Коцкање или дрога - кое е полошо?

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Коцкањето не е воопшто лошо...поголем доживљај од коцкање и тоа по 2-3 дена без прекин нема

И коцкањето и дрогата знаат да бидат "игри " за господа или за клошари, смрад губитници. Има разлика од коцка до коцка и има разлика од дрога до дрога. Не е исто висококвалитетен кокаин и ефтин хероин да се пукаш у вена. А и зависи како ќе го користиш, научно докажано е кокаинот може да те направи попаметен ако знаеш како да го користиш ;) Пак ќе речам, не е за секого!

научно докажано е кокаинот може да те направи попаметен ако знаеш како да го користиш

Тогаш не знам зошто досега конзументите на кокаин не придонесоа со некое научно откритие,теорија,технолошка иновација,лек или било што.Или можеби не знаат како да го користат,нели?

Ова на идивидидотком го прочита?Дека они постираат вакви научни откритија.

Тогаш не знам зошто досега конзументите на кокаин не придонесоа со некое научно откритие,теорија,технолошка иновација,лек или било што.Или можеби не знаат како да го користат,нели?

Ова на идивидидотком го прочита?Дека они постираат вакви научни откритија.
Сум читал дека Ајнштан користел кокаин не знам колку е вистина ;) а и многу познати личности и научници филозофи користеле

А и зависи како ќе го користиш, научно докажано е кокаинот може да те направи попаметен ако знаеш како да го користиш

Кај тебе такво чудо не може да направи целокупното годишно производство на Колумбија...

;)

Кај тебе такво чудо не може да направи целокупното годишно производство на Колумбија...

;)
Изгледа не ти е познато дека Сигмунд Фројд користел кокаин ;)
Ве разбирам што имате заостанати сфаќања, и татко ми и татко ми кои се на твои години така мислат ЛОЛ но кокаинот е дрога за господа и не може секој да си го дозволи, бар не квалитетна.
За други дроги не знам и не ме занимаат. Знам колку познати луѓе во македонија користат само, газда на едно многу познато радио, телевизија, една голема компанија... секако нема да ги набројувам овде по име и презиме ;) Посебно во нашата работа ни требаат вакви стимуланти да не кренат ;)

Изгледа не ти е познато дека Сигмунд Фројд користел кокаин ;)
Ве разбирам што имате заостанати сфаќања, и татко ми и татко ми кои се на твои години така мислат ЛОЛ но кокаинот е дрога за господа и не може секој да си го дозволи, бар не квалитетна.
За други дроги не знам и не ме занимаат. Знам колку познати луѓе во македонија користат само, газда на едно многу познато радио, телевизија, една голема компанија... секако нема да ги набројувам овде по име и презиме ;) Посебно во нашата работа ни требаат вакви стимуланти да не кренат ;)

Твојата работа е тресење глупости по форуми?

За ова не ти треба кокаин, одлично ти оди и без него.

Твојата работа е тресење глупости по форуми?

За ова не ти треба кокаин, одлично ти оди и без него.
Извини не можеме сите да кажуваме како сме бесмртни :vozbud: мора и вакви глупости доле на земјава да кажуваме :pos:

Од дрогата умира само тој што се дрогира,а од коцката “умира“ цела фамилија:sick:
Внимавај што си напишала и размисли дали си во право.
Потесното семејно опкружување секако е изложено на трауматски доживувања,небитно дали е во прашање дрогата или коцката.И зависникот краде од дома,се зајмува по лихвари,го вовлекува семејството во неволји и долгови итн.итн.

Јас тука во оваа група на прилично штетни пороци би го додал и алкохолизмот, т.е.болеста на зависност од алкохол,сите три се на ист пиедестал,од нив пати и пропаѓа не само несреќникот туку и семејството.Злото е зло,а беспредметно е да расправаме кое е полошо.

Исто така зло е и да мислиш дека кокаинот те прави попаметен.Не,не,грев е тоа,голем грев:D

И коцкањето и дрогата се многу лоши работи. Но на коцка може да изгубиш многу пари, да влезеш во многу долгови... но можеби и ќе ги вратиш тие пари, а со дрога... прво ќе се мрднеш, после рани ќе ти се појавуваат и на крајот можеби или сигурно ќе умреш.

Многу лоши работи се и коцкањето и дрогата. Многу...
attachment.php

па мисллам дека подорбо е коцкање пошто можеш да победиш да кариш некој денр а со дрога може полиција да те фати и да те кажат дома па после фрки 200на сат

Ако ја земем во предвид околината коцкањето е полошо. А кога е во прашање за самиот себе тогаш дефинитивно дрогата !

Според мене и двете се подеднакво лоши.И во овие пороци најчесто се заробени луге со слаб карактер.
И двете ствараат зависност и се прашуваш како да дојдеш до повеке пари за да ги прокоцкаш или да купиш подобра дрога.
Кога би зборувала посебно за дрогата а посебно за коцкањето сите знаеме какви последици ствараат и едното и другото.
И во двата случаеви можеш да загубиш се,а највеке страдаат најблиските.
Дрогата-организмот и мозокот ти се оштетени а на крај можеш да завршиш со смрт од преголемата предозираност.
Коцката-ставаш на коцка од автомобил,куќа па дури и семејството.
И се повеке и повеке те тера да се коцкаш за да дојдеш до поголема добивка.
Што правиме доколку некој не успее да ги врати коцкарските долгови?Добива котек како почеток за предупредување а на крајот може да се случи да го убијат.

И не сфакам,зошто не може и алкохолот да се вметне овде во споредба со коцкањето и дрогата? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom