Како да започнеш разговор со девојка која не ја познаваш?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Во постов зборувам за мнозинството женски, напоменувам затоа што не сакам одговори од типот "не генерализирај бла бла". Ако не се пронаоѓате себеси во описов супер за вас.

Жените по природа се досадни затоа што најмногу внимание посветуваат на небитни, тривијални работи а она битното го пропуштаат. Веројатно затоа повеќето научници, уметници итн. кои оставиле белег се мажи. Она што мене најмногу ми пречи е тоа што наједноставните работи во животот ги комплицираат до даска и спротивното на тоа: од комплицираните работи прават смешки или најчесто им ги препуштаат на мажите. Пример е сексот. Сексот е една од наједонставните работи - потреба како глад, жед, сон. Доколку човек нема проблем со хормоните природно е да има потреба и нагон за секс и истата да ја задоволува кога е во можност. Тука на сцена стапуваат жените - преферираат да ги игнорираат своите нагони и потреби со цел да го искористат сексот како основно средство за уцена. Ако ја усереш работата со подарок - нема ебење вечер. Ако повредиш некое од стаклените чувства - нема ебење вечер. Мислам ало, ако немаш нешто што не е од корист за жената ќе ја ебеш само на сон, колку и таа да се пали на тебе. Користољубивоста е најгадна одлика на жените, уште еднаш секоја чест на исклучоците. Ова беше само еден пример како едноставните работи се комплицирани во денешно време, благодарение на понежниот пол. Да не почнам со лентите што снимаат во нивните глави, треба човек да внимава на секој збор да не повреди некое чувство затоа што не се доволно зрели или на нашки не се доволно мажи.

Затоа основното прашање на темава нема одговор. Можеш да и пристапиш со лигав муабет од типот "убава си, срценце си бла бла" ама тоа не значи дека она тоа ќе го респектира, туку дека само ќе го храни своето его со твоите комплименти. Во најдобар случај ќе те стави во friendzone и ќе чекаш и пробуваш месеци/години се додека не најде некој алфа мажјак и ќе се утепа од ебење. Ако тогаш не се откажеш и не ги сфатиш каде лежи зајакот тогаш нема надеж. Во принцип сите жени мечтаат по алфа мажјак ама од друга страна сакаат да им стават на знаење на другите женки дека го контролираат својот плен (најчесто со секс и остали средства за уцена) и затоа потребни се лигавења од време на време, комплименти и слични срања. Се е до расположението, денес може сака чувствителен тип со убави зборови и разбирање за нејзините тривијални проблеми, утре сака алфа мажјак. Мажот треба да ги поседува сите овие одлики и да ги уклучува во даден прикладен момент.

Има уште многу за зборење на темава, ама нејќам да ја тупам.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
и таман мислев нешто квалитетна дискусија сте развиле на 4 страни... -_-

имам 2 mutual и дознав некои контрадикторни работи, уште една причина зошто морам да ја запознаам и да ми се разјаснат :D
нема друго нишо
Добро бе чоек шо чекаш уште? партизаните? или па чекаш та да те побара на фб?ццццццццццццц дај одлучисе еднаш 100 совеети ти дадовме стварно досаден си 3 дена се моткаш гледаш дали има заеднички пријатели, дали има ова дали има она,па не си до толку дудук да го ебам :| ccc.. ПА АДНИЈА ЕДНАШ И БИДИ МАШКО И ПИШИМУ, се нервирам јас шо те читам на форумов :[

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
hahahahha седи бе, не се нервирај, те молам :)
ви благодарам на сите за советите
се одлучив, пишав, ќе ја побарам за пријател и ќе терам разговор... ама ем настинав ем имам некои испити за полагање, ем работа... петок сабота готова е, нема кај да бега.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
се одлучив, пишав, ќе ја побарам за пријател и ќе терам разговор... ама ем настинав ем имам некои испити за полагање, ем работа... петок сабота готова е, нема кај да бега.

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
Добро бе чоек шо чекаш уште? партизаните? или па чекаш та да те побара на фб?ццццццццццццц дај одлучисе еднаш 100 совеети ти дадовме стварно досаден си 3 дена се моткаш гледаш дали има заеднички пријатели, дали има ова дали има она,па не си до толку дудук да го ебам :| ccc.. ПА АДНИЈА ЕДНАШ И БИДИ МАШКО И ПИШИМУ, се нервирам јас шо те читам на форумов :[

,,Биди машко и пишиму''

• Ми се допаѓа
Reactions: Lyn
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
,,Биди машко и пишиму''
Што не е јасно куре? :)
--- надополнето: 23 септември 2013 во 20:23 ---
Колку појќе чекаш толку шансите ти се помали па сега ти види :)

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
Исповед на една „девојка“: Koга бев нормална девојка, студентка, со 5-6 кила вишок ама секогаш насмеана и кога се дружев со сите, имаше машки колку сакаш. Ми одеше и љубов и швалерај. Сега се вработив, ослабнав, се ушмизлив до даска, насмевката ја сменив со напрчена муцка, почнав да го одбирам друштвото нема машки. Ми приоѓаат ама или се некои такви како мене филмаџии или женскароши и машки спонзоруши. Сега и тој што ми приоѓа ми иде оти ми се загледал у некој дел од телото, сигурно не го фасцинирал мојот гаден карактер и насмевката која ја немам, оти нели ако се насмевнам одма муцето не ми е толку напрчено а тоа не смее да се случи

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Не верувам во ова не е точно.Како може да нема удварачи ако е РАЗУБАВЕНА ..Еве прост пример сите го знаеме.Има две другарки едната е згодна и убава а другата не толку,не е убаво градена,нема некое лице со 5 кила вишок е..И СЕКОГАШ таа поубавата има повеќе удварачи од оваа другава..Па затоа девојките и не поднесуваат да имаат убави другарки ..Ради конкуренција..Се осеќа потценето од дечките и е во втор план ..Сите на убавата и приоѓаат а она е во сенка...Така да сите знаеме да на згодните и убави девојки им приоѓаат повеќе и тоа е факт. Е сега зашто и приѓаат и што сакаат од неа тоа е веќе друго и небитно е сега..А дека седи сама во ќош и никој не и приоѓа, е тоа е глупост..баш напротив....

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Не верувам во ова не е точно.Како може да нема удварачи ако е РАЗУБАВЕНА ..Еве прост пример сите го знаеме.Има две другарки едната е згодна и убава а другата не толку,не е убаво градена,нема некое лице со 5 кила вишок е..И СЕКОГАШ таа поубавата има повеќе удварачи од оваа другава..Па затоа девојките и не поднесуваат да имаат убави другарки ..Ради конкуренција..Се осеќа потценето од дечките и е во втор план ..Сите на убавата и приоѓаат а она е во сенка...Така да сите знаеме да на згодните и убави девојки им приоѓаат повеќе и тоа е факт. Е сега зашто и приѓаат и што сакаат од неа тоа е веќе друго и небитно е сега..А дека седи сама во ќош и никој не и приоѓа, е тоа е глупост..баш напротив....

Не мора да значи. Ако внимаваш малку повеќе ќе забележиш дека баш спротивното се случува, дека повеќето машки попрво ќе и се пуштат на таа со 5 кила вишок и што излгеда нормално, отколку на некоја преубава типка, таа убавицата ќе биде гледана како недостижна, преубава за мене, замислена, прескапа итн итн, и од пусти страв нема да и пријдат.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Па добро јас имам поразлично искуство....Еве ти доказ: Убавите девојки кога се во врска нивните дечковци се љубоморни премногу затоа што знаат дека и приоѓаат секаде дечки ..Можеби ти не би пришол..али има многуууу кои би ..и јас немам видена убава девојка а без дечки околу неа кои се врткаат и чекаат момент,шанса да и пријдат ;)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Па затоа девојките и не поднесуваат да имаат убави другарки ..Ради конкуренција..Се осеќа потценето од дечките и е во втор план ..Сите на убавата и приоѓаат а она е во сенка...

Боже мој, ретко ваква глупост се чита. :facepalm:
Ти на ваков начин си ги бираш другарките или по тоа како ти одговараат карактерно да се дружиш со нив?

За другото, машките повеќе фантазираат и се привлечени од поубавите девојки, но ретко кој им приоѓа. Зошто? Страв од корпа.

O

Orion.

Гостин
Не мора да значи. Ако внимаваш малку повеќе ќе забележиш дека баш спротивното се случува, дека повеќето машки попрво ќе и се пуштат на таа со 5 кила вишок и што излгеда нормално, отколку на некоја преубава типка, таа убавицата ќе биде гледана како недостижна, преубава за мене, замислена, прескапа итн итн, и од пусти страв нема да и пријдат.
Ова е интересен парадокс. Ако девојката е преубава физички, огромен број на машки нема да имаат храброст да и се пуштат баш поради болдираното. Плус тука е и смешната предрасуда дека сите преубави девојки се површни, глупави, промискуитетни...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom