Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Не пријател, ти ја утна темата и тоа побаајѓи.Jas mislam deka ja promasuvate temata
Zasto ja mesate RELIGIJATA SO BOG, toa sto ste razocarani od religijata vo celina i kako tie go prestavuvaat Bog, nemame nikakvo pravo da vikame deka ne posti VISA SILA, koga fakt e deka zivotot nastanal od prethodna intelegencija sto e FAKT, zasto go vikam ova?
Koga ke uspees da bides pointelegenten od prirodata,koga ke vidis deka najgolemite izumi ke nabrojam nekolku ili samo DVA coveckiot mozok i telo-- AJ MOLIMTE KAZI MI DEKA TUKA NEMA NISTO SOVRSENO , koga sekoja tehnologija sto se proziveduva vo svetot kopira od prirodata , DA NE NABROJUVAM DO BEZKRAJ, koga ke svatis deka covekot ne izmislil nisto tuku samo ISKOPIRAL togas ne ti treba religija da svatis deka postoi nesto pogolemo od nas
Прво немаш претстава што е тоа атеизам. Нема никаква негација. Атеизмот е неверување во бог (богови). Ништо повеќе, ништо помалку. Неверувањето не значи негација.
Второ. Никој не негира дека постои некаква сила (но ни во сон не би ја рекол виша) која нам ни е непозната. Но тоа бог ли е? Ако е бог, кој е тој? Како се вика? И на крај краишта ама баш никаква врска нема тоа со атеизмот.
Трето. Не секоја религија има бог. прочитај ги претходните мои постови. А секој бог е во врска со некоја религија.
Четврто. Она што го реков и претходно, погледај ги далеку-источните религии, и кажи ми кој е таму креаторот. Ама прочитај прво пред да ми реплицираш. А нели е Универумот како дел од мултиверзумот СОВРШЕН?? Зошто мора да има негов креатор?
Петто, кога ќе сфатиш дека сме помали и од зрно песок во целиот тој универзум и дека никогаш нема да ги сфатиме сите негови механизми, ќе ти стане јасно дека таков творец (опишан во монотеистичките религии) во целава прикаска не само што нема резон, туку е и тотално непотребен.