Сонови, толкување на сонови

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што одиш на гости значи дека си навлегол во област која ти е непозната, поле на кое немаш експертиза или искуство. Твојот син во сонот, не го претставува твојот син на јаве, туку твојата лична проекција за тебе самиот. Пластично кажано, се гледаш себеси како дете на тоа поле, неискусно и наивно, независно што можеби син ти во реалност е возрасен. Идејата за син ти е всушност идејата за тебе, односно јас и тој помалиот јас. И свесен си за фактот дека можеби не си дораснат за тоа поле на интерес, па оттаму ги слекуваш кондурите, како што е редот. Со тоа, на аудиториумот јасно даваш до знаење дека твоето мислење или тоа што го кажуваш е, можеби не од аматерски аспект кажано, но повеќе дека кажаното е подложно на критика (не` судат по чорапите

Интересно...
Посебно ми значи твоето мислење за симболиката на присуството на мојот Син. Инаку мојот Син во сонот ништо не зборуваше
Инаку она со што сум преокупиран во последно време е Топлификација.
Самата проблематика, да речам, надпросечно ја познавам, но не знам кои се играчите, односно не знам кој ова што се случува го овозможува.
Многу ти благодарам за Твоето толкување

Интересно...
Посебно ми значи твоето мислење за симболиката на присуството на мојот Син. Инаку мојот Син во сонот ништо не зборуваше
Инаку она со што сум преокупиран во последно време е Топлификација.
Самата проблематика, да речам, надпросечно ја познавам, но не знам кои се играчите, односно не знам кој ова што се случува го овозможува.
Многу ти благодарам за Твоето толкување

Самиот си кажуваш. Можеби не е толку до познавање на проблематиката, колку до непознавање на заткулисните игри. Иако, мислам дека не е поврзано со Топлификација. Како што опишуваш погоре, одиш на гости кај некој што само го познаваш во реалноста. Односно, не ти е роднина, не ти е близок пријател, туку само познајник, такоречи некој у пролазу, не толку знаен, некој што не ти е секојдневие. Можно е сонот да е за некоја работа што ти не ја сметаш за важна, свесно ја маргинализираш, но твојата потсвест ти вели поинаку.

Некој да ми прати некој добар соновник ако можете, нема ден да не сонувам односно да и напладне кога легнувам да одморам некоја минута пак сонувам. Веќе сум преморен од овие соништа кога е ги разбирам, наутро станувам позаморен од тоа што сум легнал така да барем да научам да ги толкувам можеби ќе ми користат во животов.

Некој да ми прати некој добар соновник ако можете, нема ден да не сонувам односно да и напладне кога легнувам да одморам некоја минута пак сонувам. Веќе сум преморен од овие соништа кога е ги разбирам, наутро станувам позаморен од тоа што сум легнал така да барем да научам да ги толкувам можеби ќе ми користат во животов.

А да ни ги раскажеш ти на нас соновите? :)

Сонував дека сум во една куќа(кај мои роднини, средена убава, блеска), односно сум на поседок кај нив. седнувам на една маса таму во куќата, и си го отворам телефонот мој, и гледам андроидот ми е надграден. Го тестира, и се разбудувам. Но во меѓувреме, се појавува тетками во собата додека си го чачкам телефонот. Инаку, кога се разбудив имав гуд филинг, си велев камо да сум таму. Инаку, не се далеку од мене ако е до та, ама убаво чувство имав.
Што би значело ова?
некој?

Епа вакаа :D
Во рок од 3-4 дена јас два пати сонувам сонови со змии :) Првиот што го сонив пред неколку дена, краток ама језив :D Кај мене дома имало голема ама баш голема змија и некои непознати ликови т.е мене ми се во магла, ме терале да ја погалам ( aj be pogali ja, nema da te kasne, pitoma e ) зборовите од заматените ликови :) И ја стаив раката моја на змијската глава и се разбудив, а чуството кога го напраив тој чин ми беше многу језив, се разбудив задишан :)

Сеа другиот сон :)
Шетам сам по улица кај мене пред зграда, и здогледувам повеќе змии на едно купче, умотани една со друга. И од никаде, една змија почнува да ми се мота околу нога, ама мотање ко да се мота околу јарбол, споро споро, а јас не мрдам, со чуството ако мрднам, ќе ме касне. И додека се мота змијата околу нога, го вадам телефонот од џеп, и пробувам да sвонам на Брза Помош (кај ми текнало у сон да sвонам на брза помош :cuc: :LOL: ) мислејќи си дека ќе ме касне, па да дојде некој да ми укаже помош :)
И од никаде, ни змија околу нога, ни телефон у рака, и пробувам да бегам, не трчајќи, туку брзо оденње, и се вртам позади и еве ти ја змијата по мене, ама не во облик на змија туку во облик на ( највеќе мене ми изгледаше на жаба ) и здогледувам кола, и ми се уврте во глава да ја шутнам змијата и да се качам на кров на колата. И подзастанувам, ја шутирам змијата/жабата со нога, и во истиот тој момент се будам :)

А и исто пред некаде 2 месеци баш се сеќавам дека сонував сон исто со змии :D
Знам дека змија значи душман, и почна јанзата да ме јаде веќе, кај се накотија толку душмани :D

Ако има некој да ми објасни што значат (ако имаат некое значење? ) овие моиве сонови, ќе му бидам благодарен :)

Епа вакаа :D
Во рок од 3-4 дена јас два пати сонувам сонови со змии :) Првиот што го сонив пред неколку дена, краток ама језив :D Кај мене дома имало голема ама баш голема змија и некои непознати ликови т.е мене ми се во магла, ме терале да ја погалам ( aj be pogali ja, nema da te kasne, pitoma e ) зборовите од заматените ликови :) И ја стаив раката моја на змијската глава и се разбудив, а чуството кога го напраив тој чин ми беше многу језив, се разбудив задишан :)

Сеа другиот сон :)
Шетам сам по улица кај мене пред зграда, и здогледувам повеќе змии на едно купче, умотани една со друга. И од никаде, една змија почнува да ми се мота околу нога, ама мотање ко да се мота околу јарбол, споро споро, а јас не мрдам, со чуството ако мрднам, ќе ме касне. И додека се мота змијата околу нога, го вадам телефонот од џеп, и пробувам да sвонам на Брза Помош (кај ми текнало у сон да sвонам на брза помош :cuc: :LOL: ) мислејќи си дека ќе ме касне, па да дојде некој да ми укаже помош :)
И од никаде, ни змија околу нога, ни телефон у рака, и пробувам да бегам, не трчајќи, туку брзо оденње, и се вртам позади и еве ти ја змијата по мене, ама не во облик на змија туку во облик на ( највеќе мене ми изгледаше на жаба ) и здогледувам кола, и ми се уврте во глава да ја шутнам змијата и да се качам на кров на колата. И подзастанувам, ја шутирам змијата/жабата со нога, и во истиот тој момент се будам :)

А и исто пред некаде 2 месеци баш се сеќавам дека сонував сон исто со змии :D
Знам дека змија значи душман, и почна јанзата да ме јаде веќе, кај се накотија толку душмани :D

Ако има некој да ми објасни што значат (ако имаат некое значење? ) овие моиве сонови, ќе му бидам благодарен :)

ЗМИЈА - непријател,ако убиеш змија,ќе се спасиш од непријателите,ако те касне змија,ќе бидеш болен,змија без боја,те чека наследство,црна змија,чувај го домот.

ЗМИЈА - непријател,ако убиеш змија,ќе се спасиш од непријателите,ако те касне змија,ќе бидеш болен,змија без боја,те чека наследство,црна змија,чувај го домот.

Ај ќе си мислам дека беше безбојна :rolleyes: :icon_lol:

Уз магла ми е, ама мислам дека заприметов шарена, ко риги нешто, најозбилно :D

Ми го раскажаа сонов, и многу се вознемирив , .. кој знае нека го протолкува од голема помош ќе ми биде, ...
Влегува во нашата стара куќа, и во дворот имало три кучиња што лаеле но биле врзани, се качува по скалите што идат накај спалната соба , пред вратата или собата имало измет ( од куче веројатно ) , но имало и малку светлина од надвор ,
Во истата соба имало кревет празен со чаршав бел постелен и имало дупка во креветот.

Пребарував на соновник и тоа што го видов ме вознемири..

Види ја перл бизнис отворила :D
Многу добро гаташ, раскажуваш сништа. Јас последните две недели сонувам и дење (кога преспивам) и ноќе, сето соништа без врска. Ќе го запаметам ноќеска и ќе ти се обадам :)

Многу добро гаташ, раскажуваш сништа. Јас последните две недели сонувам и дење (кога преспивам) и ноќе, сето соништа без врска. Ќе го запаметам ноќеска и ќе ти се обадам :)

Немој да ме сватиш злонамерно
Зошто и ти не се обидеш да протолуваш нечии сон?
Некој сонувал... Примил некој сигнали од подсвеста. Едноставно кажи го своето мислење, што мислиш за сонот, кое е значењето и слично...
Со тоа ја покажуваш својата солидарност кон тој што го сонувал сонот и му посветуваш внимание и време, што е секако са пофалба.
Нема да згрешиш, тоа се само сонови

Немој да ме сватиш злонамерно
Зошто и ти не се обидеш да протолуваш нечии сон?
Некој сонувал... Примил некој сигнали од подсвеста. Едноставно кажи го своето мислење, што мислиш за сонот, кое е значењето и слично...
Со тоа ја покажуваш својата солидарност кон тој што го сонувал сонот и му посветуваш внимание и време, што е секако са пофалба.
Нема да згрешиш, тоа се само сонови
Радо би, али незнам да ги толкувам знаците во сонот. Само знам ако плачеш во сон на јаве ќе се радуваш. И перл ме замисли со изјавата дека нема лош сон. Баба ми велеше ако е лош не го кажувај до 12 да не се оствари. И во принцип се плашам да кажувам соништа каде има цркви или починати лица или заби како паѓаат.
Ептен ме бендиса анализата на сонот твој од перл, браво.

Ми го раскажаа сонов, и многу се вознемирив , .. кој знае нека го протолкува од голема помош ќе ми биде, ...
Влегува во нашата стара куќа, и во дворот имало три кучиња што лаеле но биле врзани, се качува по скалите што идат накај спалната соба , пред вратата или собата имало измет ( од куче веројатно ) , но имало и малку светлина од надвор ,
Во истата соба имало кревет празен со чаршав бел постелен и имало дупка во креветот.

Пребарував на соновник и тоа што го видов ме вознемири..

Најверојатно се води борба за наследство помеѓу браќа/сестри, а може да биде и несогласување со браќа/сестри. Оттаму е навраќањето во старата куќа, место каде сме живееле, растеле, нешто што не поврзува со минатото, најчесто детството. Кучињата (други браќа/сестри од фамилијата) лаат, но се врзани, односно постои борба, сакаат повеќе да загризат, но рацете им се врзани (кучиња на синџир). Тоа што личноста се упатува кон спалната соба, односно матичното гнездо на мама и тато, каде "белееле" на чисти чаршави, значи дека бара помош од родителите. Но, таму има празен кревет со дупка, се отворила земјата и ги земала, односно и двајцата се на оној свет. Поточно, со навраќањето кај нивната интима, личноста се прашува како тие би постапиле во ваква ситуација, бара совет од системот на вредности што е оставен како legacy. Изметот (од куче) пред вратата значи дека некој (од браќата/сестрите) се "посрал" над нивното име, чест, образ, дадено ветување. Зракот светлина е зрак на надеж, дека можеби повторно ќе зазори, ќе се средат работите. Зракот е малечок, но сепак присутен. Не навлегувам колку е оправдан или возможен, тоа оставам да си процени сонувачот.

Ајмо, ајмо, ефтино и џабе.
Дај руката да ти гледим, да ти кажувам Рамче колку ќе те сакува и колку рамчиња ќе ти направува. :D

Не постојат лоши соништа и не постојат соништа без врска. Сонот е балансирање помеѓу она што го доживуваме свесно и она што го мислиме потсвесно. Сонот е лостот, врската која ни ги решава интимните конфликти. Никогаш, ама никогаш нема лоши работи или лоши знаци во сонот. Ајде ако можам деновиве ќе раскажам за еден сон што го сонував на мои 14 години. И ден денес го имам пред очи до најситните детали, цела приказна. Скоро сите соништа ги толкувам и ги заборавам, овој е единствен што се` уште го паметам интензивно. Долго време ме мачеше додека не успеав да го протолкувам како возрасна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom