Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Моето прашање е: Каква е наградата на жената, ако умре како маченичка?
За мажите има девици и шербет.
Која е наградата за жените?

Благодарам.

^^Во контекст на прашањето-кога Омер ќе отиде во Рајот,во каква форма ќе отиде таму,дали ќе биде материјализиран со телото кое го имал на Земјата?Или во Рајот и Пеколот оди само душата?Ако е ова второто,тогаш ме интересира дали душите според Исламот имаат пол?
--- надополнето: 27 септември 2013 во 00:40 ---
Темата е Звучниците.

Да ти одговорам јас на прашањето: Ако си 10 часа на работа (интензивна) , тогаш кога ќе бидеш слободен ќе се молиш и за тие времиња кои веќе побегнале.
Еве пробај тука,за да не одиме оф.Приложи ајети во прилог на твоето тврдење.

^^Во контекст на прашањето-кога Омер ќе отиде во Рајот,во каква форма ќе отиде таму,дали ќе биде материјализиран со телото кое го имал на Земјата?Или во Рајот и Пеколот оди само душата?Ако е ова второто,тогаш ме интересира дали душите според Исламот имаат пол?

Рајот во Исламот значи вечно уживање и насладување и на душата и на телото.
За пеколот исто, но спротивно,вечна казна и на душата и на телото.
Сите ќе бидат оживеани на 33 години,и во рајот и во пеколот. :)

@ Hattab1
Молам одговор на моето прашање. Еве, ќе се самоцитирам:

Моето прашање е: Каква е наградата на жената, ако умре како маченичка?
За мажите има девици и шербет.
Која е наградата за жените?

Благодарам.

не спамирај, одговори ако знаеш, а не да го носиш прашањето на сосема трета страна

Epa toa e.

Ovoj detal kaj plagijatot ostanal ist kako i kaj onoj od kaj e prepisan .
:pos:no comment. знам дека многу работи се препишани и се припишуваат како само исламски, али ова е врв.
кога е така, по логика на настаните, испаѓа дека исус иде и во рај и во пекол, нели по него и неговат возраст се воскреснува. аууууууу ...... o_O

Znae deka 33.brojkata e vrzana so godinite na Isus, ama ne saka da go spomene toa.

Е да,убаво ме потсети.. навистина заборавив.
Аллах ќе го врати Иса а.с. по втор пат на земјата исто на таа возраст.
Нема причина зошто да не го споменам тоа,навистина заборавив.
А одамна имам кажано дека Иса а.с. има големо место во исламот,исто како и сите останати Аллахови пратеници пред Мухаммед.
Тоа е составен дел од верувањето на муслиманите.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 11:51 ---
@ Hattab1
Молам одговор на моето прашање. Еве, ќе се самоцитирам:

Подолго е,ќе ти одговорам.
Сега одам на џума :)
--- надополнето: 27 септември 2013 во 11:52 ---
:pos:no comment. знам дека многу работи се препишани и се припишуваат како само исламски, али ова е врв.
кога е така, по логика на настаните, испаѓа дека исус иде и во рај и во пекол, нели по него и неговат возраст се воскреснува. аууууууу ...... o_O

Пак носиш заклучоци во туѓо име.
:)

да да ќе одговориш, исто ко и на мене од вчера/завчера.

веќе 3-4 пати кажуваш дека носам заклучоци во нечие име, јас те игнорирам, а ти се поголем замав си земаш со таа фраза. ниеднаш не сум заклучил ништо од понуденото. а ако одговорот бил избегнат, .... не значи дека не знам зошто бил избегнат. ти си тој што бега од одговори, не јас
--- надополнето: 27 септември 2013 во 11:56 ---
Долги прашања се верувај,а немам баш до толку време ако тоа не те интересира,да не си го трошам времето безвезе.
ме интересира прашањето, али воедно ме интересира и твојот одговор. дали ќе биде спин или одговор, останува да видиме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom