Религиите ќе исчезнат до 2041ва

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.763
А што ако некој од Адам и Ева наваму се збунил со броењето и саботата не е сабота туку среда? :)

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
добро бе со цела памет реплицираш на ова невернициве и слугиве сотонови , мене ми е грев што и божјото име тука беспотребно го спомнувате на некојси форум

јбг. тоа дрвото на знаењето е заебана работа ;)

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
на форумов нема правда јас што и да напишам во врска со религиите си добивам бан,кутриот јас толку се мачам и ко ке напишам нешто сум 100000000% реален ама џабе:notworthy: па добро бе па нели се за бан оние атеисти муслимани и што ги знам кои други па да не би биле тие религии ни јас сега немаше да пишувам и да добивам банови на крај и крајва ова Македонија е Македонците се православни христијани овој форум македонски е а насловот на темава е" религиите ке исчезнат до 2041ва "епа зошто да изчезне мојата религија оставетеме да си пишувам нека исчезнат овие што се после христијанството и да не објаснувам многу многу да не го избришат пак и ова слушајте го поготово рефренот ај позз РАЗБЕРЕТЕМЕЕЕЕ

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Денот кога ќе се случи тоа ќе значи дека ние конечно сме се опаметиле и сме се надминале себеси. Кога конечно ќе ги отвориме очите и затвориме мозоците за да не ни ги перат повеќе ќе сфатиме дека 2041 години сме живееле во бизарни заблуди.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Денот кога ќе се случи тоа ќе значи дека ние конечно сме се опаметиле и сме се надминале себеси. Кога конечно ќе ги отвориме очите и затвориме мозоците за да не ни ги перат повеќе ќе сфатиме дека 2041 години сме живееле во бизарни заблуди.
Нема ништо бизарно во религиите, се е добро смислено и со позадина. Арно што си се подопаметила до тој степен да видиш одредени заблуди, ама тука не завршува приказната....за жал.
Би требало да дознаеш кој стои позади оваа лоботомија. Можно е наредниот чекор да биде во некоја наредна, уствари би се кладел дека така и ќе биде...:)

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Нема ништо бизарно во религиите, се е добро смислено и со позадина. Арно што си се подопаметила до тој степен да видиш одредени заблуди, ама тука не завршува приказната....за жал.
Би требало да дознаеш кој стои позади оваа лоботомија. Можно е наредниот чекор да биде во некоја наредна, уствари би се кладел дека така и ќе биде...:)
Ќе може ли да подобјасниш, бидејќи не го сфатив во целост твојот став.

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Едноставно е, кој/кои е тој што стои позади религиите?
Ако има такви.
Мене не ме интересира кој стои позади религиите, мојот коментар беше во сосема поинаква насока, па така не би можела да коментирам понатака.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Таков ден никогаш нема да дојде. End of story...

S

Stef Bachatero

Гостин
Таков ден никогаш нема да дојде. End of story...
Ќе се деси кога луѓето ќе бидат по објективни и по информирани за околината.
Сега во моментов тоа не се случува затоа што луѓето сакаат да веруваат во една работа,науката и научниот метод не се базира само на едно тврдење,туку на повеќе обсервации кои прават една хипотеза,таа хипотеза се критикува и после се прави теорија.
Луѓето тоа им звучи пре комплицирано,па мора да идат да научат религија за да си ги решат тие проблеми.
Кога науката ќе го направи по пристапно и по едноставно,чао религија и арогантноста на религијата ќе ја нема.

M

Muranyi

Гостин
Ќе се деси кога луѓето ќе бидат по објективни и по информирани за околината.
Сега во моментов тоа не се случува затоа што луѓето сакаат да веруваат во една работа,науката и научниот метод не се базира само на едно тврдење,туку на повеќе обсервации кои прават една хипотеза,таа хипотеза се критикува и после се прави теорија.
Луѓето тоа им звучи пре комплицирано,па мора да идат да научат религија за да си ги решат тие проблеми.
Кога науката ќе го направи по пристапно и по едноставно,чао религија и арогантноста на религијата ќе ја нема.
Религиите,во оваа форма која нам ни е позната,можеби и ќе исчезнат еден ден,но прашањето и вечната потрага на човекот по Бог не верувам дека некогаш ќе престане да го окупира човековиот ум.И колку и да напредува човештвото во иднина,треба да бидеме искрени и да си признаеме дека за некои прашања никогаш нема да го пронајдеме вистинскиот одговор.

W

Werther

Гостин
Религиите,во оваа форма која нам ни е позната,можеби и ќе исчезнат еден ден,но прашањето и вечната потрага на човекот по Бог не верувам дека некогаш ќе престане да го окупира човековиот ум.И колку и да напредува човештвото во иднина,треба да бидеме искрени и да си признаеме дека за некои прашања никогаш нема да го пронајдеме вистинскиот одговор.
Ова повеќе ми делува на метафизички концепт. Сосема друга тема.

П.С Си го читал Ниче, гарант. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom