- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Тоа што одиш на гости значи дека си навлегол во област која ти е непозната, поле на кое немаш експертиза или искуство. Твојот син во сонот, не го претставува твојот син на јаве, туку твојата лична проекција за тебе самиот. Пластично кажано, се гледаш себеси како дете на тоа поле, неискусно и наивно, независно што можеби син ти во реалност е возрасен. Идејата за син ти е всушност идејата за тебе, односно јас и тој помалиот јас. И свесен си за фактот дека можеби не си дораснат за тоа поле на интерес, па оттаму ги слекуваш кондурите, како што е редот. Со тоа, на аудиториумот јасно даваш до знаење дека твоето мислење или тоа што го кажуваш е, можеби не од аматерски аспект кажано, но повеќе дека кажаното е подложно на критика (не` судат по чорапите
Интересно...
Посебно ми значи твоето мислење за симболиката на присуството на мојот Син. Инаку мојот Син во сонот ништо не зборуваше
Инаку она со што сум преокупиран во последно време е Топлификација.
Самата проблематика, да речам, надпросечно ја познавам, но не знам кои се играчите, односно не знам кој ова што се случува го овозможува.
Многу ти благодарам за Твоето толкување