Gоogle Nexus 5

• Креатор на темата Креатор на темата kAREV
  • Време на започнување Време на започнување
350 долари, 1080p IPS дисплеј 5', Snapdragon S800, и уште пребирате?

Што да пребирам бе ако е во таа класа на телефони можеле да одат со 13MP. Што се вели да трае подолго. Едино бидејќи би требало да биде поевтин од другите ќе помине.

Бројот на мегапиксели не го дава квалитетот туку големината на сликата. Важни се оптичките леќи на камерата кои го даваат квалитетот.

Што да пребирам бе ако е во таа класа на телефони можеле да одат со 13MP. Што се вели да трае подолго. Едино бидејќи би требало да биде поевтин ќе помине.

Можеле да одат и со алуминиумско тело, со камера од 20 мегапиксели, и 64GB флеш исто така, ама телефонот ќе беше 1000 евра. Значи ако читавте инфо, и ги пратевте истечените информации, ќе знаевте дека камерата е 8 мегапиксели со оптичка стабилазација, (MEMS) и се најавува дека ќе биде доста подобра од N4, за парите ова се изворедни спецификации/имплементации, ако на ова се додадат перфектните апдејти/освежувања кои доаѓаат со Nexus уредите, јасно е дека телефонов би бил добар избор за купување, дури и кога би бил 500 долари, а камоли 350..

Мислам дека нема потреба тука да се објаснува за што служеле пикселите и воедно тоа е мое мислење останувам на тоа, цената секако е ОК за тоа што се нуди само многу зависи и со што ќе се натпреваруваат

Незнам колку сте запознаени но најверојатно пуштањето на нексус 5 ќе биде одложено бидејќи американската влада не работи и комисијата за патенти и одобрување на телефоните исто така не работи.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

WOW! :drk:

Коментар, на страната...

uqVkUJN.jpg

:icon_lol:

Кој ја има 4-ката,знае за каков змај од мобилен се работи.
Јас ја чекам и 5-ката,и неа ќе си ја купам од истото место.Мислам ваков телефон за “џабе“ пари,вреди да се има.

4-ката е коска невидена,најбрзи апдејти има за се што е можно во врска со телефонот,андроидот нема разно разни тракатанци,апликациите се креваат за дел од секундата.5-ката ќе биде нешто појака од 4-ката,ама за парите,ќе ти ебам и Ајфон и Самсунг телевизор во Галакси 4,Нексусот е врвот.

Јас ја чекам и 5-ката,и неа ќе си ја купам од истото место.Мислам ваков телефон за “џабе“ пари,вреди да се има.

4-ката е коска невидена,најбрзи апдејти има за се што е можно во врска со телефонот,андроидот нема разно разни тракатанци,апликациите се креваат за дел од секундата.5-ката ќе биде нешто појака од 4-ката,ама за парите,ќе ти ебам и Ајфон и Самсунг телевизор во Галакси 4,Нексусот е врвот.

Потврдувам и поддржувам!

За тие пари, Нексус 4 е нешто најјако што може да се добие од Андроид, а сепак по многу поефтини цени од другите производители. Зошто да бидам ограничен на еден оперативен систем како iOS кога можам да имам Андроид со разни custom ромови, кернели и што ли се не и да добијам максимум задоволство од телефонот. Рутиран Андроид е врвот на мобилните оперативни системи, посебно на Нексус 4, а камоли пак сега на 5ката кога ќе излезе. Јас инаку не планирам да ја купам 5та, скоро го земав 4 во Февруари па најверојатно ќе почекам до година можеби за 6ка. Инаку, Power to Nexus! :cuc:

5-ката ќе биде нешто појака од 4-ката,ама за парите,ќе ти ебам и Ајфон и Самсунг телевизор во Галакси 4,Нексусот е врвот.

Нешто? многу појака ќе биде,

S4 pro vs S800 над 100% побрз.

4.7 720p vs 5' 1080p дисплеј.

16 vs 32GB за иста цена.

Нешто? многу појака ќе биде,

S4 pro vs S800 над 100% побрз.

4.7 720p vs 5' 1080p дисплеј.

16 vs 32GB за иста цена.

Не ме терај сеа и ти да ја порачувам одма :D

Шала на страна,онака само пишав,знам дека ќе биде барем два пати појака од 4-ката,нешто што мене ептен ми се допаѓа.Јас искрено не знам што имаат видено луѓето во ајфонот.И јас го иам користено,ама да го споредам со Нексусот и целосната слобода што ја имам во мобилниот,е незамисливо.

Кога ќе видиш дека некои смотани телефони имаат иста или повисока цена од Nexus ти иде да се убиеш. За 18к ако најдеш подобар телефон амин.

Не ме терај сеа и ти да ја порачувам одма :D

Шала на страна,онака само пишав,знам дека ќе биде барем два пати појака од 4-ката,нешто што мене ептен ми се допаѓа.Јас искрено не знам што имаат видено луѓето во ајфонот.И јас го иам користено,ама да го споредам со Нексусот и целосната слобода што ја имам во мобилниот,е незамисливо.

Nexus 5 кога ќе излезе ќе биде дефинитивно најбрзиот телефон. Но ако гласините за подобрената оптимизација кај KitKat се покажат вистина тогаш и Нексус 4 нема да заостанува многу зад него, ќе бидат на многу мала разлика што кај корисникот не верувам дека ќе претставува некој поголем проблем. Гугл сеуште вади апдејти за нивните постари телефони од нексус серијата, па така верувам дека и тие модели би го добиле новиот upgrade и на тој начин сеуште ќе добијат на живот тие постари модели.

ништо посебно телефонче за ефтина цена со ефтина пластика

да сигурно врвот ќе биде ;) може за тие пари да биде "врвот" ако ме сфаќаш ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom