Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Baern go drzi primatot za najdobar klub,toa e bitno.Toa se racuna.Da osvojat triple ke bide tesko ama susni godini nema da se povtorat.
Toj si ja resi sudbinata pred LS finaleto.Na leto izjavi deka saka da odi vo Baern a Watzke rece : "Odi kaj sakas,vo Baern ne moze".
E sega dragonsky dali ne znae ili se pravi lud ama eve ke povtoram Lewa si kaza kaj saka da odi uste vo juni-juli,taka da ne znam zasto predava demagogii.
Ete Igorce neka se izjasni za ova.

Ke imam gorko cuvstvo,toa si e normalno ne velam ne.No,sepak toa nema nikogas da se sluci.
Никој некажа дека не кажал тоа или што ти ја знам, но Дортмунд направија се за да го задржат му зголемија плата, пробаа да го убедат да не оди во Баерн значи буквално се што беше во нивна моќ, а овој серково не се предомисли, а знам се вртеа муабети дека има понуда и од Челси и Сити и Јунајтед, 3 екипи кои секогаш се борат за највисок пласман, тој се фатил за Баерн, а за тоа што викаш демек нема да има сушен период никој неможе да гарантира, моментално Баерн има јак тим, но имаше исто така и пред 3 сезони јак тим па Дортмунд две години по ред му зема титула, така да ако Лева оди Баерн затоа што мисли дека повеќе ке напредува од Дортмунд мислам деке а грешка, а за тоа што е сега најзаслужни се Дортмунд и Клоп и никој друг.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Испаднаа Дортмунд имбецили значи место да си земат летото 30 мил тие :tapp:
Ете зошто не се чува несреќен играч во екипа.

rejected
А кај даде Баерн 30м? Неофицијално не дале ни 20м а за бадиела нема потреба Дортмунд да го даде најдобриот напаѓач во најголемиот конкурент. Само едно ќе кажам за Лева: Обемајанг и Мики почнаа да се распукаат со голови, ако не почне Лева посериозно да ги сфати работите може и на клупа да седне. Секако дека и си го валка името свое и испаѓа дека ланската сезона беше само исклучок. Така самиот си штети најмногу ама тој си знае.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.921
Поени од реакции
11.721
А кај даде Баерн 30м? Неофицијално не дале ни 20м а за бадиела нема потреба Дортмунд да го даде најдобриот напаѓач во најголемиот конкурент. Само едно ќе кажам за Лева: Обемајанг и Мики почнаа да се распукаат со голови, ако не почне Лева посериозно да ги сфати работите може и на клупа да седне. Секако дека и си го валка името свое и испаѓа дека ланската сезона беше само исклучок. Така самиот си штети најмногу ама тој си знае.
Ова што го постигна во дортмунд нема да го постигне во баерн, шанса нема. Ме разочара а воедно и целава лига ме разочарува што се случува класичен монопол и ништење на конкуренција.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.976
Поени од реакции
67.773
Не е ни прв, а ни последен играч, кој бил направен тоа што е од клубот, а потоа да им го сврти грбот...

P

PewDiePie

Гостин
Па и 20 да биле,требало да ги земат и карта за Минхен да му платат. Нема бегање од ситуација "незадоволениграчсоеднагодинадокрајнадоговор" нема поента ни ден да се задржи таков играч,само треба да изиграш ладно и да гледаш да земеш што поголема пара,а и таа што ќе ја земеш нема да биде којзнае што ама пак подобро нешто отколку ништо.
Тоа Венгер го даде Ван Перси за 20 мил а не па Левандовски,што според мене е страшно преценет напаѓач ама ај,ќе се "покаже" во Баерн. Башка за тие 20 мил можеа да сосема квалитетна замена да најдат,вака следното Лето и без напаѓач и без пари останаа.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Преценет напаѓач им дава 4 комада на Рејал во полуфинале.Преценет напаѓач две години гази се живо и диво а годинава 6 натпревари во бундес 4 гола и асистенции.Преценет напаѓач.
Без него ќе гледаа од на тв како други играат во финале и како Баерн си слави на Мариенплац.
Абе кој кур,ќе играше Шибер и пак исто голови ќе даваше.
Им го тури прстот на некои наводно јаки екипи и сега има бунт од тие фанови.:eek:
Се издигна Дортмунд и сега сите аналитичари на бундес лигата и ситуацијата околу неа.Biased opinions everywhere.

Игорче, да може Клоп да го седне на клупа ќе го седне,ама дечкото си гази и задоволен и незадоволен.Ќе затреба и класичен шпиц во сезонава,биди сигурен во тоа.Штом му ја зголемија x3 платата самите си знаат колку е квалитетен Левандовски.Да беше преценет ете 20-25 милиони на маса беа од повеќе страни.

Pixa се предомисли Балак кога отиде во Челзи а истава ситуација беше ? Што мислиш баш ме интересира ?
;)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.976
Поени од реакции
67.773
Преценет напаѓач им дава 4 комада на Рејал во полуфинале.Преценет напаѓач две години гази се живо и диво а годинава 6 натпревари во бундес 4 гола и асистенции.Преценет напаѓач.
Без него ќе гледаа од на тв како други играат во финале и како Баерн си слави на Мариенплац.
Им го тури прстот на некои наводно јаки екипи и сега има бунт од тие фанови.:eek:
Се издигна Дортмунд и сега сите аналитичари на бундес лигата и ситуацијата околу неа.Biased opinions everywhere.

Игорче, да може Клоп да го седне на клупа ќе го седне,ама дечкото си гази и задоволен и незадоволен.Ќе затреба и класичен шпиц во сезонава,биди сигурен во тоа.Штом му ја зголемија x3 платата самите си знаат колку е квалитетен Левандовски.Да беше преценет ете 20-25 милиони на маса беа од повеќе страни.

Pixa се предомисли Балак кога отиде во Челзи а истава ситуација беше ? Што мислиш баш ме интересира ?
;)

Колку беше изгубен Пепе на тој меч, немаше да ме чуди и Шумуликовски да му даде 4...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

;)
Прво јас некажав дека е преценет Левандовски, друго мешаш баби и жаби со Балак, него ниту Баерн го направи играч, ниту отиде во најголем конкурент, повеќе би требало да му замерат фановите на Баер кога премина во Баерн, бидејќи во тоа време Баер беше во подем и главен конкурент на Баерн, ако се добро сеќевам дури во полуфинале во ЛШ Баерн испадна од нив со Балак и Зе Роберто, значи заклучок сосема друга ситуација, Балак преоѓа во Челси од една лига во друга во која минимални се шансите да се сретнат едни против други и не се засилува директен конкурент, друго бундес лигата во тој период беше 3 класи послаба од премиер лигата, е тоа би можело да се каже желба за надоградување, и трето јас сум сигурен дека ниту управата на Дортмунд, ниту Клоп, ниту фановите немаше да бидат разочарани ако ова лето рецимо потпишеше за Јунајтед, а тој се фатил за Баерн како ќорав за стап, ти кажав пример во обратна насока ке биднели Лам или Швајни линчувани од јавноста ако решат еден ден да потпишат за Дортмунд и тоа во септември:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Прво јас некажав дека е преценет Левандовски, друго мешаш баби и жаби со Балак, него ниту Баерн го направи играч, ниту отиде во најголем конкурент, повеќе би требало да му замерат фановите на Баер кога премина во Баерн, бидејќи во тоа време Баер беше во подем и главен конкурент на Баерн, ако се добро сеќевам дури во полуфинале во ЛШ Баерн испадна од нив со Балак и Зе Роберто, значи заклучок сосема друга ситуација, Балак преоѓа во Челси од една лига во друга во која минимални се шансите да се сретнат едни против други и не се засилува директен конкурент, друго бундес лигата во тој период беше 3 класи послаба од премиер лигата, е тоа би можело да се каже желба за надоградување, и трето јас сум сигурен дека ниту управата на Дортмунд, ниту Клоп, ниту фановите немаше да бидат разочарани ако ова лето рецимо потпишеше за Јунајтед, а тој се фатил за Баерн како ќорав за стап, ти кажав пример во обратна насока ке биднели Лам или Швајни линчувани од јавноста ако решат еден ден да потпишат за Дортмунд и тоа во септември:

Па неможе тоа да се случи....Балак е последниот таков случај.Управата на Баерн не дозволува клучните играчи да посакаат да си заминат и затоа прават се за да ги осигураат на долг рок...Тоа е разликата со Дортмунд.Да не се колебаа толку,ќе му понудеа со време соодветен договор и сега за ова немаше да стане збор.Но сепак Дортмунд за релативно брзо се искачи на врвот во Европа такада се надевам ќе ја научат оваа лекција за во иднина.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.106
Левандовски пизда.

Баерн - Баерн. Веќе видено. Многу оддамна и тоа.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Ako ne igrase Aguero,mozda Mancester ke pobedea.
Ako igrase Cleverley od start,ke go stavese Yaya vo leviot dzeb.

Vidooq mislam razbiras sto sakam da kazam.

Pepe bese napraven majmun od Lewandovski.Toj bese izguben vo bukvalna smisla na zborot se slozuvam,ama toa da se sluci doprinese samiot Lewandovski.
Pepe igra vo Rejal,sepak tamu spored javnoto mislenje igraat zvezdi a ne kopuci

Lewandovski pizda a Van Persie od ljubov zamina hehehe.Mi paga krivo da diskutiram so dzavolive koga istoto i tie go napravija a nikogas ne sum napisal nesto kontra Van Persie.Naprotiv jas go opravduvav toj poteg.

A malku i jnza(poubavo ke ja opise situacijava-anticko zborce :D )ve jade kako sto gledam.Se plasite od nekakov sudir vo LS.Mislam za od naredna sezona.A i ovaa sezona bi bilo strasno,ne deka ne e.

Ednas ke izdominiras i polno kontrasi. :pos: :pos:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Левандовски пизда.

Баерн - Баерн. Веќе видено. Многу оддамна и тоа.

Да бе,и Ван Перси да отидеше у Челзи пизда ќе беше,ама пошто отиде кај вас не е пизда нели....

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.106
Ван Перси немаше видено титула во животот. И Левандовски немаше? И не знам оти го мешате Перси, каде сум кажал јас дека потегот на Перси не е педерски спрема фановите на Арсенал? Ем не отиде и Фабрегас пред тоа во Манчестер нели? Тоа некако уште попедерски ми го право потегов. Прво замина Геце, сеа и он. Како и да е, со здравје да си го служите. Клоп пак ќе најде замена, во тоа сум 100% сигурен. :)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ван Перси немаше видено титула во животот. И Левандовски немаше? И не знам оти го мешате Перси, каде сум кажал јас дека потегот на Перси не е педерски спрема фановите на Арсенал? Ем не отиде и Фабрегас пред тоа во Манчестер нели? Тоа некако уште попедерски ми го право потегов. Прво замина Геце, сеа и он. Како и да е, со здравје да си го служите. Клоп пак ќе најде замена, во тоа сум 100% сигурен. :)
Се слагам...Затоа и го поштуваш Ван Перси пошто настапува за Јунајтед.Така и ние Левандовски.Дечкото ги одби сите понуди понуди летово за да дојде у Баерн...Нема што тука..

Дортмунд му забрани да иде у Баерн.Не забрани трансфер у било кој друг јак европски клуб....А го бараа многу клубови меѓу кои и Јунајтед...Он реши да седи дур не му се ослободи договорот за да иде у Баерн.

Kajgana Shop

На врв Bottom