Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
интересно е тоа што кога треба нешто да дрпнете и присвоите се вадите на секуларноста на државата, а кога треба да датете ( пр арабија) тогаш тоа е исламска земја ама нели шеријат нема никаде и тамо има некое 10то државно уредување и за крај секако нема прави муслимани
Силата не е во бројката, туку во квалитетот
Иако се тепате за место по џамиите преку ден, навечер кафаните и стриптиз баровите ги затворате, додека се пијанчите, но сепак сабајлето во џамија си кажувате колку христијаните се заникаде, а вие златни човек да ви подзавиди
--- надополнето: 18 септември 2013 во 00:33 ---
Веќе реков низ темава,мене супер ми е овде.. нек пукну душмани :D

ич не ти е, ти душа даваш за шеријатот кој за жал ни во најцрните денови на земјава нема да завладее
Тебе ти е тешко што мораш даноци казни и цркви на плоштади да гледаш( да не навлегувам во др работи) , нас ни е сеедно дали имате по 10 или 100 џамии во некое затуцано село

интересно е тоа што кога треба нешто да дрпнете и присвоите се вадите на секуларноста на државата, а кога треба да датете ( пр арабија) тогаш тоа е исламска земја ама нели шеријат нема никаде и тамо има некое 10то државно уредување и за крај секако нема прави муслимани
Силата не е во бројката, туку во квалитетот
Иако се тепате за место по џамиите преку ден, навечер кафаните и стриптиз баровите ги затворате, додека се пијанчите, но сепак сабајлето во џамија си кажувате колку христијаните се заникаде, а вие златни човек да ви подзавиди

Па таква ти е државата,што сме ние криви?
Во арабија, и слични држави убаво си пишува во нивните устави дека службена државна религија е Исламот,и религијата итекако клучен фактор во нивните управувања.

А за тоа вториот дел,има и такви.. не велам не,но таквите се зло и за нас и за вас.
А муслиманите што имаат брада,кратки пантолони,никогаш нема да ги видиш по кафеани и стриптиз барови.. додека голобрадестите ќе ги видиш на такви места, а после и ќе ги видиш како се маваат во гради дека се големи муслимани,вие со таквите имате проблем а на другите им ја припишувате вината. :)
--- надополнето: 18 септември 2013 во 00:48 ---
ич не ти е, ти душа даваш за шеријатот кој за жал ни во најцрните денови на земјава нема да завладее
Тебе ти е тешко што мораш даноци казни и цркви на плоштади да гледаш( да не навлегувам во др работи) , нас ни е сеедно дали имате по 10 или 100 џамии во некое затуцано село

Јас нигде ни не побарав или пропагирав во Македонија да завладее,ќе завладее тогаш кога мнозинството муслимани ќе побара шеријат, а не кога јас сакам.

Зошто би ми било тешко,одамна реков на една тема: нека дојдат слободно кај мене во двор нека стават црква,еднаш во годината ќе истрпам,не е проблем. :)
А тебе можеби ти е сеедно што има 10 џамии во некое затуцано село.
Но ајде подразмисли кои се затуцани села :)
Па некои села имаат повеќе жители од некои градови(пр. Мак. Брод,Кривогаштани, итн итн)
А имаш напр. села како што се во тетовскиот,струшкиот и пелагонискиот регион што одамна поминале 3-4 илјади жители,не би рекол дека тоа се затуцани села.
А да не зборам колку ти е тешко што во скопје,гостивар,тетово,струга.. мораш да гледаш толку многу џамии. :)

Па таква ти е државата,што сме ние криви?
Во арабија, и слични држави убаво си пишува во нивните устави дека службена државна религија е Исламот,и религијата итекако клучен фактор во нивните управувања.

:) таква МИ е државата?
хмммм
значи ти не се чуствуваш како овдешен државјанин, па моја препорака е да си одиш во матичната ти босна;) тамо е лулката на џишадот и вахабизмот на балканив а и не е многу далеку и јазикот ти е познат и се ти е спремно, па чак ке те почастам карта во еден правец
Многу ми е криво што оваа држава и ова христинајско неверничко неселение ве прими и ви даде леб кога други ве прае пуздер
Но од ваквите како тебе се помалку и помалку ми е жал за тогашните тамошни случувања, кои сигурно започнале на ист начин како и тука
--- надополнето: 18 септември 2013 во 01:51 ---
А за тоа вториот дел,има и такви.. не велам не,но таквите се зло и за нас и за вас.
А муслиманите што имаат брада,кратки пантолони,никогаш нема да ги видиш по кафеани и стриптиз барови.. додека голобрадестите ќе ги видиш на такви места, а после и ќе ги видиш како се маваат во гради дека се големи муслимани,вие со таквите имате проблем а на другите им ја припишувате вината. :)

зло се и едните и другите, првите што повеке ги интересира територијата и некои глупо докажување, а вторите со испраните мозоци кои и за мала пара и сопственото чедо би го убиле, каменувале итн а да не зборуваме за кафирите :)

:) таква МИ е државата?
хмммм
значи ти не се чуствуваш како овдешен државјанин, па моја препорака е да си одиш во матичната ти босна;) тамо е лулката на џишадот и вахабизмот на балканив а и не е многу далеку и јазикот ти е познат и се ти е спремно, па чак ке те почастам карта во еден правец
Реков јас: Нек пукну душмани. Многу би сакале да не почестат со карта во еден правец. :)
Многу ми е криво што оваа држава и ова христинајско неверничко неселение ве прими и ви даде леб кога други ве прае пуздер
Но од ваквите како тебе се помалку и помалку ми е жал за тогашните тамошни случувања, кои сигурно започнале на ист начин како и тука

Никој нити ме примил нити ми дал леб,овде сум роден и лебот си го заработувам поштено.
Нити ми го дава државата,нити може да ми го земе.
А мене од таквите како тебе,се помалку ми е жал што ќе останете без западна македонија.

Јас нигде ни не побарав или пропагирав во Македонија да завладее,ќе завладее тогаш кога мнозинството муслимани ќе побара шеријат, а не кога јас сакам.

Зошто би ми било тешко,одамна реков на една тема: нека дојдат слободно кај мене во двор нека стават црква,еднаш во годината ќе истрпам,не е проблем. :)
Па некои села имаат повеќе жители од некои градови(пр. Мак. Брод,Кривогаштани, итн итн)
А имаш напр. села како што се во тетовскиот,струшкиот и пелагонискиот регион што одамна поминале 3-4 илјади жители,не би рекол дека тоа се затуцани села.
А да не зборам колку ти е тешко што во скопје,гостивар,тетово,струга.. мораш да гледаш толку многу џамии. :)

и повторно ке кажам силата не во бројката туку во цврстината
но метта тој филм (дека овде ке ви завладее нешто што не успеало 1400 години) нема да го гледате, не успеавте цели 5 века, сега воопшто неможете

Искрено жал ми е за вас кои освен што се пореметувате за градење џамии, за себеразнесување и за млатење на женскиот род за друго не сте способни
Метта друже, се обидов едно време да те сватам, но ти си се помалку сватлив, а се повеке си го покажуваш лицето и мене ми е многу мило кога вака ЈАВНО на форуми си се искажувате, што за нас е многу добро за повеке да ги отвориме очите да не ја доживееме судбината на христијаните, атеистите и останатите како во сирија арабија јемн итн
шо би се рекло тенкс мен ;)
--- надополнето: 18 септември 2013 во 02:03 ---
Никој нити ме примил нити ми дал леб,овде сум роден и лебот си го заработувам поштено.
А мене од таквите како тебе,се помалку ми е жал што ќе останете без западна македонија.

ако не тебе, тогаш на татко ти му дале
за болдираното
тој филм не го гледаш друже
од весрки аспект ти го објаснив, а сега и од национален ке ти кажам дека, се зеде тоа што можеше да се земе, но овој народ слеп прогледа и реприза 2001 ке биде лоша само за агресорите ;)
Пиши ми кога ке се оствари планов :))) ке дојдам нозе да ти бакнам и баклава да ти донесам
--- надополнето: 18 септември 2013 во 02:06 ---

заборави да напоменеш дека парите за лебот ти стигаат од арабија, а се што треба ти да правиш е да ја замоташ женати и да си ги потскратиш пантолоните, да одиш во џамија и да чекаш наредба од оџата кога да тргнеш во џихад
не за бадијала соул ви докажа дека сте секта, во рпаво бил човекот, а ја будала го праев

и повторно ке кажам силата не во бројката туку во цврстината
но метта тој филм (дека овде ке ви завладее нешто што не успеало 1400 години) нема да го гледате, не успеавте цели 5 века, сега воопшто неможете

Искрено жал ми е за вас кои освен што се пореметувате за градење џамии, за себеразнесување и за млатење на женскиот род за друго не сте способни
Метта друже, се обидов едно време да те сватам, но ти си се помалку сватлив, а се повеке си го покажуваш лицето и мене ми е многу мило кога вака ЈАВНО на форуми си се искажувате, што за нас е многу добро за повеке да ги отвориме очите да не ја доживееме судбината на христијаните, атеистите и останатите како во сирија арабија јемн итн
шо би се рекло тенкс мен ;)

Како бе,па 500 години овде владеел шеријат,признавал ти или не. :)

За вториот дел има една убава мисла: Моето однесување спрема тебе е одраз од твоето однесување спрема мене. :)
Па зависи од тебе.
Ако ме омаловажуваш,ми велиш дека ме бива само за млатење и себеразнесување(иако милион пати го напишав исламскиот став за тоа),ако за муслиманите велиш дека се котат,на една тема одамна пишуваше дека сите муслимани треба да се запалат и слично...
КАКО ОЧЕКУВАШ ДА СЕ ОДНЕСУВАМ КОН ТЕБЕ????
--- надополнето: 18 септември 2013 во 02:12 ---
ако не тебе, тогаш на татко ти му дале
за болдираното
тој филм не го гледаш друже
од весрки аспект ти го објаснив, а сега и од национален ке ти кажам дека, се зеде тоа што можеше да се земе, но овој народ слеп прогледа и реприза 2001 ке биде лоша само за агресорите ;)
Пиши ми кога ке се оствари планов :))) ке дојдам нозе да ти бакнам и баклава да ти донесам
Од верски аспект,на македонија моментално најмалку и треба верска нетрпеливост,на македонија тоа може само штета да и донесе.
А ти добро знаеш дека јас не сум човек кој се замара со националности,нити се замарам со голема албанија,нити ме интересираат било какви аспирации на одредени земји.
Но реалноста е таа,слепиот што прогледа одамна замина од македонија.
Колку само доктори,информатичари и слични,заминаа.. останаа само гласачките ливчиња на вмро.
заборави да напоменеш дека парите за лебот ти стигаат од арабија, а се што треба ти да правиш е да ја замоташ женати и да си ги потскратиш пантолоните, да одиш во џамија и да чекаш наредба од оџата кога да тргнеш во џихад
не за бадијала соул ви докажа дека сте секта, во рпаво бил човекот, а ја будала го праев

:facepalm:

Како бе,па 500 години овде владеел шеријат,признавал ти или не. :)

За вториот дел има една убава мисла: Моето однесување спрема тебе е одраз од твоето однесување спрема мене. :)
Па зависи од тебе.
Ако ме омаловажуваш,ми велиш дека ме бива само за млатење и себеразнесување(иако милион пати го напишав исламскиот став за тоа),ако за муслиманите велиш дека се котат,на една тема одамна пишуваше дека сите муслимани треба да се запалат и слично...
КАКО ОЧЕКУВАШ ДА СЕ ОДНЕСУВАМ КОН ТЕБЕ????

јас токму вака сакам да се однесувате со мене и со останатите
убаво кажа се тоа одраз еден на друг, а јас бајги научив од вас
немај мака не пријавувам јас мислења за да не се мешаат модераториве, слободно со мене можеш да си комуницираш на секаков начин

сега да првата рченица да дадам некој коментар
тоа што ти/ вие го кажуваш на темава за исламот знаи нема врска со осмалниското владеење. Сепак исламот не бил доволен за да може да владее и со државното уредување
но ако велиш дека осмалниското било во склад со шеријатот тогаш ке кажам дека за мене тоа е сатанистички и ништо помалку
и како е праилно?
--- надополнето: 18 септември 2013 во 02:20 ---
само да дополнам
јасен е и овој исламски став
http://www.youtube.com/watch?v=FKs7oi_-NUo
и овој
http://carm.org/religious-movements/islam/methods-muslims-use-attack-christianity

не нема да навлегувам ептен за да не ја расипам темава
иако е веке познато дека е дозволено да се лаже, па иако ке прашам ти пак ке ме излажеш
се тоа дозвола

не нема да навлегувам ептен за да не ја расипам темава
иако е веке познато дека е дозволено да се лаже, па иако ке прашам ти пак ке ме излажеш
се тоа дозвола

За лажењето веќе објаснив,мака ми е пак да пишувам

сакаш да кажеш дека не е затуцано село кое има 4000 жители, 100 џамии а нема каналлизација и чиста вода, дека е современо?
Хмм може ако се спореди со мароко
него веке коа сауди арабија ви прака пари за џамии, бар нека ви прати и за канализација и така нема што да барате од држава која не ја сакате т.е во која сте секогаш угнетени и жртви
--- надополнето: 18 септември 2013 во 02:29 ---
За лажењето веќе објаснив,мака ми е пак да пишувам

јасно е не пишувај
--- надополнето: 18 септември 2013 во 02:30 ---
ајде метта друже поздрав, ке продолжиме утре дека мене многу ми се спие
позз и убави сништа

Реков јас: Нек пукну душмани. Многу би сакале да не почестат со карта во еден правец. :)

Sorry za off topik....moram :)

oвде сум роден и лебот си го заработувам поштено OK

Нити ми го дава државата,нити може да ми го земе OK
A kaj toa rabotis ? Koj ti go mese lebot ? So koj avtobus odis do skolo ? Od kaj kupi kom da strakas vakvi zeleni...? Koj ti dava Internet i pravo da si ja iskazis glupokata na delo ? Cek cek pa ovoa seto go nema vo serijatot za koj ti imas nepromenlivo mislenje deka e najgolemoto civilizacisko ureduvanje .... I ti taka od bes duri i drzavata ke ni ja delis...:facepalm:

Predlog do moderatorite da se pravi test za intelegencija pred da im se dade moznost na sekakvi da se zaclenat na forumov...

Again sorry za offtopik....

сакаш да кажеш дека не е затуцано село кое има 4000 жители, 100 џамии а нема каналлизација и чиста вода, дека е современо?
Хмм може ако се спореди со мароко
него веке коа сауди арабија ви прака пари за џамии, бар нека ви прати и за канализација и така нема што да барате од држава која не ја сакате т.е во која сте секогаш угнетени и жртви
--- надополнето: 18 септември 2013 во 02:29 ---

јасно е не пишувај
--- надополнето: 18 септември 2013 во 02:30 ---
ајде метта друже поздрав, ке продолжиме утре дека мене многу ми се спие
позз и убави сништа

Да направи канализација е обврска на државата, како прво, по тоа се гледа колку вие сте рамноправни и демократски настроени како држава, штом едно село со 4000 жители нема канализација затоа што во него живеат муслимани, а едно село кое е пред исчезнување и има три 87 годишни дедовци и една баба, има канализација, затоа што бабава и дедовциве биле христијани!!

Како второ, Арачиново, село со 8000 Жители, Лабуништа 9000 Жители, Чегране 7500, Велешта 7000, Октиси 6000.... треба ли да набројувам понатака??

Само еден податок, од селото Велешта е најголемиот даночен обврзник за минатата година во Македонија, селото Лабуништа има преку 500 активни фирми, просек на вработеност е 5 работници по фирма, тоа ти доаѓа 2500 редовно вработени лица, секоја фирма има лични давачки како правен субјект од околу 100 евра, како и 100 евра по вработен, математиката е едноставна:

- 500*100 = 50 000
- 2500*100 = 250 000
ВКУПНО: 300 000 Евра Месечно

само уште ова:
300 000*12 = 3 600 000 Евра Годишно!!

државата само од Фирмите од Лабуништа Годишно касира сума од 3 600 000 евра!!

Во селото има 1 800 фамилии, секоја фамилија на секоја сметка добива данок за улично осветлување кој изнесува 180 ден.

1800*180 = 324 000 ден
324 000 * 12 = 3 888 000 ден
Овие средста ти се доволни за да ги осветлиш сите населени места во македонија!!

Радио Дифузна Такса:

1800*390 = 702 000*12 = 8 424 000ден

.................
.........................
................................

Направи математика па донеси заклучок, кој на кого леб му дава!!!
--- надополнето: 18 септември 2013 во 16:12 ---
Sorry za off topik....moram :)

oвде сум роден и лебот си го заработувам поштено OK

Нити ми го дава државата,нити може да ми го земе OK
A kaj toa rabotis ? Koj ti go mese lebot ? So koj avtobus odis do skolo ? Od kaj kupi kom da strakas vakvi zeleni...? Koj ti dava Internet i pravo da si ja iskazis glupokata na delo ? Cek cek pa ovoa seto go nema vo serijatot za koj ti imas nepromenlivo mislenje deka e najgolemoto civilizacisko ureduvanje .... I ti taka od bes duri i drzavata ke ni ja delis...:facepalm:

Predlog do moderatorite da se pravi test za intelegencija pred da im se dade moznost na sekakvi da se zaclenat na forumov...

Again sorry za offtopik....

Сум купил компјутер од Анхоч, која е во сопственост на некој си икс човек, кој како и сите му плаќа даноци на државата, а компјутерот сум го платил со пари за кои сум се испотил за да ги заработам!!

Во случајов си ти тој кој тропа глупости, како мене државата ми го дала тоа што ти викаш дека ми го дала??

Сум купил компјутер од Анхоч, која е во сопственост на некој си икс човек, кој како и сите му плаќа даноци на државата, а компјутерот сум го платил со пари за кои сум се испотил за да ги заработам!!

Во случајов си ти тој кој тропа глупости, како мене државата ми го дала тоа што ти викаш дека ми го дала??

Te prasa tebe nekoj nesto ? Postot ne bese namenet za tebe, toa sto ti se pronajde vo nego ne sum ti jas kriv.
Anyway .. Fala za navredata ...pozdrav do kolektivot!

Значи свесен си дека го навреди Хаттаб, и тоа е добро.

Znaci Kolektiv ?
PS: Narodno kazano mislam deka znaes koj odgovora na prasanja sto ne se upateni do nego :)
Pozdrav i ne si go trosi vremeto za off topik....ima pravila na forumov sto mora da gi pocituvame bas kako i serijatot...sreka so ne secat race moderatorite !

Znaci Kolektiv ?
PS: Narodno kazano mislam deka znaes koj odgovora na prasanja sto ne se upateni do nego :)
Pozdrav i ne si go trosi vremeto za off topik....ima pravila na forumov sto mora da gi pocituvame bas kako i serijatot...sreka so ne secat race moderatorite !

Ние на модераторите не им крадеме ништо, така да нема прекршок за сечење раце ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom