Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
И овој за врме на интервју со очилата на очи го сметаш поштен.

Не реков нигде дека е поштен. Во право е за многу работи, а и многу луѓе кои ги знам и кои имаат познанства со него истото ми го кажаа како што и он потврди. Стварно има способности за финансии и со неговото полнење на буџетот на град Скопје голем дел од средствата беа искористени за Скопје 2014.

Значи го искористиле тоа, му го оцрнија името, а парите ги потрошија наводно за спомениците. Јас бев сведок на еден настан како од партија го напаѓаа човекот без причина. На крај пошто он беше во право му се закануваа.

Не е ни он светец ама за разлика од другиве право да ти кажам и е. Го решава нашиот проблем а тоа е економијата. Имал предлог и помалите општини да не спаѓаат во поголемите. Така ќе ни се освојеа повеќе градови, односно западна Македонија немаше да ја водат албанци. Барем се обидувал нешто да направи, сегашниве само очи мачкаат.

all in all piece of shit

Nekoj od vladnive slepci ednas javno neka kaze kolku ja cini Makedonija sekoja diploma. Ednas imase debata na ovaa tema brojkite se vrtat od 10.000 pa do 50.000 evra.

во што е вложено ... која пракса ја имавме ... што е зборот компјутер не видовме на времето ...

Абе valvoline се гледа дека не си бил на факултет, веза немаш само глупости тресеш. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Мислам дека си грешка, валволин има одено и бил на Машински Факултет кога му правеле а-тест за плинот на Фордот што го донесол од Немачка 1.6 од 1999.

Мислам дека си грешка, валволин има одено и бил на Машински Факултет кога му правеле а-тест за плинот на Фордот што го донесол од Немачка 1.6 од 1999.
Ne sum imal takva potreba ama eve koga veke spomna uste eden perverzen nacin kako profesorskite goveda si gi punat kesite so drzaven amin.
Koga sme kaj fakultetite i diplomite,osven za zaposluvanje vo drzavna administracija diploma kaj nas za drugo realno ni za toalet papir ne vredi. Eve jas naprimer bez diploma si go zarabotuvam lebot ovde i ne kukam kako pi*ka po zapad. Ovie *jakite* partiski diplomiranci da ne gi butaat u drzavno site za leb ke crknat.
Ama si priznavam deka i ja bi se nacukal vo drzavno i prcel tasak za 30tina iljadarki mesecno,a za toa treba diploma. samo za toa i nisto drugo.

Ne sum imal takva potreba ama eve koga veke spomna uste eden perverzen nacin kako profesorskite goveda si gi punat kesite so drzaven amin.
Koga sme kaj fakultetite i diplomite,osven za zaposluvanje vo drzavna administracija diploma kaj nas za drugo realno ni za toalet papir ne vredi. Eve jas naprimer bez diploma si go zarabotuvam lebot ovde i ne kukam kako pi*ka po zapad. Ovie *jakite* partiski diplomiranci da ne gi butaat u drzavno site za leb ke crknat.
Ama si priznavam deka i ja bi se nacukal vo drzavno i prcel tasak za 30tina iljadarki mesecno,a za toa treba diploma. samo za toa i nisto drugo.

Аплицирај за, пример маркетинг менаџер на некоја банка без диплома да те видам. Прво ќе ти се насмеат убаво па ќе те пратат по бурек. Се знае, има професии за коишто треба високо образование. Ако некој е задоволен да биде занаетчија доволно е само практичното знаење, не мора диплома. Напротив твоето општо мислење, не секој во костум е "канцелариски фикус", туку веројатно не можеш да го сфатиш концептот на ментална работа и какви побарувања има. За 'рмбач секој може.

Ako odlučuva privaten đeb i kapital možebi pre ke primat nekoj so sredno sto si ja znae rabotata nego nekoe tele so kupena diploma.
Ako se narodni pari u pozadina normalno deka prvo ke ja gledaat diplomata,ops greska prvo partiskata kniska pa diplomata....
:tapp:

bth_trollface.png

Koga sme kaj fakultetite i diplomite,osven za zaposluvanje vo drzavna administracija diploma kaj nas za drugo realno ni za toalet papir ne vredi.

Теши се, теши се...

Ах Кили, Кили. Во твое (не)оправдано отсуство ќе искористам еден твој цитат. МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БРЕ!!!!
Тодоров ќе ги враќал лекарите од странство. Па од негови лични " контакти", дури имало кандидати од тие со кои се среќавал. А бе, ептен ти се розови наочарите а? Добро бе, мајку му, имате излезено некаде освен со партиско друштво? За шо збораш бе чоече?
Хипотезата дека некој од некаде ќе се врати, да работи за помалку пари, под превезот на националните чувства, можиш бато да му ја раскажиш на син ми. Тој има 6 годинки и ама баш сè ќе ти поверува. АЛО БЕ!!!! 230 000 луѓе во изминатите 10 години се заминати одовде. Во неповрат. Сите тие имале семејства и пријатели овде. Ама имале и празен џеб. Ветер дупка не полни. Џабе ти е и пријател и брат и сестра и Широк Сокак мој убав, ако немаш пари да си испиеш едно кабадајско кафе.
4,5,6 пати помала плата обезбедувала ист квалитет на живот а? Ај шо кажаното нема врска со математика (оти такво нешто не постои кога се споредува поголемо со помало, платата можи да биди повисока 3,4,5 пати, а пониска за 50%, 60% или 70%), туку и нема врска со реалноста. Лекар кој што во Германија заработува 5000 евра месечно, ќе се врати тука за да работи за максимум 1000 евра? Патриотски, нема што.
И сега да почнам да набројувам:
1. Квалитетот на живот не е само во парите. Квалитетот на живот е и во достапноста на други работи. Квалитет на образование, квалитет на здравствени услуги. Можност со дел од парите да се излуксузираш, да одиш на одмор на крстарење. Да одиш на шопинг. Да не се замараш со политика и гајле да ти е кој е на власт, а на избори да излезиш без да те плашат дека жив ќе те изедат или пак Бранко ќе ти се јави од било чиј телефон.
2. Ај и да се вратат. Шо ќе видат? Партиски директорчиња коишто единствено имаат за цел да си ги вдомат роднините и пријателите, кои од благодарност што седнале на кожната фотелја не смеат ни да зуцнат дека на одделението фали завој, тоалетна хартија, инфузиони раствори. Па пустина ќе фатат и ќе избегаат уште подалеку, а овојпат пасошот ќе го остават на контролата, за наредниот пат кога ќе помислат да дојдат, макар и туристички да им текни зошто заминале.
3. Многу стимулативно за лекарите што се тука. Ќе им "увеземе" наш кадар. Оти имаме дефицит на лекари, нели? Оти љубимците на власта се залепени на телевизија и кажуваат како за 1 месец стручно усовршување станале експерти во својата област. Во време кога имаме 7 медицински факултети во државава, не мислите ли дека е потребно да се обрни внимание на квалитетот, а не на квантитетот на кадрите? Оти за квантитет се многу, а квалитет ќе да нема.
Немој брат, жити се. Преку ми е, од се. Ако има Господ, за многу кратко време ќе ви ослободам едно место во државната администрација. Ќе ја фатам и јас туѓината. Иако важам за перспективен во својата област (да си се пофалам малку), едно партиско чиновниче не ми дозволува да напредувам. Онака, од ќеф негов. Ќе ми фалат и мајка и татко. И пријателите. И Пелистер и Охрид и Шара и споменикот на Аце Мажето во Прилеп.
Не сум лекар. Ама дијагнозата ја давам со целосна одговорност. Општеството е длабоко метастазирано. Омразата, осветата и зајадливоста го окупираа и телото и духот. Остајте ги луѓето да си работат таму каде што се. Немојте да ги привлекувате со нереални ветувања. Поарно нека си бидат први на село, отколку последни во градот. И не, не се работи за татковината. За животот се работи. Мојот, твојот, нивниот.
Цацко

Една од "причините" поради која ќе се враќаат е патриотизмот. Така изјавил вчера.(y)

Една од "причините" поради која ќе се враќаат е патриотизмот. Така изјавил вчера.(y)
:pos:

Не се нормални, али она до крајни граници одлепиле. Али уште полуди од нив се ова овдешниве што ги поддржуваат. Веќе излишно ми е да коментирам на било која тема во економија, она сакам да почнам и прекинувам. Празно место немам коментар.

Бум сме имале во МКД :pos:

Браво valvoline , брат темава е прва и единствена што сум ја постирал, умира неколку пати и тиуспеваш да ја воскреснеш. Во право си за се что пишуваш, ти признав и погоре и за динчињата, и сега за студентите/професорите... се си во право овие 30-40 души што ти контрираат немаат две благе веза,неизживеани се остави ги.

:pos:

Не се нормални, али она до крајни граници одлепиле. Али уште полуди од нив се ова овдешниве што ги поддржуваат. Веќе излишно ми е да коментирам на било која тема во економија, она сакам да почнам и прекинувам. Празно место немам коментар.

Бум сме имале во МКД :pos:
Mene me nerviraat sto napnuvaat deka ti e potrebno £5000 mesecno za ubav zivot vo stranstvo, a ne svakjaat deka vo Makedonija e poskapo za ziveenje. :S

Sent from my HUAWEI P6-U06

Mene me nerviraat sto napnuvaat deka ti e potrebno £5000 mesecno za ubav zivot vo stranstvo, a ne svakjaat deka vo Makedonija e poskapo za ziveenje. :S

Sent from my HUAWEI P6-U06
Da de,zatoa gurbetčiite samo sto ke se vratat trčaat na zabar,posle trčaat na frizer,pa trčaat u prvata kafana itn....

Da de,zatoa gurbetčiite samo sto ke se vratat trčaat na zabar,posle trčaat na frizer,pa trčaat u prvata kafana itn....
Оти овде седиме скапани во забите, небричени и нешишани, а во ресторани не сме згазнале.... па да се наживееме во Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom