Дали возачите на БМВ се најлошите возачи ?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
малку офтопик но на тема

на семафори во Автокоманда на црвено светло стојат коли (јас во такси)....десно од семафорот на клупа седи џандарка и разговара на телефон, на тротоар паркирана марица, во блиската цвеќара џандар купува цвеќе......

...црвеното светло трае малку подолго...еден тип со голф губи нерви....турира...и со шлајф трга... поминува на црвено и пошто булеварот пред него е празен почнува да вози како на формула

џандарката само дигна поглед....го одгледа и продожи да разговара на телефон како ништо да не се случило

по 15 секунди се вклучи зелено и сообраќајот продолжи нормално

во ситуацијава колку е крив шоферот толку е крива (дури и повеќе) полицијата која на работно место (платено од наши џебови) си бркаат приватни работи и игнорираат сериозни прекршоци

но кој да ја казни полицијата во државава?

^ Ако мислиш на пешачкиот семафор, кај Алкалоид, многу слабо го почитуваат тој семафор :(

1. Брзината на движење во населено место е регулирана со сообраќајни знаци, а максимална дозволена брзина е 60Км на час.
2. Брзината на движење на отворен пат е регулирана со сообраќајни знаци, а максимална дозволена брзина е 90Км на час.
3. Брзината на движење на автопат е регулирана со сообраќајни знаци, а максимална дозволена брзина е 120Км на час.

На јавен пат во населено место е 60км/ч
На јавен пат надвор од населено место е 80км/ч
На пат резервиран за сообраќај на моторни возила е 110км/ч
На автопат е 130км/ч

Глупости,демек марката на возилото го одредува профилот и открива квалитетите и понашањето на шоферот.Туку ај,барем ви се напраи мерак да се пофалите дека имате БМВ:pos:
Секој возач кој не ги почитува сообраќајните правила и не се однесува во согласност со сигурносните стандарди во сообраќајот е лош возач и потенцијално опасен за себе и останатите учесници.Не е ни до патиштата,туку само во сообраќајната култура.
Ова со дечкиве е голема трагедија и загуба за сите нас,слично на Смилковско езеро.Барем јас така се осеќам.

Ај кога ја забегавме темата офтопик.
Ако чекаме на полицијата ќе се изначекаме. Седнати во
сендвичара полицајци им се јави некој овие -Ја на работа работиме...
Инаку кога некој човек е пијан како за инат инсистира да вози тоа е секогаш така, се напивме малце со другарите и овој едниот другар беше дојден со мотор 200ц (мислам дека е незнам) ми вика ајде да те извозам до таму кај што требаше да одиме викам ок, да видите само како возеше незнам како живи стигнаве, сега кога ми текнува ми е смешно.

^ Ако мислиш на пешачкиот семафор, кај Алкалоид, многу слабо го почитуваат тој семафор :(

На јавен пат во населено место е 60км/ч
На јавен пат надвор од населено место е 80км/ч
На пат резервиран за сообраќај на моторни возила е 110км/ч
На автопат е 130км/ч
Благодарам за исправката, поентата што сакав да ја нагласам е:

“На јавен пат во населено место, возачот не смее со возилото да се
движи со брзина поголема од 60 километри/час, односно со брзина поголема
од брзината дозволена со поставениот сообраќаен знак за целото населено
место или за негов дел.“
и
“На патот надвор од населено место, возачот не смее со возилото да се
движи со брзина поголема од брзината определена со сообраќајниот знак
поставен на патот.“
Поставените знаци не се декор на патиштата, поставени се за да се прилагоди брзината според условите на одредени делови за да е обезбеди безбеден сообраќај.
Проблемот не во типот на возилото, туку во типот на возачот, не постои лоша кола, постои само лош возач.

Може да се дискутира до сабалје,но нема да се вратат од мртвите.Можело вака,така да возел право итн,итн......

Оваа стравична несрека која зема 5 млади животи треба да ви биде поука на вас младите како НЕ ТРЕБА да се вози низ град,и дека една мала грешка чини живот.....

Не влегувајте во филм дека сте во ауто со 200+коња,зошто една грешка и се ке оди во неповрат.Не е само да се качиш во такво возило и гас до даска.Не гледајте многу филмови во стилот на Транспортер или Брзи и бесни зошто сепак тоа е филм,а не е реалност....

Ако поминете со 100 на семфаор на црвено,со јака женска на седиште не ве прави поголем фраер од оној кој ги почитува сообракајните закони.Вистинските фраери знаат кога да застанат и да проценат ситуација,а само луге со пилешки мозок ке изиграваат фраери....

Но не ги осудувам младите,туку проблемот јас лично го наогам кај родителите.Чекај малку,не поминал ни 5000км а веке му даваш ауто кое има тркачки перформанси.За да задржиш таков звер треба под гзот да имаш поминато минимум 100 000км и тоа со возила кои имаат слични перофрманси за да влезеш во таков звер.....

Имам 2 сина од кој едниот е баш во брливите години.Долго време го возеше кофтето на сопругата,па сега почна пополека да се навикнува на поголемо возило.Не можеше да се свести одејки по автопат Скопје-Велес како возилото веднаш постигна брзина од 140км/ч.Научен на помало возило,па стискај.Да стискај ама едно е да стиснеш 68КС,а друго е да стиснеш 143КС,така????

Полицијата според мене треба да воведе засилени мерки посебно во утринските часови,кога испилени мозоци играјки Need for Speed со часови губејки контакт со реалноста,мислат дека треба тоа да се испроба во пракса нивниот стил на возење.Ало бре!!!!!реалниот живот не е Need for Speed каде ако се слупаш,со F2 тастерот ке се вратиш во игра.Во реалниот живот за жал нема F2 тастер.......

Жално е што заминаа 5 млади животи во најубавите години.За другите поука ако сакате да извлечете нешто од оваа страшна сообракајка.Ако не,тогаш продолжете си ги вашите Need fro Speed игри во реалниот живот,па да видиме до каде ке стигнете....Поздрав

Значи и ти си бил класична сељачина. Кул.
По твое излегува дека тие што возат лада,југо,101......не се класична сељачана.тие се фраерите НЕЛИ!

По твое излегува дека тие што возат лада,југо,101......не се класична сељачана.тие се фраерите НЕЛИ!

Без навреда ама според мене ти си најдобар пример за тоа какви луѓе возат BMW и зашто го губи приматот овој автомобил.

Без навреда ама според мене ти си најдобар пример за тоа какви луѓе возат BMW и зашто го губи приматот овој автомобил.
Не бе друже БMW то ми е фамилијарна кола,а понекогаш чуствувам потреба сам да излезам и со ѕверот контролирано да се издувам на некој голем пркинг или автопат.
Ф1 адреналин помалку се смирува со xantia 2.0,polo clasic1.6,alfa romeo 156 2.0 и филингот не е ист.

Секој шо има БМВ, ако не го издрифта барем еднаш, исто како да не е имал БМВ.
Или да излезе на автопат и да фуре со 200+

Или да го слуша шестако под хауба како рика....

Самата кола едноставно те тера да правеш луди нешта. ;)

пс. Сељак сам....

Секој шо има БМВ, ако не го издрифта барем еднаш, исто како да не е имал БМВ.
Или да излезе на автопат и да фуре со 200+

Или да го слуша шестако под хауба како рика....

Самата кола едноставно те тера да правеш луди нешта. ;)

пс. Сељак сам....

Тоа што си сељак е општо познато,а самиот пост го потрврдува доказот.Не те тера самата кола да правиш луди нешта,туку пивтиестата маса запакувана мегу раменици прави луди нешта

Ако си на минимум со пивтиеста маса нормално е дека ке правиш луди нешта,не размислувајки за последиците кои ке произлезат од тие луди нешта....

Пак ке повторам жално е за прерано згаснатите млади животи,но и време да се застане малку и да се размислува трезвено.Во моемнтот не е важно дали се работи за БМВ или Мерцедес,туку дали можело да се спречи на време.

Машкоста не се докажува со 2промила аклохол во себе и позади волан или возење 200+ на булевар.Само се докажува човечката глупост и несовесното размислување дека може се да се случи во тој момент....

Ке влезат во БМВ или било кој јак автомобил и мислат господ за мади*а го фатиле..
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 22:42 ---
Не бе друже БMW то ми е фамилијарна кола,а понекогаш чуствувам потреба сам да излезам и со ѕверот контролирано да се издувам на некој голем пркинг или автопат.
Ф1 адреналин помалку се смирува со xantia 2.0,polo clasic1.6,alfa romeo 156 2.0 и филингот не е ист.

Ајдеееееее.лечиш адреналин со 200+ на автопат....Е браво еве уште еден пациент.....

Assumption is a mother of all fuck ups.

Секоја кола е напраана со некаква визија. БМВ не е направено да биде пензионерска кола. Дрифтал сам, возил сам со 200+ на автопат, минал сам илјадници километри со неа низ Европа, правил сам си ќефо.

Ќеф цена нема.
Ако на тебе ти е ќеф да возеш пензионерски и да солеш акл у слободното време, повели. Ама нем да јадеш гомна за кој шо како и колку си праве со БМВто.;)

Assumption is a mother of all fuck ups.

Секоја кола е напраана со некаква визија. БМВ не е направено да биде пензионерска кола. Дрифтал сам, возил сам со 200+ на автопат, минал сам илјадници километри со неа низ Европа, правил сам си ќефо.

Ќеф цена нема.
Ако на тебе ти е ќеф да возеш пензионерски и да солеш акл у слободното време, повели. Ама нем да јадеш гомна за кој шо како и колку си праве со БМВто.;)

Објасни им го сега ова на фамилиите кои денес место на свадба отидоа на гробишта.....Кеифот цена има и тоа голема,а последиците ги влечкаш цел живот..

БМВ е направено да го возат нормални луге со нормална брзина во населено место,а не со 200+ сред Центар....

А тоа кој што прави со своето БМВ ама ич не ме боли,само да не се чешаш некој ден онаму каде што не треба....

И за крај исфрли тоа дијалектот бе.......

Објасни им го сега ова на фамилиите кои денес место на свадба отидоа на гробишта.....Кеифот цена има и тоа голема,а последиците ги влечкаш цел живот..

БМВ е направено да го возат нормални луге со нормална брзина во населено место,а не со 200+ сред Центар....

А тоа кој што прави со своето БМВ ама ич не ме боли,само да не се чешаш некој ден онаму каде што не треба....

И за крај исфрли тоа дијалектот бе.......

Зашо јас да објаснувам на фамилиите? Не сам ги јас натерал дечките да возат пијани со 200+ по скупските улици.

Па ќе ти кажам, ќеф цена нема.

А за БМВ-то и нормалните брзини, секој сам си дефинира која брзина и на кое место му е нормална.

А за дијалекто, не можам да го сварам скупскио. Ного ми е педерски :)

Зашо јас да објаснувам на фамилиите? Не сам ги јас натерал дечките да возат пијани со 200+ по скупските улици.

Па ќе ти кажам, ќеф цена нема.

А за БМВ-то и нормалните брзини, секој сам си дефинира која брзина и на кое место му е нормална.

А за дијалекто, не можам да го сварам скупскио. Ного ми е педерски :)

Па самиот кажуваш дека си дрифтал си возел 200+,и сакаш да ме убедиш дека секој сам си дефинира која брзина и на кое место.Па ти прв самиот се негираш.Прво кажуваш дека си дрифтал,па не знам си возел 200+ а сега ме убедуваш дека секој сам си дефинира....хехехехеххеех

Ти бе немаш три чисти у тоа лејката да ти кажам.......

Влезен си во некој гаден филм или си на некоја тешка травка од тоа вашиот крај,и не ме убедувај во нешто што не држи вода...

Мислиш дека си маж што си "дрифтал"или си возел 200+,а???? Не бе ку*ле,има уште фурни леб да јадеш да докажеш дека си маж.....Само си ја покажуваш глупоста своја и ништо повеке....

Такви како тебе слични зацрнуваат фамилии,влезени во гаден филм од стилот на Брзи и бесни или можеби е Need for Speed во реален живот,а??

Порасни веке еднаш и..:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp: ама во некој носачки столб најубаво,можеби ке ти проработи пивтиестата маса:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:.......Сервус батка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom