Прашања до Атеистите II

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
@kooperativa @Атеист
Сметав дека не верувате во никакво боженство но верувањето во реинкарнација е далеку по помалкуверојатно од верувањето во преминување во друга димензија.
Реинкарнација не е божество. И реков можеби а можеби и нешто 10то.... читај подобро.
Што ви е цел во животот за моралните вредности дали ги цените или би газеле се пред себе за да ги постигнете своите идеали и цели?
Се газам пред себе, нарочито православни христијани, убивам, крадам, вошки имам и по тавани спијам.... Задоволен од одговорот?
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 23:04 ---
Ne e poentata na prasanjeto da ti dokazuvam sega i jas deka jas ne sum mozebi sledbenik na satanata.... Ajde da ti napravam kejf i da si gi skratime malku makite,ke ti kazam deka Nemam jas dokaz deka ne sum sledbenik na satanata (mada gi imam ilijadnici),kazi mi go sega ti dokazot deka ti ne go sledis satanata ?
Каде е прашањето. Немам намера ништо да ти докажувам, ако имаш прашање, бујрум.
А за тоа ајде ќе речам и јас дека немам доказ дека ти си шејтанов слуга, макар да да ги имам милиони).

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Реинкарнација не е божество. И реков можеби а можеби и нешто 10то.... читај подобро.

Се газам пред себе, нарочито православни христијани, убивам, крадам, вошки имам и по тавани спијам.... Задоволен од одговорот?

Не,човек кој не верува прво што ми паѓа напамет ми доаѓа тоа но сепак добро тоа е ваш став во животот согласно со вашта свест.
ПС:Повеќе со Атеист можело да се разбереш него со Муслиман.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
@kooperativa @Атеист
Сметав дека не верувате во никакво боженство но верувањето во реинкарнација е далеку по помалкуверојатно од верувањето во преминување во друга димензија.

Уште едно прашање:

Што ви е цел во животот за моралните вредности дали ги цените или би газеле се пред себе за да ги постигнете своите идеали и цели?
тоа што е повероватно и помалку вероватно е тема за дебата. и на право место си за тоа(y), само да напомнам, неверувањето во бог не е еднакво на неговото негирање!!! зошто? затоа што тоа е само една од тезите за настанокот на животот.
а околу моралните норми, .... тоа се човечки норми, така да јас само ги практикувам. дали ќе газам или не зависи од ситуацијата и луѓето инволвирани во случката. еве и да ти дадам пример, .... некој да ми го нападне/злоставува детето........ друже, тука ич не ја мислам, ГО ЛЕЖАМ и готово. значи ....... би газел се' пред себе, па и морални и какви и да се вредности.
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 23:09 ---
Не,човек кој не верува прво што ми паѓа напамет ми доаѓа тоа но сепак добро тоа е ваш став во животот согласно со вашта свест.
ПС:Повеќе со Атеист можело да се разбереш него со Муслиман.
АЛЕЛУЈА!!! ;)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Ако не можеш да препознаеш сарказам, твој проблем. Мене помисла на верник ми асоцира на 9/11 (11.09 по нашки)

Јас би сакал тебе лично да те прашам,како човек кој ги отфрлил сите религиски убедувања и се дал на разумот,логиката,науката.
Онака човечки те прашувам: Дали навистина мислиш дека 9/11 е дело на некакви си радикални алкаедаосамабинладен муслимани? Искрено.
Не планирам дискусии,убедувања и слично,твоето мислење ме интересира.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас би сакал тебе лично да те прашам,како човек кој ги отфрлил сите религиски убедувања и се дал на разумот,логиката,науката.
Онака човечки те прашувам: Дали навистина мислиш дека 9/11 е дело на некакви си радикални алкаедаосамабинладен муслимани? Искрено.
Не планирам дискусии,убедувања и слично,твоето мислење ме интересира.
Овој што е?

Да ти помогнам....се е тоа една багра, муслимани, христијани, и што уште не...следбеници на шејтанот. :)
Онде ти одмагаат, ваму ти помагаат....јбг.
Во Македонија некако не сте против луциферијанциве, кога станува збор за друго тогаш сте за......крај не може да ви се фати.

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Vo ovaa raspravija za ateistite i teistite, moze li nekoj da mi go objasni slednovo:

Vleguvate vo crkva... Vnimanieto vi go privlekuva Marija so Isus.

Vo red.
Prasanjeto e:

Koga ne postoi nikakov originalen slikovit prikaz na Isus i Marija - dali e toa samo religiozna manifestacija na ikonopoloznicite - rezultat na licna imaginacija ili platena rabota na zanatciite za islikuvanje?

Vo Afrika ili Juzna Amerika, najcesto, toj e pretstavnik na crnata rasa...

Uste pointriganten e zaklucokot na denot na voskrsnuvanje: - Vo 24. zoni, na polnoc se slavi negovoto voskresnuvanje 24. pati.

W

Werther

Гостин
Greska si. Voopsto nemam problem jas so tvoeto "neveruvanje".so toa samo ti imas problem.
Бараш доказ од Атеист дали е следбеник на нешто, за кое тој неверува дека постои. Не ја гледаш апсурдноста ?

едитирано од модератор.

Батали овие меѓуверските дискусии...

ComputerService

Доктор
Член од
7 мај 2013
Мислења
90
Поени од реакции
50
Ај едно прашање и од мене :D
Атеисти сте ?! во ред, ПА ЗОШТО БЕ НОСИТЕ ИМЕ НА НЕКОЈ СВЕТЕЦ !? Петар, Павле, Илија, Благојче и сл ?!
Еве можи родителите ваши биле верници па ве крстиле и сл, а зашто сега на вашите деца им ставате пак име на некој светец безразлика Рисјанин/Муслиман ?!
Што не му ставите име: камен, дрво, ќутук, орев, тиква, крастајца... ?!
И уште едно, во многу случаи сум забележал, т.е нире верниците повеќе то велиме „ОБО У ПИЧКУ МАТЕРИН“ а атеистите(имам доста пријатели атеисти) и знаат да речат „ОО ГОСПОДЕ БОЖЕ“

П.с Човек кој не е верник, тој не е човек, по моја гледна точка, како едно диво животно кое го минува цел живот со мислата само за „ХРАНА“ и ништо друго!

Да не бидам погрешно сватен, и се извинувам доколку некој лично го сватил, и се навредил!

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Темата е затворена поради хемиско чистење.

едит: Избришани се 60 оф-топик мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеисти сте ?! во ред, ПА ЗОШТО БЕ НОСИТЕ ИМЕ НА НЕКОЈ СВЕТЕЦ !? Петар, Павле, Илија, Благојче и сл ?!
Еве можи родителите ваши биле верници па ве крстиле и сл, а зашто сега на вашите деца им ставате пак име на некој светец безразлика Рисјанин/Муслиман ?!
И уште едно, во многу случаи сум забележал, т.е нире верниците повеќе то велиме „ОБО У ПИЧКУ МАТЕРИН“ а атеистите(имам доста пријатели атеисти) и знаат да речат „ОО ГОСПОДЕ БОЖЕ“

П.с Човек кој не е верник, тој не е човек, по моја гледна точка, како едно диво животно кое го минува цел живот со мислата само за „ХРАНА“ и ништо друго!

Да не бидам погрешно сватен, и се извинувам доколку некој лично го сватил, и се навредил!
Баш ми е мило што имаш другари кои се викаат камен, дрво, ќутук, орев, тиква, крастајца. И што имаш другари животни кои само на ХРАНА мислат. А како велат “с ким си, такав си“.

А тие светците (не знам кој светец муслиман знаеш) како светци се родени или како? Пишува во тоа книжулето библија шо го викате кои имиња се за светци а кои не?

За мене верници не се луѓе, роботи навлечени на командување, но тоа според мене.
Немој погрешно да сватиш, критиката не е навреда ќутук еден, ќутук е навреда.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Бараш доказ од Атеист дали е следбеник на нешто, за кое тој неверува дека постои. Не ја гледаш апсурдноста ?

едитирано од модератор.

Батали овие меѓуверските дискусии...
Malterdzijo,vrati se na prasanjeto.
Ako ti si ogranicen,ne javuvaj se na sekoe.

Spored site religii,kako sto e opishana satanata,Ateistite se vistinski nivni sledbenici vklucuvajki go i toa sto ne veruvaat vo satanata,bidejki satanata i ne zahteva nekoj da veruva vo nego,toa na satanata i ne mu e bash bitno.Satanata samo saka da gi odaleci lugeto od Bozjiot pat,da ne veruvaat vo Boga,da rabotaat sprotivno Bozjiot zakon,da PROVOCIRAAT DRUGI,DA OMALOZUVAAT DRUGI DA VREGJAAT DRUGI,da ne znaa ljubezno kon drugi da se obrakjaat.....
Toa sto ke kazes deka ne veruvas vo satanata ne e dokaz deka ne go sledis.

Da ti pojasnam,posto slabo krepish.
Tuka naj mnogu ljubite da kazete deka vernicite se izmanipulirani od nekoi si tajni vladi,od nekoi si sto znam koi... ama za toa ne sme bile svesni. Eve i nie ne veruvame vo toa.

Na isti nacin i vie ste sledbenici na satanata,po sekoja postapka rabotite onaka kako sto satanata saka,vaka,gledano do verska gledna tocka,ama ne ste svesni za toa,taka i jas ke kazam.

W

Werther

Гостин
Malterdzijo,vrati se na prasanjeto.
Ako ti si ogranicen,ne javuvaj se na sekoe.

Spored site religii,kako sto e opishana satanata,Ateistite se vistinski nivni sledbenici vklucuvajki go i toa sto ne veruvaat vo satanata,bidejki satanata i ne zahteva nekoj da veruva vo nego,toa na satanata i ne mu e bash bitno.Satanata samo saka da gi odaleci lugeto od Bozjiot pat,da ne veruvaat vo Boga,da rabotaat sprotivno Bozjiot zakon,da PROVOCIRAAT DRUGI,DA OMALOZUVAAT DRUGI DA VREGJAAT DRUGI,da ne znaa ljubezno kon drugi da se obrakjaat.....
Toa sto ke kazes deka ne veruvas vo satanata ne e dokaz deka ne go sledis.

Da ti pojasnam,posto slabo krepish.
Tuka naj mnogu ljubite da kazete deka vernicite se izmanipulirani od nekoi si tajni vladi,od nekoi si sto znam koi... ama za toa ne sme bile svesni. Eve i nie ne veruvame vo toa.

Na isti nacin i vie ste sledbenici na satanata,po sekoja postapka rabotite onaka kako sto satanata saka,vaka,gledano do verska gledna tocka,ama ne ste svesni za toa,taka i jas ke kazam.
Добро, така нека биде. Следбеници на Сатаната сме.

П.С Степенувањето споено се пишува. Зашто имаш само 6то одд, и соодветен пример ќе следи: добро, подобро, најдобро. Се' ова споено се пишува.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.574
Поени од реакции
4.570

Јас се викам Дарко и сум атеист. :)
Види, не може да бидеш роден атеист. Јас (а и верувам и повеќето атеисти) пораснав како христијанин се до мојата 16 годишна возраст кога сфатив дека јас не сум повеќе верник и дека не сум повеќе по религијата. Едноставно сум донел таков заклучок дека за мене не постои Исус и дека не верувам повеќе во работи кои што биле наведени во Библијата на пример: Исус се вратил од мртвите, Исус од вода правел вино и ред други чуда што ги правел тој...Но не значи дека ако сум атеист и дека не ги почитувам останатите религии, туку напротив.
Се надевам дека ти се разјаснати некои работи;
Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom