- Член од
- 25 јануари 2012
- Мислења
- 130
- Поени од реакции
- 68
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
baraat dokaz/dokument deka dedo ti bil bugar ... tuka ne skinaaПреписката е в'рната за доп'лнителна проверка. ?
Не е само мојата ...? што е тоа
Каков е тој доказ и од кај може да се земе?? Јас разбрав дека доволно било да однесеш извод од дедо и баба родени пред 1940 година... И дали некој ги враќале на дополнителна проверка и порано или нов закон е ова.... ???baraat dokaz/dokument deka dedo ti bil bugar ... tuka ne skinaa
Каков е тој доказ и од кај може да се земе?? Јас разбрав дека доволно било да однесеш извод од дедо и баба родени пред 1940 година... И дали некој ги враќале на дополнителна проверка и порано или нов закон е ова.... ???![]()
според мене , мислам дека сите треба ДА сМЕ ПАТРИОТИ, и да си ја браниме државата, бидејки ако ние не ја браниме, тогаш кој ке ја брани, ДРУГИ пасоши зимање НИКАКО!
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 01:17 ---
според мене , мислам дека сите треба ДА сМЕ ПАТРИОТИ, и да си ја браниме државата, бидејки ако ние не ја браниме, тогаш кој ке ја брани, ДРУГИ пасоши зимање НИКАКО!
Каков е тој доказ и од кај може да се земе?? Јас разбрав дека доволно било да однесеш извод од дедо и баба родени пред 1940 година... И дали некој ги враќале на дополнителна проверка и порано или нов закон е ова.... ???![]()
секаков документ може да ти е од корист, ако бил доброволец во бугарската војска, работел за бугарската администрација, бил член на бугарската егзархија до 1913 70% од Македонците беа документ од училиште таму исто така пишува, ако има писма до бугарскиот цар каде се определува за бугарин како оние на Лазар Колишевски и михаило апостолски.Каквото најдеш може да користиш за доказ но тоа е редно да го направиш уште при поднесување на документи а не кога ти откажат
Ти другар како зборуваш како сите по дома да имаат бугарски документи. па одете до втората фиока десно и извадете нешто за доказ. Проблем е луѓево што немаат документи или никакви допирни точки со бугарски корени бар не документирано.Се знаеше дека оваа политика само со изјава дека некој е бугар ке и дојде крај и дека не е валидна, мислеа дека сите бугари ке ги направат преку вечер. Државјанството е правна врска, а не национала. Комшија кој аплицирал е разочаран бидејќи се спремаше да оди надвор како лекар, пред некој ден вели дека биле вратени во неколку недели преку 4500 апликации и секој нареден ден ке враќаат по неколку стотина. Новата Министерка за правда била со турско потекло и не отстапила на притисоците.
Мислја че спор'т тук е нап'лно безпредметен! Представете си б'днината в којато Македонија е в ЕС заедно с комшиите си и б'лгари, албанци, г'рци и с'рби спокојно си купуват имоти и к'шти тук! Как ште реагирате и ште го преживеете. Какво значение ште е как'в си се декларирал, освен че си европеец! Или мислите да си останете изолирани като в момента както една малка "Северна Кореја" на Балканите. Скоро бјах в Македонија, имах чувството че п'тувам назад в'в времето!