Образование - организирано перење мозок?

• Креатор на темата Креатор на темата akto
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
@akto друже овие што ти контрираат се сите со испрани мозоци.

Сите имаат образование, повеќето дури високо. Ехаа дур дошле до високото, што перење им удриле, да знаеш само.

НЕ тврдам дека е во ред или дека не е во ред.
Тврдам дека е еден вид на перење на мозок.

Значи 2+2=4 или физика, хемија, биологија, човекова анатомија се перење на мозок, а не работи кои човекот МОРА да ги знае?

Да ставиме на кантар:
Азбука + математика + биологија vs. Последната вечера + апостоли + други религиозни приказни од пред 2000 години

Гледам дека си умен човек. Вака искрено, според тебе, чисто теоретски - му ја бришеш целата меморија на едно дете и прво му го „переш“ мозокот со знаењата кои се стекнуваат при формалното образование. А потоа, му го бришеш сето тоа знаење и му засадуваш еден тон знаење поврзано со трите најголеми религии - што повеќе ќе му користи во животот на дете од 7 до 17 години?

Оф леле, и кадро и не кадро се нафатило да филозофира. Не можеш да докажеш тврдења од Библијата со помош на Библијата. Ова му е познато на 4 годишни деца. Разбираш што воопшто значи зборот доказ?

Не се обидувам да ја потврдам библијата со помош на истата.
Тука не е темата за библијата во која искрено мислам дека има доста противречности и нелогичности.
Јас тврдам дека исус постоел и дека имал натприродни моќи.
Јас не велам дека се што е во библијата е точно.

На камен темелник се вика поп да освети.
Војници во мисија во авганистан поп со темјан ви прска.
Држава гради цркви.
Све то е ок. Ама веронаука не смее во училишта. Јаој реџепе :eek:
Колку што знам и МПЦ и ИВЗ беа подговтени свои попови и оџи да пратат на предаваат без притоа тие да земаат дневници од државата т.е од МОН.
И предметот требаше да е изборен. Па ко хоче нек изболи.
Злобода на избор, нели.
Ама јас не го плаќам попот кога оди да го осветува тој камен темелник, организаторот го плаќа.
И зошто воопшто да се користи образованието, кога религиите си имаат храмови за таа намена?

@akto друже овие што ти контрираат се сите со испрани мозоци.

Сите имаат образование, повеќето дури високо. Ехаа дур дошле до високото, што перење им удриле, да знаеш само.

Види друже, и јас имам мастер.
Сите сме испрани мозоци на овој или на оној начин.
Проблемот е кога перењето на мозок од една иституција или установа се прифаќа како нормално и неминовно како природен процес а од друга институција се сатанизира.

Не се обидувам да ја потврдам библијата со помош на истата.
Тука не е темата за библијата во која искрено мислам дека има доста противречности и нелогичности.
Јас тврдам дека исус постоел и дека имал натприродни моќи.
Јас не велам дека се што е во библијата е точно.

едитирано од модератор.

Каде пишува дека Исус имал натпрородни моќи? Во Библијата.

Каде освен во Библијата пишува дека Исус имал натпрородни моќи? Никаде.

Со што докажуваш дека Исус имал натприродни моќи, бе тркало едно?

Со Библијата.

Добро, толку ли е тешка логиката што мораш вака да се бламираш?

Види друже, и јас имам мастер.
Сите сме испрани мозоци на овој или на оној начин.
Проблемот е кога перењето на мозок од една иституција или установа се прифаќа како нормално и неминовно како природен процес а од друга институција се сатанизира.

Ама ти дека имаш мастер, си успеал да сфатиш дека ти переле мозок цела младост.

Ама јас не го плаќам попот кога оди да го осветува тој камен темелник, организаторот го плаќа.
И зошто воопшто да се користи образованието, кога религиите си имаат храмови за таа намена?

Па ти нема да го плаќаш попот да држи веронаука во школо. МПЦ ќе го прави тоа.
За вторио дел, зашто да имаме физичко воспутување кога има школи за фудбал, кошарка, ракомет, тенис, има аеробик, карате, итн
Зашто да учиме музичко ко има приватни часови за тоа.
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 00:29 ---
Ама ти дека имаш мастер, си успеал да сфатиш дека ти переле мозок цела младост.

Пак во погрешен правец.
Јас не реков дека образованието не е ок.
Пак да се вратам пак ќе одам на факс. Нема во никој случај тоа да го заменам со некој манастир :)
Фактот е дека многу институции се обудуваат и плански вршат перење мозок или во најмала рака влијаат на тоа што е морално а што не.
А цело време тука се фаќаме како кога истото во прави МПЦ или ИВЗ тоа е сатанистички.

Образованието се финансира од јавни приходи, а не сите во општеството се религиозни. Зошто некој што не е религиозен да плаќа за религиозна програма во склоп на образование?
Неможеш тоа да го споредуваш со Геј парада.

И полицијата се финансира од јавни приходи па види кого затвораат по затвори...не ти држи вода ова. Знам дека сакаш да го браниш системов, он те храни....ама привремен е твојот бенефит, на крај ќе мораш да ја платиш цената.
Околу образованието....се додека постои ќе биде перење на мозок. Системот ствара робови...идиоти, а не некој што би разбрал што се крие позади истиот....а тие се architects of control што би рекол М. Тсарион.
На системот му требаат "тикви" a не луѓе, стада а не индивидуи. Па така крајниот продукт е стока, по делата ќе ги познаеме нели?
А за отварачот на темата....истата приказна е и со религиите, а тука спаѓа Исус. Рака под рака оди системот и црквата, во нашиот случај да речеме. Така да, @akto ...ти си ја разбрал до негде пола приказната.

Ако некој вика дека МПЦ и ИВЗ се сатанистички, значи дека признава дека постои Сатаната, а со тоа и дека Господ постои, што значи дека верува во МПЦ и ИВЗ :)

едитирано од модератор.

Каде пишува дека Исус имал натпрородни моќи? Во Библијата.

Каде освен во Библијата пишува дека Исус имал натпрородни моќи? Никаде.

Со што докажуваш дека Исус имал натприродни моќи, бе тркало едно?

Со Библијата.

Добро, толку ли е тешка логиката што мораш вака да се бламираш?

Епа јас пошто сум скроз неписмен, џабе ќе ти докажувам, оти неписмен со писмен не може да се разбере, иди на гугле и пиши Historical proof of jesus, Почни да читаш па ќе стигнеш до негде.
Ваљда

Пак во погрешен правец.
Јас не реков дека образованието не е ок.
Пак да се вратам пак ќе одам на факс. Нема во никој случај тоа да го заменам со некој манастир :)
Фактот е дека многу институции се обудуваат и плански вршат перење мозок или во најмала рака влијаат на тоа што е морално а што не.
А цело време тука се фаќаме како кога истото во прави МПЦ или ИВЗ тоа е сатанистички.

На кој факултет би се вратил, откако согледа дека ти переле мозок?

Епа јас пошто сум скроз неписмен, џабе ќе ти докажувам, оти неписмен со писмен не може да се разбере, иди на гугле и пиши Historical proof of jesus, Почни да читаш па ќе стигнеш до негде.
Ваљда

Мастер, наведи еден единствен доказ настрана од Библијата дека Исус направил било какво чудо.

Еден единствен, но да не биде од Библијата.

А за отварачот на темата....истата приказна е и со религиите, а тука спаѓа Исус. Рака под рака оди системот и црквата, во нашиот случај да речеме. Така да, @aкto ...ти си ја разбрал до негде пола приказната.

Види, настрана божественоста и тако даље.
Од денешна перспектива гледано, чисто онака аналитички, тоа ти е класичен пример за контрола на народот.
Јеби га.
И не само тој, и многу други.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom