Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Па има заткулисни работи на двете страни.
Не знам како езанот може да биде покажување сила,но ајде еве ќе речам дека те сфаќам до негде.
Но сепак проблемот не е гласноста,како и да свртиш :)
Ми се може, убаво се издаде на некој начин,вика: Има џамија блиску до мене ама не се слуша од музиката на ресторанчето во близина :D
На смотан начин е се кажано :)

Види, мене лично, а верувам и на многумина кои ги знам, уопште не ми (им) смета пеењето на оџата.

Мене ми смета вистинската намера на гласноста, а не самата гласност.

А како ќе информираш 35% муслимани во државава со тие твои начини??
да им праќаме смс??
група на фб да направиме??
дај предлог.

Значи информирате 35% муслимани на сметка на 65% останати кои мораат да ја трпат таа неконтролирана гласност.
Е ова се вика информирање :).

Види, мене лично, а верувам и на многумина кои ги знам, уопште не ми (им) смета пеењето на оџата.

Мене ми смета вистинската намера на гласноста, а не самата гласност.

Само со искреност може да има дискусија и договор.
Така кажи бе златен,значи пак доаѓа на моето дека не е проблем гласноста. :)

Ако речеме дека не е проблем гласноста, туку причината поради која се решија оџите на тоа, во последно време, што ќе кажеш ти , со својата искреност?

Значи информирате 35% муслимани на сметка на 65% останати кои мораат да ја трпат таа неконтролирана гласност.
Е ова се вика информирање :).

Па не трпат 65% останати,преброј се. :)
на пр. охрид,прилеп,битола не трпат од таа гласност.
така да процентот е многу помал.
Но муабетот од горе останува,да беше проблем гласноста одамна ќе се решеше.
Друго е проблемот,ама сакате под маска на гласноста да маргинализирате цела религија.

Па не е проблем ни начинот на информирање, ама вие сепак баш тој го користите.

Ако речеме дека не е проблем гласноста, туку причината поради која се решија оџите на тоа, во последно време, што ќе кажеш ти , со својата искреност?

Ќе кажам: Со здравје да ги слушате :)

Па не е проблем ни начинот на информирање, ама вие сепак баш тој го користите.

Исламски пропис,кој важи 1400 години,и ќе важи до Судниот ден е повикот за молитва да биде со човечки глас,тоа што технологијата овозможила тој човечки глас да биде погласен,тоа не е наш проблем.
Ај кажи им на христијаните наместо камбани и слично да им праќаат смс, и останати начини на информирање кои ги наброја. :)

Исламски пропис,кој важи 1400 години,и ќе важи до Судниот ден е повикот за молитва да биде со човечки глас,тоа што технологијата овозможила тој човечки глас да биде погласен,тоа не е наш проблем.
Ај кажи им на христијаните наместо камбани и слично да им праќаат смс, и останати начини на информирање кои ги наброја. :)

Хмм, претпоставувам мислиш на Судниот ден за Исламот.

Епа после не ти е по ќеф, кога има обиди, како што велиш за маргинализација на твојата религија.

Е ако де :)
Тоа било од почетокот,ќе трае до Судниот ден.
Ние сме спремни на тоа. :)

Па не трпат 65% останати,преброј се. :)
на пр. охрид,прилеп,битола не трпат од таа гласност.
така да процентот е многу помал.
Но муабетот од горе останува,да беше проблем гласноста одамна ќе се решеше.
Друго е проблемот,ама сакате под маска на гласноста да маргинализирате цела религија.

Тогаш нека се реши нека излезе оџата на минарето и нека вика колку го држи глас но без озвучување и појачала и ќе видиме после дали ке му смета некого.

Хмм, претпоставувам мислиш на Судниот ден за Исламот.

За сите брату,хтео то-не хтео :D
--- надополнето: 26 септември 2013 во 01:00 ---
Тогаш нека се реши нека излезе оџата на минарето и нека вика колку го држи глас но без озвучување и појачала и ќе видиме после дали ке му смета некого.

За жал,нема да се реши :)

Исламски пропис,кој важи 1400 години,и ќе важи до Судниот ден е повикот за молитва да биде со човечки глас

И не баш. Во Швајцарија во 2009 година, се изгласа забрана за минарињата на поголемиот дел од територијата. Мислам дека само на мал дел е дозволено градење минариња и повикување за молитва.

Ете, овие во Швајцарија не го дочекаа судниот ден, им срушија голем дел од минарињата предвреме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom