Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чекаме да видиме што си направил...utre ke go zemam,pa ke pisam so kako
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 21:42 ---
utre ke go zemam pa ke pisam so kako

znam,ama podobar ekran ima,makar sto i ovoj ne e los 1920x1200
10' = 0 поратбилиност, 10' се таблети за дома, за медија, и за статична употреба, пробај да го држиш 10-та во една рака подолго од 30-на секунди, good luck with thatДобро си е 10 инчиот таман си е,а не 11 или 13 инчи LoL .А што се однесува до изборот би бирал нексусот 7 или 10 според ваша ценовна прифатливост е сега јас го користам таблет ајпад околу 10 инч и за сурфање е попрегледно и читливо и повеќе држи батеријата оти е поголема од 7 инчиот иако не мора да значи .
И на крај батали АМЦ туку оди во анхоч ова или ова во анхоч има услови и на рати
не гледај овој број 1920 х 1200 туку гледај пиксел по густина по инч како што е 300ppi или 334 ppi на пример оти и на безимени таблети постои 1920х 1080 фул ХД ,а приказот е мизерија така да знаеш![]()

What? кој има подобар екран?
10' = 0 поратбилиност, 10' се таблети за дома, за медија, и за статична употреба, пробај да го држиш 10-та во една рака подолго од 30-на секунди, good luck with that
Батеријата исто така не држи повеќе..далеку од тоа.
![]()
За крај цела линија на Asus Мемопад = low end лоша изработка, слаби перформанси и квалитет. Nexus 2013? - мид енд перформанси, и изработка, за малце повисока цена.
Исто така дисплејот кај Nexus 7 е 2 класи подобар од кај Asus Memo серијата.
Тоа е тоа. Ја берам некој денар за Нексусот овој новиот, мене повеќе ми е за читање е-книги нешто скајп/сурфање и то (сеа за сеа) а сакам да го купам ово Нексус зошто ке ми треба и за факултет за брзо време така да... Јас сум за Нексусот а авторот на темата како сака нека прави, негов избор си е то.What? кој има подобар екран?
10' = 0 поратбилиност, 10' се таблети за дома, за медија, и за статична употреба, пробај да го држиш 10-та во една рака подолго од 30-на секунди, good luck with that
Батеријата исто така не држи повеќе..далеку од тоа.
![]()
За крај цела линија на Asus Мемопад = low end лоша изработка, слаби перформанси и квалитет. Nexus 2013? - мид енд перформанси, и изработка, за малце повисока цена.
Исто така дисплејот кај Nexus 7 е 2 класи подобар од кај Asus Memo серијата.
daleku e od losa izrabotka i slabi performansi
Тоа е тоа. Ја берам некој денар за Нексусот овој новиот, мене повеќе ми е за читање е-книги нешто скајп/сурфање и то (сеа за сеа) а сакам да го купам ово Нексус зошто ке ми треба и за факултет за брзо време така да... Јас сум за Нексусот а авторот на темата како сака нека прави, негов избор си е то.
Зависи од тоа за што ќе го користи таблетот дали е подобро 10 инчи или 7 инчи. Од тоа што го напиша за поголемиот дел си во право освен за болдот. Nexus 10 v1 е некои 380 евра во анхоч. Кога ке излезе v2 испод 400 евра нема шанси да е, а тоа е скоро два пати поскапо од мемопад. И тоа дека ќе биде достапен за 1 месец се многу мали шанси, затоа што не се ни знае кога ќе биде претставен nexus 10 v2, а кога ќе излезе ке им треба скоро 1 месец да го донесат кај нас или може да се случи како овој нексус да го донесат после 1 година.Другар, дали мислиш дека јас зборувам на памет, или пак дека има некоја причина да зборам лошо за мојот омилен бренд од технолошки аспект (Асус)?
Јас сум само реален, ако ти сакаш да си се убедиш дека си купил или ќе купиш квалитет, и тоа 10 инчен таблет, за ~ 300 евра, се лажеш. Го имам Nexus 7 2013, знам како лежи во рака, (одлично) гумиран е од долната страна, и е доста добро изработен, моделите на Асус исто така сум имал можност да ги видам и користам на кратко, малце да ги стиснеш крцка, мислиш ќе се скрши во секој момент. Процесорот - графичката - чипсетот е малце стар кој дури и кога се појави беше спор, а камо ли сега. Mоја препорака ти е да си земеш nexus 10 v2, кој ќе биде достапен за максимум 1 месец во државава, а ќе биде 3x побрз од овој, 2x подобро изработен, 5x подобар дисплеј, Android 4.4 наместо 4,2 навремени апдејти, подршка од сите форуми низ светот, и све далеку подобро за најмногу 20% повисока цена.
Од Nexus 7 2013, до ~ 400 евра, нема подобар таблет, а цената му е 250.

И така да не отварам нова тема да ми препорачате некое таблетче до 7000 ?![]()
7000 ден7 ili 10 inci?

Собери уште 3к и Нексус7 а може и да почекаш после нова година може и ќе го намалат нексусот од 10к на 7-8к денари.7000 ден![]()
Зависи од тоа за што ќе го користи таблетот дали е подобро 10 инчи или 7 инчи. Од тоа што го напиша за поголемиот дел си во право освен за болдот. Nexus 10 v1 е некои 380 евра во анхоч. Кога ке излезе v2 испод 400 евра нема шанси да е, а тоа е скоро два пати поскапо од мемопад. И тоа дека ќе биде достапен за 1 месец се многу мали шанси, затоа што не се ни знае кога ќе биде претставен nexus 10 v2, а кога ќе излезе ке им треба скоро 1 месец да го донесат кај нас или може да се случи како овој нексус да го донесат после 1 година.