Зошто модерната жена се плаши од брак?

• Креатор на темата Креатор на темата etoile
  • Време на започнување Време на започнување
Јас па друго разбрав. Имало и фолирантки на тие теми. Помош од мајка, баба... Мене ли тие финти? Не сте домаќинки, параспури сте. Факт! Затоа и избегнувате бракови и одите стари моми до 30-40 години. Не ве бива!

Избегнуваме брак со такви како тебе. Машки шовинисти, недозреани лингури. Затоа што во жената гледате робинка и секс објект. Очекувате од жената и да заработува и да го тера домаќинлукот и не ретко и вас да ве гледа како мало дете. А што нудите вие?? Ништо, си ги лечите фрустраците и вашата неспоспбност обвинувајќи ги жените дека не ги бива, дека се фолиранки.
А реалноста каква е?
Дркате по цели денови и кмичите у кладилница. Не прифаќате било каква работа, оти сте "образовани" и под чест ви е да бркате малтер.
Како некои теткици ќе се зберете па ќе оговарате, барате пари од дома за пиво и цигари.
А ако пак ви се посеќи некој пат, абе има цел град да дознае, оти инаку исто како да не си ебел е (y).
Да имаш право, од такви бегам и еве ме стара мома сум :D.Факт!

Јас па друго разбрав. Имало и фолирантки на тие теми. Помош од мајка, баба... Мене ли тие финти? Не сте домаќинки, параспури сте. Факт! Затоа и избегнувате бракови и одите стари моми до 30-40 години. Не ве бива!
Не, не. Ти грeшка си разбрал. До сега имало двајца фолиранти на ти е теми и двајцата биле МАЖИ!

Некако премногу самопрогласени модерни жени се појавија, веќе се изгуби критериумот која е, која не е! Се' модерни станаа! И ќоро и сакато!
Која е таа модерна жена? Модерна по што? Успешна, образована, изградила кариера, со еманципирани ставови, феминистка или е сноб?
Еманципирана VS Сексот-и-градот фан
Самиот термин - модерна е несреќен, двосмислен или амбивалентен. Веројатно и вистинската „модерна“ жена не би го прифатила за себе. Повеќе би се сложила со терминот- современа. Како и да е, порано или подоцна и едните и другите легнуваат на брашното кога ќе зачука биологијата на врата. Неретко, тотално обратно од своите очекувања.

Прашањето би требало да биде поставено и обратно: Зошто мажот се плаши од брак?Да не речам модерниот? Дури многу повеќе од „модерната“ жена.
Одговорот: Којзнае што се ќе излезе под велот на таа „модерност“ што ги зафати жениве :)

Избегнуваме брак со такви како тебе. Машки шовинисти, недозреани лингури. Затоа што во жената гледате робинка и секс објект. Очекувате од жената и да заработува и да го тера домаќинлукот и не ретко и вас да ве гледа како мало дете. А што нудите вие?? Ништо, си ги лечите фрустраците и вашата неспоспбност обвинувајќи ги жените дека не ги бива, дека се фолиранки.
А реалноста каква е?
Дркате по цели денови и кмичите у кладилница. Не прифаќате било каква работа, оти сте "образовани" и под чест ви е да бркате малтер.
Како некои теткици ќе се зберете па ќе оговарате, барате пари од дома за пиво и цигари.
А ако пак ви се посеќи некој пат, абе има цел град да дознае, оти инаку исто како да не си ебел е (y).
Да имаш право, од такви бегам и еве ме стара мома сум :D.Факт!

Моме, не ме знаеш, не те знам, али го знам женскиот мозок како функционира проклето добро. Јас сум спремен да чувам жена као кралица, али не иде бе брат, варате(ако кажеш дека никад не си варала не ме лажеш мене, се лажеш себе)! Кога ќе најдам поштена жена и домаќинка, ќе престанам да бидам шовинист. Се по заслуга, нели? Освен тоа, се знае која е улогата на мажот, која е на жената. Јас ќе ти обезбедувам пари, ти ќе ја чуваш куќата и децата. Ова не го измислив јас, него постои уште од камено доба. Овие твои контра напади и квази про-феминизмот ја докажуваат твојата неспособност. Не срце, јас ќе ти носам пари за удобен живот, ќе живееш како кралица. Се што треба да направиш е да ми обезбедиш топол оброк, да ни ја одржуваш куќата, да ни ги чуваш децата и најбитно, да ми бидеш верна и лојална. Спремна ли си ти како жена да исполниш овакви очекувања?

П.С. Немој да лажеш!

Јас мислам дека не сте, затоа и се буните. Не сте спремни на обврски од оваков тип.

П.П.С. Не кажа зошто си стара мома. Ниеден маж не е доволно добар за тебе? :pos:

Ова за кај нас во македонија не важи. Нашите жени едвај чекаат да се омажат, тоа им е животна цел.

знаеш дека само за специјални личности готвам. ;)
Е ова не сум знаела. :) Кајгана не е доволно специјална за тебе, за да и зготвиш нешто? ;)

Опомена до дискутантите на темава, наредно следи казнени и бан од истата.
Убав престој и со памет.

Точно, не ме знаеш, не те знам.
За да не дојде до некакви забуни морам прво да си кажам, јас себе си не се сметам за модерна жена, едноставно не сум доволно шмизлеста за таква ( а не ја знам и дефиницијата за модерна жена, па да видам дали исполнувам услови:)), а нит пак сум некоја закоравена феминиска.
Точно е таква е еволуција, во гените ни е запишано жените да имат мајчински инстинкт, да се грижат за домот, а мажите да ловат и да ностат храна. Ама еволуцијата уште трае, не завршува.
Жената може да биде многу повеќе од домаќинка и мајка, па дури многу почесто заработува повеќе од мажите, а тоа нас сега не прави неспособни, курви и фемниниски? О. К.

Е сега, за разлика од тебе, јас не ве генерализирам вас мажите, едноставно опишав од која група на мажи бегам, не реков дека се сите такви. А такви како тебе, со својот скептицизам никој пат нема да ви биде добра ниту една жена. Ти тргнуваш со став дека ги знаеш жените, сите до една, дека знаеш како функционира женскиот мозок и дека твојата претстава за жените е точна, па кај ке оставиш ти простор да ти покаже некоја жена дека грешиш?
Ти никогаш нема да престанеш да бидеш шовинист, без разлика на се што ќе ти даде една жена, секогаш ќе најдеш нешто за да ја обвниш, да ја навредиш и омаловажиш. Оти така пак функционираат таквите како тебе, на тој начин си го јачат егото, а машкото его е зезнана работа.

И уште нешто ме интересира, дали си ти свесен што значи да обезбедиш доволно сретства за удобен живот на фамилија и тоа сам :pos: ? Што за работа ќе имаш :cautious:?

На крај да ти одговорам на прашањето, не не се плашам да се омажам, да бидам и верна и лојална и домаќинка и мајка. На правиот човек ќе му дадам љубов, топлина и нежност ( и по малку хистерија и нервоза :pos:).
А тоа што се ставив во класата на "стари моми" е заради возрасниот интервал што ти го даде, а од моја гледна точка не постои такво нешто стари моми/ергени, секој си одлучува кога сака, дали сака и со кој ќе формира заедница. Според мене побитно е созреаноста и способноста да можеш да стапиш во брак, а не старосната граница.

Е сега, за разлика од тебе, јас не ве генерализирам вас мажите, едноставно опишав од која група на мажи бегам, не реков дека се сите такви. А такви како тебе, со својот скептицизам никој пат нема да ви биде добра ниту една жена. Ти тргнуваш со став дека ги знаеш жените, сите до една, дека знаеш како функционира женскиот мозок и дека твојата претстава за жените е точна, па кај ке оставиш ти простор да ти покаже некоја жена дека грешиш?
Ти никогаш нема да престанеш да бидеш шовинист, без разлика на се што ќе ти даде една жена, секогаш ќе најдеш нешто за да ја обвниш, да ја навредиш и омаловажиш. Оти така пак функционираат таквите како тебе, на тој начин си го јачат егото, а машкото его е зезнана работа.

Велиш дека не ме знаеш, а сепак си донесе заклучок за мене. Океј.

И уште нешто ме интересира, дали си ти свесен што значи да обезбедиш доволно сретства за удобен живот на фамилија и тоа сам :pos: ? Што за работа ќе имаш :cautious:?

На крај да ти одговорам на прашањето, не не се плашам да се омажам, да бидам и верна и лојална и домаќинка и мајка. На правиот човек ќе му дадам љубов, топлина и нежност ( и по малку хистерија и нервоза :pos:).
А тоа што се ставив во класата на "стари моми" е заради возрасниот интервал што ти го даде, а од моја гледна точка не постои такво нешто стари моми/ергени, секој си одлучува кога сака, дали сака и со кој ќе формира заедница. Според мене побитно е созреаноста и способноста да можеш да стапиш во брак, а не старосната граница.

Свесен сум што значи да обезбедиш пари за фамилија. Не се задоволувам со пишливи 500-1000 евра како повеќето ваши мажи во Македонија. Пари имам и повеќе од доволно. А што работам не треба да те интересира. Јас сум рекол, би работел и 5 ризични работи, само за да и обезбедам на фамилијата се што и е потребно, а под тоа не подразбирам само услови за преживување, него би и овозможил куќа, шетања и одмори, да си дозволат да си купат тоа што сакаат без да мислат како ќе го поминат остатокот од месецот, вечерни проводи, опуштања во спа центри итн.

Ми го избегна прашањето во врска со варањето. Ако не си варала, а си оваква домаќинка како што тврдиш, да потпишеме еден предбрачен договор. ;)
Јас си признавам дека сум варал, али тој третман беше ништо затоа што курвата заслужи да ја расплачам од ќотек. Додека јас мирно спиев, мислејќи дека имам прекрасна личност до себе на која можам да и верувам, таа „прекрасна“ личност се ебела со пет мои „другари“. Ова е само еден пример. Имам милион дешавки кои ја докажуваат вашата неспособност за брак, зборуваме нели за модерните жени. Ти тврдиш дека не си таква, ако е така дојди кај бато! :sneaky:

Го прашува детето татка си:
- Тато, што е тоа маж?
- Тоа е многу силен човек, што обезбедува за сите дома, ја љуби, се грижи и ја штити фамилијата.
- Супер, тогаш сакам да бидам силен маж како мама! :)

П.С. Во контекст на денешниот параспур, или да не беше таратур, не се сеќавам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom