цело време, а со Malwarebytes скенираш од време на време. Не знам колку е точно, но не чини два програми во исто време да работат)

За Hitman Pro не можам да кажам се уште не сум го испробал.

П.С Еве добра страна кој го интересира приватноста и како да се заштити.
https://securityinabox.org/en

Hitman Pro е неверојатен продукт, кој се користи за таканареченото on demand скенирање, или на нашки, спроед потреба, на пример 1 во неделата си скенираш, или пред да правиш некоја онлјан трансакција.

Истото важи и за Malwarebytes, ако користите Avast, немојте да го активирате пробниот период од 30 дена за Malwarebytes Pro, затоа што содржи слични модули како Avast, и може да додје до конфликти, успорувања на системот.

Значи Avast, со селектирани scan for pups сетинзи, во трите штита од активната заштита.
Можете да пробате и да го подесите на high, скенирањето на интернет штитот.

.jpg

И методот кој го посочив горе. Не ви треба ништо друго!

Hitman Pro е неверојатен продукт, кој се користи за таканареченото on demand скенирање, или на нашки, спроед потреба, на пример 1 во неделата си скенираш, или пред да правиш некоја онлјан трансакција.

Истото важи и за Malwarebytes, ако користите Avast, немојте да го активирате пробниот период од 30 дена за Malwarebytes Pro, затоа што содржи слични модули како Avast, и може да додје до конфликти, успорувања на системот.

Значи Avast, со селектирани scan for pups сетинзи, во трите штита од активната заштита.
Можете да пробате и да го подесите на high, скенирањето на интернет штитот.

.jpg

И методот кој го посочив горе. Не ви треба ништо друго!
Зошто е овој твој аваст ваков ?
Ова е кај мене
XexocdU.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom